Etsi ja varaa matka.

search
Pariisi
» Matkakohteet » Ranska » Île-de-France » Pariisi

Pariisi kohteessa Ranska

Historiallinen ja trendikäs aikamatka

Pariisi kohteessa Ranska

Yllätä joku, josta pidät, viikonlopulla maailman kauneimmassa kaupungissa! Meillä on laaja valikoima majoitusvaihtoehtoja keskustassa. Valikoima uudistuu jatkuvasti, joten aina on hyvä syy matkustaa tänne uudelleen.

Monumenttejä, museoita ja maisemia

Vuosittain Pariisissa käy miljoonittain turisteja (ei ole totta, ettei muulla kuin ranskan kielellä pärjää). Luettelo klassisista nähtävyyksistä voisi venyä loputtomiin. Kannattaa ainakin nousta Eiffel-torniin sekä tutustua futuristiseen Centre Pompidouhun – jossa rullaportaat sijaitsevat julkisivun ulkopuolella – ja impressionistiseen taiteeseen Musée d'Orsayissa. Tämä taidemuseo sijaitsee kauniisti restauroidussa entisessä asemarakennuksessa. Näkemisen arvoisia ovat myös maisemat Montmartren kukkuloilta ja Sacré Coeuriltä. Jos et ehdi kokea kaikkea yhden viikonlopun aikana, saat hyvän syyn palata.

Nauti ranskalaisesta ilmapiiristä

Kun olet selviytynyt kaikesta pakollisesta, on aika nauttia ranskalaisesta ilmapiiristä. Se käy parhaiten Montmartren taiteilijakorttelin brasserioissa tai Rue Mouffetardilla, joka on yksi Pariisin vanhimmista markkinakaduista. Alue on tunnettu myös värikkäästä hedelmä- ja vihanneskojuistaan. Lähellä on Luxembourgin puutarha, jossa voit käydä kävelyllä vehreässä ympäristössä. Täällä voit rauhassa istuskella jollain sinisistä penkeistä. Suuntaa askeleesi toiseen Pariisin nimekkäimmistä kortteleista – St Germain-du-Prés'hen. Täällä voi pysähtyä tauolle jossain kaupungin vanhimmista kahviloista, joita ovat mm. Café de Flore ja Les Deux Magots. Kaupungilla vietetyn pitkän päivän jälkeen nukut hyvin jossakin valituista hotelleistamme tai huoneistoistamme. Pariisi on suurkaupunki, joten majoitusvaihtoehtoja on useita. Valittavana on satoja hotelleja. Olemme poimineet suosikkimme, jotta voit valita itsellesi parhaiten sopivan vaihtoehdon. Toivottavasti viihdyt.

Runsaasti ostosmahdollisuuksia

Jos haluat tehdä matkasta mieleenpainuvan, Rue du Faubourg St Honoréellä on merkkiliikkeitä toisen toisensa jälkeen: Hermès, Dior, Yves St Laurent jne. Melko lähellä, osoitteessa 213, rue Saint Honoré sijaitsee Colletten konseptikauppa, jossa arvokkaat tuoteuutuudet tulevat myyntiin. Pariisin tunnetuimmat tavaratalot – Galeries Lafayette ja Le Printemps – sijaitsevat vieri vieressä lähellä oopperaa ja tarjoavat paljon nähtävää. Rue de Rivolin varrella on kauppoja tiheään, myös halpoja ja keskihintaisia vaateketjuja. Jos haluat tehdä todella edullisia ostoksia, kannattaa käydä Tatissa. Esimerkiksi 18. piirissä on tällainen halpatavaratalo. Erikoisempia liikkeitä löytyy sieltä täältä, erityisesti St Germain-du-Prés'stä. Viime aikoina Marais-kortteli on noussut suosituksi ostospaikaksi: muotia, kirppislöytöjä ja baareja. Tänne kannattaa tulla varsinkin sunnuntaisin, kun muissa kaupunginosissa sijaitsevat myymälät on suljettu.

Gourmet-ravintola vai viihtyisä bistro?

Pariisissa on ravintoloita joka makuun. Voit syödä edullisen kolmen ruokalajin illallisen alle satasella tai käyttää päivälliseen useita satoja euroja luksusravintolassa. Chartier on edullinen klassinen ranskalainen bistro. Se sijaitsee 9. piirissä osoitteessa 17, rue Faubourg-Montmartre. Se on erittäin suosittu, joten kannattaa tulla ajoissa välttääkseen jonottamisen! Latinalaisessa korttelissa on ulkoilmaravintoloita tiheässä. Mene metrolla Mongeen ja kulje kapeilla kujilla. Centre Pompidoun ylimmässä kerroksessa sijaitseva luksusravintola George on jotain aivan erityistä. Upeat näkymät ja perinteistä ranskalaista gourmetruokaa.

Baareja ja elegantteja yökerhoja

Bastiljin ympäristön korttelit ovat viime vuosina muuttuneet Pariisin tiheimmäksi baarialueeksi. Vähän matkan päässä, osoitteessa 46/48 rue du Faubourg St Antoine, sijaitsee trendikäs baari Barrio Latino. Se on kolmikerroksinen, barokkityyliin sisustettu huvipalatsi punaisine samettisohvineen, kultaisine kattomaalauksineen ja desinglamppuineen. Oikeaoppista baarielämää voit viettää Oberkampfissa. Suosituin paikka on nimeltään Café de Charbon ja se sijaitsee talossa numero 103. Jos se sattuu olemaan täynnä, lähettyvillä on monia muita mukavia baareja.

Kivaa lapsille Pariisissa

Euroopan suurimpaan huvipuistoon Disneyland® Parisiin pääset 30–40 minuutissa paikallisjunalla. Sembon kautta voit ostaa pääsyliput etukäteen, joten vältät jonottamisen paikan päällä. Tarjoamme 1 päivän Magic Ticket -lipun molempiin puistoihin. Kun ostat meiltä etukäteen, säästät 15 %!. Pariisin pohjoisosissa sijaitsee Parc de la Villette ja tiedemuseo CitÈ des Sciences, jossa on tarjolla tekemistä niin lapsille kuin aikuisillekin. Sinne pääset metrolla, Porte de la Villette. Pariisin eteläosassa sijaitsee Zoo de Vincennes -eläinpuisto, jossa on 1200 eläintä. Sitä ympäröivä Vincennes -puisto on kuin vihreä keidas ja jo itsessään antoisa retkikohde. Sinne pääset metrolla, Porte Dorée.

SUOSITTELEMME

  • Le Café du Commerce – erittäin ranskalainen, kolmikerroksinen brasserie. 51, rue du Commerce, 15. piiri. Metro: Pois Emile Zola
  • La Maison du Chocolat – suklaaparatiisi vailla vertaa. Täältä voit ostaa ylellisiä lahjoja. 52, rue François 1er, 8. piiri. Metro: George V
  • Tour de Montparnasse – sama hieno näkymä kuin Eiffel-tornilta, mutta lyhyemmät jonot. Rue de l’Arrivée, 15. piiri, metro: Montparnasse-Bienvenüe.
  • Jos haluat ostaa ranskalaisia viinejä, Nicolas-niminen kauppaketju on hyvä valinta. Ammattimaisia neuvoja ja kohtuuhinnat. Nicolas löytyy useimmista Pariisin kortteleista, www.nicolas.com.

Turistivero

Pariisissa on otettu käyttöön turistivero. Vero on 3 €/hlö/yö 2 tähden hotelleissa, 4 €/hlö/yö 3 tähden hotelleissa,6 €/hlö/yö 4 tähden hotelleissa ja 7 €/hlö/yö 5 tähden hotelleissa. Vero perustuu hotellin viralliseen luokitukseen eikä Sembon luokitukseen. Vero maksetaan suoraan hotelliin viimeistään uloskirjautumisen yhteydessä.