Etsi ja varaa matka.

search
Istanbul
» Matkakohteet » Turkki » Suurkaupunki » Istanbul

Istanbul kohteessa Turkki

Yksi Euroopan kiehtovimmista kaupungeista!

Istanbul kohteessa Turkki

Voit viettää viikonlopun eksoottisella ja mielenkiintoisella tavalla matkustamalla Istanbuliin. Eurooppa kohtaa Aasian tässä sykkivässä metropolissa, jossa on 12 miljoonaa asukasta.

Istanbulissa koet mausteilta tuoksuvia basaareita, rukouskutsuja minareeteista sekä ylenpalttisuutta huokuvia palatseja. Modernissa Taksimin kaupunginosassa on tyylikkäitä myymälöitä, trendikkäitä kahviloita ja kuumaa yöelämää. Istanbul on niin toisenlainen ja kiehtova, että voimme luvata järisyttävän kokemuksen.

Moskeijoita ja kirkkoja Kulttuurista kiinnostuneelle Istanbul on elävä museo. Suuret moskeijat ja vaikuttavat sulttaanien palatsit kertovat yltäkylläisyydestä ja rikkaudesta. Istanbulin vanhimmassa kaupunginosassa Sultanahmetissa on ahtaita kujia ja pimeitä soppia. Täällä on Sininen moskeija, Aya Sofyan kirkko ja muinaisten sulttaanien loistelias Topkapi-palatsi. Voit kokea modernin Istanbulin kävelemällä Galatan siltaa Karaköyn kaupunginosaan, josta voit matkustaa metrolla jyrkkää rinnettä ylös Istiklal Caddesin paraatikadulle.

Basaareita ja merkkitavaramyymälöitä Istanbulissa on suuria basaareita ja katettuja markkinakatuja. Niissä vilisee ihmisiä. Innokkaat myyjät koettavat kiinnittää huomiosi puoleensa. Tunnetuin niistä on Suuri basaari, joka on lyhyen kävelymatkan päässä Sultanahmetista. Sen 4000 kojumaisessa myymälässä myydään antiikkimattoja, kultaa, jalokiviä, kelloja ja paljon muuta. Jos pidät tinkimisestä, viihdyt täällä. Pääkadulla eli Istiklal Caddesilla voit tehdä ostoksia länsimaalaisittain. Täällä on merkkitavaramyymälöitä ja turkkilainen ylellisyystavaratalo Vakko. Voit tehdä loisteliaita ostoksia myös arvostetussa Nisantasin kaupunginosassa hieman keskustan ulkopuolella.

Kebabia ja hienoja ravintoloita Istanbul on melkoinen elämys myös ruoasta kiinnostuneille. Täällä on kaikkea yksinkertaisista kojuista ja lounasbaareista trendikkäisiin gourmet-ravintoloihin. Kebabia on tietysti saatavana eri muodoissa: esimerkiksi klassista Döner Kebabia, Sis Kebabia, jossa vartaassa on lampaanlihaa pieninä paloina tai Adana Kebabia, joka valmistetaan chilillä maustetusta lampaanjauhelihasta. Muista myös tilata Mezeä. Nämä herkulliset pikku annokset ovat alkuruokaa. Viime vuosina monet ulkomaiset tähtikokit ovat asettuneet Istanbuliin, joten täällä voi nykyään syödä myös ranskalaisittain, italialaisittain, kiinalaisittain tai kansainvälisesti.

Risteily Bosporilla vai retki Aasiaan? Istanbulia jakaa ja ympäröi kolme vesistöä: Marmarameri, Bosporin salmi ja Kultainen sarvi. Eminönusta lähtee lauttoja Bosporin salmelle Besiktasiin. Lautta pysähtyy monessa paikassa sekä Euroopan että Aasian puolella. Istanbulin aasialaiseen osaan pääsee helpommin laivalla Eminönüsta tai Karaköystä. Kadiköy on vilkkain aasialainen kaupunginosa. Täällä on kansainvälinen tunnelma, vaikka matkailijoita on vain vähän. Myymälöitä on eniten Bagdat Caddesin ostoskadulla. Täällä on myös runsaasti ravintoloita ja baareja.

Sembo suosittelee Changa, tunnettu loistoravintola, jota johtaa uusiseelantilainen Peter Gordon. Lähellä Taksimia. www.changa-istanbul.com.

Hotelli Marmaran näköalabaari: maistele drinkkiä katsellessasi 12 miljoonan asukkaan kaupunkia 17. kerroksesta. Myös gourmet-ravintola. Taksimin tori.

Maustebasaari on itämainen elämys. Kiertele basaarin käytävillä. Tunne sahramin, mintun ja makeisten tuoksu. Eminönu Galatan sillan juurella.