Etsi ja varaa matka.

search
Lyypekki
» Matkakohteet » Saksa » Schleswig-Holstein » Lyypekki

Lyypekki kohteessa Saksa

Hansakaupunkien ykkönen.

Lyypekki kohteessa Saksa

Vietä päivä tai pari vanhassa 1100-luvun hansakaupungissa. Kauniit vanhat hyvin säilyneet rakennukset luovat menneen ajan tunnelmaa tässä ihastuttavassa kaupungissa, jossa on kodikkaita putiikkeja, kahviloita ja ravintoloita. Joulumarkkinat ovat jotain aivan erityistä.

Uusi turistivero.

Kaupunki lisää 5 % hotellilaskuihin 1.1.2012 alkaen. Se maksetaan suoraan hotelliin, joten se ei sisälly hintoihimme.

Johtava hansakaupunki.

Jo 1100-luvulla Lyypekistä lähti kauppiaita uusille vesille: Skånen sillimarkkinoille, Gotlantiin ja edelleen Baltiaan. Lyypekin mallin mukaan perustettiin lisää kaupunkeja: Wismar, Rostock, Stralsund, Greifswald, Stettin, Danzig ja Riika. Lyypekki johti myöhemmin hansakaupungit liittoon, josta tuli keskiajan kauppamahti. Holstentor ja raatihuone ovat näkemisen arvoisia vanhoja rakennuksia. Lyypekki oli myös Willy Brandtin syntymäkaupunki. Lyypekkiin sijoittuvat myös Thomas Mannin Nobelin kirjallisuuspalkinnon saaneen Buddenbrookit-romaanin tapahtumat. Osoitteessa Mengstrasse 4 - samassa kerroksessa, jossa Mannin perhe asui 1800-luvun puolessavälissä - on näyttely Buddenbrook-romaanin perheestä.

Hyvää ruokaa mielenkiintoisissa ympäristöissä.

Breite Strassella sijaitseva Schiffergesellschaft, jossa on aivan erityinen ilmapiiri ja erinomainen keittiö, on yksi kaupungin vanhimmista ravintoloista. Päivällisen aikana voit ihailla monia purjelaivamalleja. Tai vain kuunnella paikallisten jutustelua oluttuopin äärellä. Ratskeller on raatihuoneenkellari, jolla on pitkät perinteet. Hüxstrasse- ja Beckergrube-kaduilla on ravintoloita tiheässä. Ja useissa hotelleistamme on hienoja ravintoloita.

Lyypekistä on kotoisin myös marsipaani. Johann Georg Niederegger perusti tehtaan, joka vielä tänäkin päivänä on hänen sukunsa omistuksessa ja jossa tätä vastustamatonta herkkua valmistetaan laadulla.

Ympäristö.

Travemünden pientä kaupunkia kapeine viehättävine katuineen ja historiallisine julkisivuineen kutsutaan usein "Lyypekin kauniiksi tyttäreksi". Kaupungissa on Saksan suurin Itämeren rannikolla oleva satama, ja sijainti Trave-joen suulla lisää paikkakunnan merihenkistä tunnelmaa. Leveät valkoiset hiekkarannat ovat houkuttelevia, kuten myös kaupungin yli 200-vuotinen historia kylpyläpaikkakuntana. Kaupungissa on lisäksi on kansainvälinen kasino.

Timmendorfer Strandilla kaikki on trendikästä, perinteistä, loisteliasta ja puhtaasti rentouttavaa! Seitsemän kilometriä pitkä hiekkaranta, golfkenttiä ja todellista Riviera-tunnelmaa. Herkkuja kaikille mauille, hienoja ravintoloita, trendikkäitä bistroja ja baareja, juhlia ja paljon lomatunnelmaa.

Joulumarkkinat. Upeat Weihnachtsmarkt-jouluarkkinat järjestetään Lyypekissä 25.11.-30.12.2014.