1 / 10

Matkat kohteeseen Algarve

Algarven rannikko hiekkarantoineen ja pienine, aitoine kylineen on tunnettu klassikko. Alueella on myös monia tuntemattomampia puolia tarjottavanaan. Niihin kuuluvat 27 golfkenttää ja herkullinen Ameijoasna Cataplana.

Tietoa kaupungista Algarve, alue Portugali

Vain muutaman kymmenen kilometrin päässä Portugalin aurinkoisesta etelärannikosta sijaitsee ainutlaatuinen vuoristoseutu. Korkein huippu (Fóia) ulottuu melkein kilometrin korkeuteen, josta avautuu näkymä monen kymmenen kilometrin päähän. Vuokraa auto ja tutustu Algarven rauhalliseen ja ystävälliseen sisämaahan. Idyllisessä Monchiquen kylässä voit käydä vaatimattomalla, mutta herkullisella lounaalla. Ameijoas na cataplana on kuparipannulla eli cataplanalla käristetty ruoka-annos, jossa on etanoita, kinkkua, makkaraa, tomaattia, sitruunaa, korianteria ja valkosipulia. Sen kanssa sopii hyvin pullollinen Tapada da Torrea. Voit myös vierailla Alcantarilhassa sijaitsevassa Aqualandissa, joka on Portugalin suurin vesipuisto. Pieni Sagresin kalastajakylä on toinen suosittu kohde. Se sijaitsee Portugalin lounaisniemellä, tuulisilla kallioilla merelle päin. Sagresista ei ole pitkä matka Cabo de São Vicenteen. Sitä pitemmälle ei pääsee lounaaseen päin Euroopassa.

Carvoeiro

on toinen vanha, ihastuttava kalastajakylä, jossa on viime vuosina käynyt paljon matkailijoita. Kylään onkin noussut useita ravintoloita ja ulkoilmaravintoloita, jotka on tutustumisen arvoisia.

Albufeiran

vanhankaupungin keskusta kapeine kujineen tarjoaa nykyisin intensiivistä iltaelämää. Kaikkialla on baareja, ravintoloita ja ulkoilmaravintoloita. Lähellä sijaitsee kullanvärinen ranta, jossa on paikoittain kauniita kallioita. Kalastajat vetävät täällä värikkäät veneensä ylös rannalle vanhanajan malliin, keskellä kaupunkia.

Armação de Pera

on moderni lomapaikkakunta. Aikoinaan Armação de Pera oli pieni kalastajakylä, jossa pyydettiin tonnikalaa. Tällä alueella sijaitsevat Algarven hienoimmat hiekkarannat ja kauniit, jännittävät luolat. Täällä on myös monia, erinomaisia kalaravintoloita, erityisesti paikkakunnan itäosassa, jossa sijaitsee Fisherman's Beach.

Lagos

on kaupunki, jolla on hienojen hiekkarantojen lisäksi mielenkiintoinen historia. Täällä rakennettiin mm. ne portugalilaiset laivat, jotka lähtivät etsimään meritietä Intiaan. Kaupungissa on rento ja harmoninen ilmapiiri, josta voit nauttia vaikka Praça da Repúblican ulkokahviloissa istuskellen. Paras ranta perheille on Dona Ana, mutta molemmin puolin kaupunkia on pieniä, houkuttelevia lahtia. Sitten ne monet golfkentät. Tarvitaanko niin monia todellakin? Kyllä.

Algarve kartta

Suunnittele matkasi AI-Amelian kanssa