1 / 12

Matkat kohteeseen Ljubljana

Pieni suurkaupunki, jossa on paljon tarjolla

Tietoa kaupungista Ljubljana, alue Osrednjeslovenska

Viehätystä, barokkia ja Art nouveauta Viehättävin on pittoreski vanhakaupunki joen ja linnavuoren välillä. Siellä kadut kiemurtelevat kauniin rakennusten ja aukioiden vieritse. Vartissa kävelet ylös linnalle, josta on upeat näkymät kaupunkiin ja kauas vuorille. Ljubljanassa on runsaasti pieniä gallerioita ja museoita. Jos pidät taiteesta, kannattaa käydä kansallismuseossa ja modernin taiteen museossa. Ne sijaitsevat kätevästi vain kivenheiton päässä toisistaan. Sieltä voit kävellä kauniiseen Tivoli- nimiseen puistoon, joka muuttuu vähitellen kävelyalueeksi. Kaupungissa on vajaat puoli miljoonaa asukasta, ja kävelemällä pääsee nopeasti ja helposti eri puolille kaupunkia. Helppo tapa tutustua kaupunkiin on seurata keltaisia merkkejä keskustassa. Ne johtavat nähtävyydeltä toiselle ja voit itse valita, miten pitkälle haluat niitä seurata. . Ostoshuumaa ja iltahuveja Slovenialaiset rakastavat ostoksilla käyntiä. Sitä voi harrastaa vanhankaupungin pienissä aistikkaissa putiikeissa, suurissa kauppakeskuksissa ja tietenkin toreilla. Valinnanvaraa on runsaasti, tarjolla on sekä paikallisia että maahantuotuja tuotteita. Voit löytää vaatteita, nahkatavaroita ja slovenialaista kristallia edulliseen hintaan. Tammikuusta 2008 lähtien valuuttana on ollut euro. Ljubljana on yliopistokaupunki, mikä näkyy monipuolisessa iltahuvitarjonnassa. Täällä illat venyvät helposti pitkiksi kahviloissa ja pubeissa, konserteissa ja teattereissa aikaa viettäen. Tarjolla on myös erilaisia trendikkäitä yökerhoja ja diskoja. Jos tulet kesäaikaan, kannattaa yrittää saada lippu Krizanken ulkoilmanäytökseen. Tässä ihastuttavassa luostariympäristössä on tarjolla klassista musiikkia, jazzia, big bändejä sekä balettia ja teatteria.

Rikasta ruokakulttuuria Slovenialaiset kutsuvat ravintoloitaan nimellä ”gostilna”. Useimmat slovenialaiset rakastavat ruokaa ja tuntevat eri sesonkien ruuat hyvin. Suuret, tukevat annokset ovat suosittuja. Slovenialaiselle keittiölle ovat tyypillisiä ruokaisat keitot, erinomaiset leikkeleet, perunat sekä runsas määrä lihaa ja vihanneksia. Mutta myös kevyempiä vaihtoehtoja löytyy, ja yllättävän monet slovenialaiset syövät lounaakseen kevyen salaatin. Ljubljanassa on nykyisin monia etnisiä ravintoloita, fast food -paikkoja ja katukeittiöitä, jotka täydentävät kaupungin rikasta ruokakulttuuria. Jos matkustat pittoreskiin Blediin pelaamaan golfia, vaeltamaan tai vain nauttimaan luonnosta, kannattaa kokeilla paikallista kremschnitaa, herkullista kaloripommia.

Vuokraa auto ja tutustu ympäristöön Ljubljana sijaitsee hyvällä paikalla melkein maan keskellä. Etäisyydet ovat lyhyitä, ja yhdessä päivässä ehdit nähdä paljon. Reilussa tunnissa olet rannikolla, ja vain puolen tunnin päässä odottavat ensimmäiset laskettelurinteet. Lyhyen automatkan päässä on lisäksi useita moderneja kylpyläpaikkakuntia, joissa on 38-asteista termistä vettä. Moottoritieverkosto on laaja ja maksullinen. Liikkumaan pääsee helposti myös junalla tai bussilla. Hienoja, hyviksi koettuja retkikohteita ovat Lipica (golfia ja hevosia), Postojna (tunnetut tippukiviluolat) ja ihastuttava rannikkokylä Piran Adrianmeren rannalla.

Ljubljana kartta

Suositut majoituspaikat kaupungissa Ljubljana

Amelia avatar
Tutustu Ameliaan, uuteen matkasuunnittelijaamme