Etsi ja varaa matka.

search
Chamonix
» Matkakohteet » Ranska » Alpit » Chamonix

Chamonix kohteessa Ranska

Chamonix – laskettelijoiden paratiisi

Chamonix kohteessa Ranska

Chamonix on ollut keskeinen alpinistipaikkakunta jo 200 vuoden ajan. Kaunis ympäristö ja Mont Blanc tekevät Chamonix-laaksosta yhden maailman eniten vierailluista paikoista niiden keskuudessa, jotka haluavat kokea äärimmäisiä luontoelämyksiä. Chamonix voi kuulostaa äärimmäisyyksien paikalta, mutta ei syytä pelkoon. Täällä on jotain kaikille! Chamonix-laaksossa on kuusi eri vaikeustason hiihtoaluetta. Le Tour on hieno alue, jossa on avoimia leveitä mäkiä. Le Brèvant/Flégère'ssä on monia ihania rinteitä aurinkoisilla etelärinteillä.

Chamonix Aivan erityinen kaupunki aitoine alppirakennuksineen, ihmisivilinöineen, kauppoineen, kahviloineen ja ravintoloineen. Täällä on tarjolla runsaasti aktiviteettejä niille, jotka haluavat kokeilla jotain muuta kuin laskettelua. Esim. varjoliitoa tai jääkiipeilyä. Voit myös viettää päivän rennosti shoppaillen tai hienossa kylpylässä. "Uskallamme luvata, että lähdet täältä monia kokemuksia rikkaampana ja hymy huulilla".

Les Houches Les Houches on ensimmäinen kylä Chamonix-laaksoon ajettaessa. Täällä laskettelu soveltuu perheille, ja aktiviteettejä on monia. Viime vuosina hiihtoverkostoa on laajennettu, joten nykyisin kaikkien rinteiden kokeilemiseen kuluu useampi päivä. Tarjolla on kaikkia mahdollisia palveluita mitä tulee ravintoloihin ja kauppoihin.

Argentiére Kylä sijaitsee melkein kauimpana laaksossa Chamonix'n kaupungin yläpuolella. Täältä kulkee suuri köysirata ylös Les Grands Montetsille, jossa on paljon haastavia laskettelumahdollisuuksia. Kylässä on ihana, rento tunnelma ja monia pieniä kauppoja ja ravintoloita.

Lasketteluvinkkejä Seikkailunhaluisten kannattaa ehdottomasti mennä ylös Aiguille du Midille, joka on 3842 metrin korkeudessa. Sieltä on ainutlaatuinen näkymä Mont Blancin massiiviin - lähemmäs taivasta on vaikea päästä! Jos olet varannut myös oppaan, luvassa on unohtumaton off-piste esim. alas Vallée Blanchen laaksoon. Laskettelu sinänsä ei ole vaativaa, vaan normaalitasoinen laskettelija pärjää hyvin. Luontoelämys on sitäkin erityisempi.

Interaktiivisia rinnekarttoja Koko laskettelualue: http://world.chamonix.com/img/bigplanpistes.jpg Alueet erikseen: http://www.chamonix.com/page.php?page=22&r=domaines_skiables&ling=en

Matkavinkkejä Chamonix'hin on helppo tulla omalla autolla, tiet ylös kylään ovat hyviä. Jos tulet lentäen, suosittelemme Genèven lentokenttää, josta voit vuokrata auton kauttamme. Myös bussilla pääsee helposti (n. 2 tunnissa) suoraan Genèven lentokentältä, www.altibus.com tai www.chamonix-transfer.com. Huolehdi siitä, että kotimatkalla on tarpeeksi aikaa lentokentälle matkustamiseen. Voi myös mennä junalla Chamonix'hin, www.sncf.com.