Matkakohteet » Kroatia » Etelä-Kroatia » Hvarin saari
Hvarin saari

Hvarin saari

Jos matka voisi kestää ikuisesti...

Etsi ja varaa matka.

search

Hvarin saari

...tekisi sen mielellään Hvarilla.

Hvarin saaresta käytetään nimitystä Suncani Hvar (aurinkoinen Hvar), sillä siellä paistaa aurinko. Hvarilla on pitkä matkailukausi. Se on parhaimmillaan ehkä loppukesästä, kun aurinko lämmittää kohtalaisesti ja meren lämpötila on juuri oikea.

Hvar tunnetaan laventelista. Kun laventeli kukkii heinäkuun alussa, koko saari muuttuu violetiksi. Jos olet autolomailla, kannattaa lähteä kiertoajelulle saaren ympäri. Kumpuilevat laventelikentät, mutkittelevat tiet ja piiloon jäävät uimalahdet tekevät lomastasi ikimuistoisen. Saari tunnetaan myös maukkaista viineistään. Valitettavasti niitä valmistetaan vain pieniä määriä, joten useimmat niistä jäävät tälle saarelle. Nauti siis niistä, kun lomailet Hvarin saarella.

Hvarin kaupunki Suurin paikkakunta, jolla on yksinkertaisuuden vuoksi sama nimi kuin saarella, on todellinen helmi. Lomaelämä keskittyy suurelle torille ja sataman kävelykadulle, jolta voi ihailla Euroopan ylellisimpiin kuuluvia huvijahteja. Vanhankaupungin viehättävillä kujilla on runsaasti viihtyisiä ravintoloita, muodikkaita baareja ja pieniä myymälöitä. Hvarissa on yksi Euroopan vanhimmista teattereista (näytöksiä järjestetään päivittäin), Dalmatian saarten paras yöelämä ja hyvät mahdollisuudet uimiseen läheisillä pikkusaarilla. Hvarissa on sekä mukavia beach clubeja että pieniä uimakallioita. Hvarissa voit lomailla kuten haluat.

Stari Grad on saaren vanhin kaupunki. Siellä on renessanssipalatsi, kapeita kujia ja värikästä katuelämää aivan kuten ennen vanhaan. Viehättävässä Jelsassa on rauhallisempaa, mutta siellä on paljon ravintoloita ja kahviloita. Ja tietysti hyvät mahdollisuudet uimiseen.

NÄIN PÄÄSET PERILLE

Lentäen: Splitin lentokentältä kulkee busseja Splitin keskustaan (noin 20 km). Bussit pysähtyvät n. 300 metrin päässä lauttasatamasta ja bussiasemalta. Taksi Splitin lentokentältä lauttaterminaaliin/linja-autoasemalle maksaa noin 280 HRK. Siirtyminen Hvarille (Stari Grad) kestää noin kaksi tuntia. Lauttojen aikataulut ja hinnat näkyvät osoitteissa www.jadrolinija.hr ja www.splittours.hr. Voit noutaa vuokra-auton lentokentältä ja palauttaa sen sinne paluulentosi lähtiessä. Vuokraus maksaa noin 280 euroa viikolta.

Omalla autolla: Seuraa ”vihreää/liilaa tietä”.

    Lue lisää

    Piilota

    Näytä kartta