Etsi ja varaa matka.

search
Hornborgasjön Skaraborg
» Matkakohteet » Ruotsi » Keski-Ruotsi » Hornborgasjön Skaraborg

Hornborgasjön Skaraborg kohteessa Ruotsi

Hornborgajärven alueella voi saapua monina vuodenaikoina: Skara Sommarland kesällä ja kurkien tanssi keväällä.

Hornborgasjön Skaraborg kohteessa Ruotsi

Hornborgasjön ympäristöineen ovat olleet luonnonsuojelualuetta vuodesta 1999 alkaen.

Hornborgasjön on yksi Ruotsin monipuolisimmista lintujärvistä. Se sijaitsee kaunilla paikalla Billingen-pöytävuoren juurella perinteisessä kulttuurimaisemassa. Tällainen maisema on pitkään asuttua maaseutua, jossa on niittyjä, karjapolkuja, kivimuureja ja latvottuja puita. Monet eläinlajit viihtyvät tällaisella monimuotoisella alueella. Lintujärven saattaminen ennalleen aloitettiin 1980-luvulla. Ruovikkoa poistettiin, rannalla kasvavia puita kaadettiin ja kanavia kunnostettiin. Veden pinta alkoi nousta muutaman vuoden kuluttua. Työ valmistui vuonna 1995.

Kurki on enemmän kuin Länsi-Göötanmaan maakuntalintu. Se on myös varma kevään merkki. Maalis- ja huhtikuussa tuhansia kurkia kokoontuu aukeille paikoille tanssimaan soidinmenojaan. Tämä näytelmä houkuttelee paikalle suuret määrät vierailijoita. Järven alueella pesii useita muitakin lintulajeja, kuten joutsenia, haikaroita ja kahlaajalintuja.

Suurien Vänern- ja Vättern-järvien välissä sijaitseva Platåbergin alue on vanhaa ruotsalaista kulttuuriseutua. Historiallinen Varnhemin luostari (5km), Skara, Falköping ja Skövde (20 km) sijaitsevat täällä.

Skara tuo monille mieleen Skara Sommarlandin. Se on Ruotsin suurin vesi- ja huvipuisto. Kaupungin juuret ulottuvat kuitenkin kauas historiaan esimerkiksi piispanistuimena. Skaran tuomiokirkko on tutustumisen arvoinen.

Falköping sijaitsee Falbygdenin alueella Mössebergin ja Ållebergin pöytävuorien välillä. Se on ollut keskiajalta alkaen tärkeä kauppapaikka. Lisäksi se on merkittävä rautateiden solmukohta. Mösseberg on luonnonkaunista ulkoilualuetta. Tarjolla on esimerkiksi vaellusreittejä, uimajärviä ja näköalatorneja. Tarunhohtoiselta Ållebergin vuorelta avautuu upea näköala Falbygdenin alueelle. Tämä paikka on purjelentäjien suosiossa. Juuri täällä purjelentäminen aloitettiin 1930-luvulla. Tarinan mukaan Ållebergin ratsumiehet nukkuvat täysissä varusteissa salaisessa kalliononkalossa ja syöksyvät paikalle, jos Falköping joutuu vaaraan.