Etsi ja varaa matka.

search
Düsseldorf
» Matkakohteet » Saksa » Nordrhein-Westfalen » Düsseldorf

Düsseldorf kohteessa Saksa

Suurkaupunki Rheinjoen rannalla.

Düsseldorf kohteessa Saksa

Vuonna 1288 kaupungin oikeudet saanut Düsseldorf on Nordrhein-Westfalenin hallinnollinen pääkaupunki. 1300-luvun lopulta lähtien se oli ensin Bergin kreivikunnan pääkaupunki ja vuodesta 1614 Pfalzin pääkaupunki. Kaupunki voi kiittää paljosta Johan Vilhelm -herttuaa, joka eli kaupungissa vuosina 1690–1716.

Tämä eurooppalainen metropoli on yksi Reinin laakson merkityksellisimmistä teollisuus- ja kulttuurikeskuksista. Kaupungissa on yliopisto, upeita museoita ja teattereita. Nykyään se on myös saksalaisen muodin pääkaupunki monine erinomaisine kauppoineen. Vanhassakaupungissa, Altstadtissa, on paljon nähtävää.

Königsallee on noussut tyylikkään Düsseldorfin ostosparatiisiksi. Medienhafenin (mediasataman) Gehry-rakennukset edustavat kaupungin modernia puolta. Historiallisessa keskustassa on yli 260 ravintolaa ja oluttupaa. Se tunnetaan Rheinin alueen elämänilosta ja erittäin hiivaisesta oluesta. Ensiluokkaiset museot, teatterit, konserttihallit ja galleriat tekevät Düsseldorfista kansainvälisen taide- ja kulttuurimetropolin.