Etsi ja varaa matka.

search
Hamburg
» Matkakohteet » Saksa » Hamburin Osavaltio » Hamburg

Hamburg kohteessa Saksa

Suurkaupunki Alster-järven rannalla

Hamburg kohteessa Saksa

Tässä vihreässä, järven rannalla sijaitsevassa kaupungissa on paljon kokemisen arvoista. Korkeatasoista taidetta ja kulttuuria, hienoja ravintoloita, huveja, erinomaiset ostosmahdollisuudet sekä monia nähtävyyksiä kaupungin 1 200 vuotta pitkän historian ajalta. Tänne pääset Helsingborgin ja Rødby–Puttgardenin kautta tai mukavasti Göteborg–Kiel-yölautalla.

Alster-järven ympäri. Alstersee on purjehtijoiden, soutajien ja melojien paratiisi. Järveen rakennettiin pato jo 1200-luvulla. Nykyisin järven rannalla nautitaan "Alterwasseria", " sitruunalla maustettua olutta - virkistävää lämpiminä kesäpäivinä. Voit lähteä myös kiertomatkalle järvelle. Höyrylaivat lähtevät hienolta Jungfernstiegiltä ja ajavat järven yli kanaaleille. Maisemat kaupungille ovat ihastuttavia. Myös kävely Alster-järven ympäri on miellyttävä kokemus. Hampurissa on yhteensä 2453 siltaa! Vertaapa sitä kaupunkeihin, joissa luullaan olevan paljon siltoja: Lontoossa niitä on vain 850, Amsterdamissa 600 ja Venetsiassa todellakin vain 400 siltaa.

Hyvää ruokaa, ostosmahdollisuuksia ja vähän syntiä. Runsaasti ostosmahdollisuuksia Neuen Wallilta Jungfernstieg-bulevardille ja Europa-Passage -ostoskeskukseen, paraatikatu Mönckebergstrasse sekä keskustan 14 ostoskeskusta. Mitä tulee ruokaan ja juomaan, Hampuri on edelläkävijä. Se on yksi niistä saksalaisista kaupungeista, jonka ravintoloille on myönnetty eniten Michelin-tähtiä. „Auf der Reeperbahn nachts um halb Eins...“ (Reeperbahnilla puoli yhdeltä yöllä). Merimiesromantiikka kuuluu Hampurin imagoon. Romantiikkaan on yhdistetty myös erotiikkaa "syntisillä kaduilla", kuten Grosse Freiheitilla (suuri vapaus).

Vihreä kaupunki. Hagenbeckin eläintarhassa asuu apinoita, tiikereitä ja muita eläimiä reilun kokoisissa häkeissä, joissa eläimillä on luonnonmukaiset olot. Uusin kohde on elämysakvaario. Lähde retkelle ja uskallaudu tropiikin syvimpiin vesiin, subtrooppiseen viidakkoon ja jännittäviin luoliin ja onkaloihin. Keskellä kaupunkia sijaitsee kuuluisa "Planten un Blomen", upea vapaa-ajan alue, jossa on kasvitieteellinen puutarha ja Euroopan suurin japanilainen puutarha. Puiston järvi vesiurkuineen on vaikuttava. Toukokuusta syyskuuhun järjestetään päivisin vesiaktiviteettejä ja iltaisin värikkäitä konsertteja.

* SEMBO SUOSITTELEE*

* Hamburger DOM.* Muutaman kerran vuodessa Heiligen-Geist-kentällä lähellä Reeperbahnia on tarjolla kaikkea karuselleista teknisiin ajolaitteisiin ja tietenkin myös ruokaa, olutta ja viihdeohjelmaa kaiken ikäisille.

* Hamburgin sataman 821. syntymäpäivä.* Hampurin satama perustettiin vuonna 1189. Sitä juhlitaan joka vuosi toukokuun alussa. Monia aktiviteettejä merellä, maissa ja ilmassa sataman ympärillä. Monia kohokohtia, kuten maailman kauniimpien ja suurimpien purjelaivojen kohtaaminen. Kivoja huveja ja viihdettä koko perheelle.

* SchlagerMove Hamburg*Rakkauden festivaali St. Paulin kaupunginosassa. Tai yhteislauluja Sankt Paulin kanssa, teemana 60- ja 70-luvut, rauha, rakkaus ja musiikki. Sopivasta vaatetuksesta ja äänestä on etua!

* Alstervergnügen* Tämä katufestivaali järjestetään Hampurin keskustassa Alster-järven rannalla. Joka vuosi tarjolla on erilaisia näyttelyitä, urheilutapahtumia ja musiikkiesityksiä. Joka ilta kymmenen aikoihin eri maiden joukkueet kilpailevat keskenään. Tarjolla on myös musiikkia ja ilotulitusta.

* Joulumarkkinat Hampurissa* 25.11-23.12.2013 Hampurissa järjestetään erilaisia joulumarkkinoita yhteensä 13. Niillä on erilaisia hansa-aikaan ja historiaan liittyviä teemoja. Ne voivat olla myös enemmän juhlien kaltaisia, kuten Reeperbahnin joulumarkkinat, joita kutsutaan "eroottisiksi joulumarkkinoiksi".