Etsi ja varaa matka.

search
Tallinna
» Matkakohteet » Viro » Suurkaupunki » Tallinna

Tallinna kohteessa Viro

Unohda vanhentuneet käsitykset muinaisesta Itä-Euroopasta

Tallinna kohteessa Viro

Sembo-viikonloppumatkalla moderniin suurkaupunkiin Tallinnaan asutaan kävelymatkan päässä vanhastakaupungista hyvien ostosmahdollisuuksien, dramaattisen historian ja sykkivän huvielämän äärellä nauttimassa lyömättömästä hintatasosta.

Unohda vanhentuneet käsitykset muinaisesta Itä-Euroopasta. Tallinna kuuluu nykyään Euroopan mielenkiintoisimpien suurkaupunkien joukkoon! Voit matkustaa sinne nauttimaan Euroopan alhaisimpiin kuuluvasta hintatasosta, mutta tarjonta, palvelut ja infrastruktuuri muistuttavat mitä tahansa modernia eurooppalaista suurkaupunkia.

Keskiaikaa vai KGB? Tallinnassa on paljon nähtävyyksiä ja lyhyet välimatkat. Keskiaika kohtaa siellä nykyhistorian kiehtovalla tavalla. Raatihuoneenaukiolla järjestetään kesällä usein konsertteja. Muutaman minuutin matkan päässä sieltä on useita viihtyisiä ulkoilmaravintoloita, keskiaikaisia kirkkoja, latinalaiskortteli, kaupunginmuseo, maailman vanhin apteekki ja KGB:n vanha toimitalo. Kaupungin ulkopuolella kannattaa käydä Piritan luostarissa ja Pietari Suuren vanhassa palatsissa.

Euroopan halvimmat ostokset? Jos kyllästyt keskiaikaan ja haluat ostoksille, Tallinnassa on runsaasti valinnanvaraa. Aloita upouudesta Tallinnan keskustasta sijaitsevasta Viru center -kauppakeskuksesta (www.virukeskus.com). Tallinnan parhaat merkkimyymälät ovat siellä. Jos haluat tehdä paikallisia löytöjä, käy Tallinnan Kaubamajassa (www.kaubmaja.ee). Alkoholi on Eestissä halvempaa kuin Suomessa. Litra paikallista vodkaa maksaa noin 10 euroa. Jos paikalliset markkinat kiinnostavat, käy Keskustorilla. Siellä on kaikkea mahdollista maan ja taivaan väliltä Muista tinkiä!

Päivällisen jälkeen… Tallinnassa on helppoa ruokailla edullisesti. Voit valita paikalliseen keittiöön tai keskiaikaan keskittyvien tai palkittujen kansainvälisten ravintoloiden joukosta. Tallinnan ravintolat ja yöelämä keskittyvät vanhaan kaupunkiin. Kolmen ruokalajin gourmet-päivällinen ruokajuomineen ja konjakkeineen maksaa noin 20 euroa, mutta päivällinen paikallisessa ravintolassa ruokajuomineen maksaa harvoin yli 10 euroa. Päivällisen jälkeen on aika pistäytyä viinibaariin tai sikaritaloon ennen illan päättämistä jossakin Tallinnan muodikkaista yökerhoista. Tallinnan vilkkaimmat illat ovat torstai, perjantai ja lauantai.

Paljon tapahtumia Tallinna on Eestin kulttuurikeskus. Festivaalit ja konsertit ovat kesällä luonnollinen osa katukuvaa. Perinne ja uusi ajattelu leimaavat Tallinnan kulttuuria. Täällä on kaikkea mahdollista, kuten jazzia, elokuvia, teatteria, kuoroja ja konserttifestivaaleja. Tallinnan jokakesäiset keskiaikaiset markkinat ovat kaupungin ehdoton huipentuma. Tallinnassa järjestetään vuosittain yli 20 merkittävää kulttuuritapahtumaa. Ne keskittyvät vanhaan kaupunkiin.

Sembo suosittelee Vanhassa kaupungissa sijaitseva ravintola Olde Hansa on tutustumisen arvoinen, jos haluaa viettää illan keskiaikaiseen tapaan.

Jos haluaa näyttäytyä Tallinnassa, Moskva on oikea paikka. Viihtyisästä baarista on näköala Vapauden torille. Ravintolassa tarjotaan laadukasta gourmet-ruokaa.

La Casa del Habano (www.havanas.ee) on yksi Tallinnan kolmesta sikaritalosta. Siellä voi nauttia hyvän sikarin ja konjakin päivällisen päätteeksi.

Jos haluat parhaita viinejä, tutustu Gloria Veinikelderiin (www.gloria.ee).