Etsi ja varaa matka.

search
Tukholma
» Matkakohteet » Ruotsi » Tukholma » Tukholma

Tukholma kohteessa Ruotsi

Maailman paras kaupunki!

Tukholma kohteessa Ruotsi

Kaunis Tukholma houkuttelee kaikkina vuodenaikoina. Käy teatterissa, shoppaile tai koe kaupungin vauhdikas ilta- ja yöelämä. Tule kokemaan loma. Sembon valikoimasta löydät hintansa arvoisen hotellin hyvällä paikalla.

Tukholma on yksi maailman parhaita pääkaupunkeja! Kaupungin 15 saarta ympäröi puhdas merivesi, kauniit sillat ja ihanat puistot. Tuhkolmalaiset omaksuvat helposti uusia trendejä ja ovat aina haistelemassa uusia. Jos haluat kokea kuumimmat uutuudet, tule Tuhkolmaan!

Mukavat kengät ovat välttämättömät Tukholma on parasta kokea kävelemällä. Aloita viihtyisästä vanhastakaupungista eli Gamla Stanista, käänny pois vilkkaalta Västerlånggatanilta ja suuntaa kohti kuninkaanlinnaa. Täällä voit kuljeskella mukulakivikaduilla ja nauttia rauhallisesta ilmapiiristä. Suuntaa kuninkaanlinnan jälkeen kohti pohjoista ja ihaile Oopperaa. Lähellä oleva Ruotsin suurin taidemuseo Nationalmuseet houkuttelee tutustumaan sen taideaarteisiin. Jos haluat levätä hetken, kannattaa istahtaa Djurgårdenin ympäri liikennöivään laivaan ja ihailla rannan tuntumassa olevia julkkisten luksushuviloita. Djurgårdenin vihreällä saarella voit myös ihailla Vasa-laivaa museossa tai viettää aikaa maailmankuulussa Skansenin ulkomuseossa.

Muodin ja designin ihana yhdistelmä TukhoImasta löydät aina viimeiset villitykset! Voit valita muotivaatteita sekä H&M:n kaltaisten suurten ketjujen massatuotannosta tai ruotsalaisten muotisuunnittelijoiden yksilöllisemmistä kokoelmista. Kansainvälisiä tunnettuja merkkejä löydät esimerkiksi Åhlénsilta, NK:sta ja Bibilioteksgatanin ympäriltä. Parhaimmat ostosalueet ovat Drottninggatan, Stureplan ja Södermalm. Folkungagatanin eteläpuolella olevalta SoFo-alueelta löydät runsaasti muodissa olevia kahviloita ja valtavirrasta poikkeavia vaate- ja levykauppoja. Tämä on oikea alue hankkia lasi- ja design-tuotteita. Nuorta ruotsalaista designia löytyy Designtorgetista ja japanilaista muotoilua puolestaan Mujista, joka sijaitsee Åhléns Cityssä. Kartell myy ylellisiä italialaisia tuotteita.

Bernaisea vai crossover-keittiön luomuksia? Tukholmasta löydät koko maailman keittiöt. Voit myös maistella modernin ruotsalaisen keittiön ruokia. Nyt on myös suosittua yhdistellä eri keittiöiden ominaispiirteitä ja luoda uudenlaisia makukokonaisuuksia. Trendit vaihtuvat, mutta kaupungin asukkaat suosivat tällä hetkellä useimmin uusia ravintoloita, joita avataan huomaamattomiin paikkoihin odottamattomissa ositteissa. Scheelegatan Kungsholmenilla on herännyt eloon ja sitä on muodostunut eräs Tukholman ravintolamaailman keskittymistä. Täällä syöt hyvin esimerkiksi Mäster Andersissa tai Allmänna Gallerietissa. Södermalmilla ja erityisesti SoFossa on olutpubeja ja intialaisia ravintoloita. Jos haluat nauttia ylellisyydestä, nauti illallinen Gamla Stanin Lilla Nygatanilla olevassa Mistralissa, joka tarjoaa maukasta ranskalais-espanjalaista ruokaa.

Juhli koko yö Tarjontaa on valtavasti! Musikaaleja, teatteria, oopperaa - Tukholmasta löytyy kaikkea. Lisätietoja on sivustossa www.alltomstockholm.se. SoFo on paras valinta. mikäli haluat viettää aikaa pubissa ja nauttia rennosta ilmapiiristä. Jos sitä vastoin haluat nähdä julkkiksia, sinun kannattaa suunnistaa Stureplanin ja Kungsgatanin pubeihin ja ravintoloihin. Berns on klassikko, jonne monet suuntaavat yöllä kello yhden jälkeen, kun pubit sulkevat ovensa. Viisi huonetta, joissa erityypistä musiikkia, maistuvat drinkit ja hyvä palvelu.

Sembo suosittelee Nauti drinkki gondolissa ja ihaile uskomatonta näkymää. Katarinahissen, Stadsgården 6 (aja ylös Slussenista).

Glenn Miller Café, viihtyisä ravintola ja baari, johon jazz-muusikon silloin tällöin kokoontuvat jammaamaan. Brunnsgatan 21A Norrmalmilla.

Akkurat Restaurang & Bar, pubi, jossa voit valita yli 280 eri viskistä ja uskomattomasta olutvalikoimasta. Tunnettu eri tavoin valmistetuista simpukka-annoksistaan. Hornsgatan 18 Södermalmilla.