1 / 20

Matkat kohteeseen Göteborg

Göteborgin viehätysvoima vetoaa kaikkiin!

Tietoa kaupungista Göteborg, alue Etelä-Ruotsi

Ruotsin toiseksi suurin kaupunki on sopivan kokoinen. Sillä on paljon tarjottavaa vuoden ympäri. Täällä tunnet suuren kaupungin sykkeen ja pienen kaupungin viehätysvoiman. Göteborgia verrataan usein San Franciscoon, sillä tässä mukavassa länsirannikon kaupungissa on runsaasti siltoja, kukkuloita, vettä, raitiovaunuja ja kalaravintoloita. Valikoimassamme on hintansa arvoisia hotelleja hyvillä paikoilla tässä kaupungissa.

Göteborgissa liikkuminen Göteborgissa on helppo liikkua ja kokea kaikki sen osat. Jos varasit mukaan kunnon jalkineet, täällä kannattaa kierrellä kävellen, sillä huvittemumahdollisuudet, ostospaikat, luonto ja nähtävyydet ovat kätevästi kävelyetäisyydellä. Jos jalkoja alkaa väsyttää, nouse raitiovaunun kyytiin. Tässä kaupungissa on tarjolla erinomaiset ostosmahdollisuudet moderneissa tavarataloissa, gallerioissa ja ostoskujilla. Suuria merkkituotemyymälöitä ja pieniä erikoismyymälöitä on vierekkäin. Jossakin kaupungin kauppahalleista on ihan pakko käydä. Niistä suurin sijaitsee Kungstorget-torin laidalla. Siellä myydään herkkuja kaikkialta maailmasta. Nauti ilmapiiristä ja pistäydy lounaalle johonkin sen ravintoloista.

Nähtävyyksiä on paljon. Täällä on museoita, taidehalleja, kirkkoja ja linnoja. Kävelyretkellä kaupungin läpi vastaan tulee runsaasti erilaisia patsaita. Mielenkiintoisilla eri ikäisiä rakennuksia on paljon. Modernissa GöteborgsOperan-oopperatalossa kannattaa käydä. Kaupungin puistot ovat tutustumisen arvoisia vuoden ympäri. Jos olet kiinnostunut puista ja kasveista, voit käydä Ruotsin suurimmassa kasvitieteellisessä puutarha. Siellä on noin 12 000 kasvilajia.

Kulttuuria ja viihdettä Tässä suhteessa Göteborg on poikkeuksellinen. Tämä kaupunki suorastaan pursuaa elämää päivällä ja yöllä. Nauti herkullinen päivällinen, anna ruoan sulaa viihtyisässä pubissa, kuuntele elävää musiikkia baarissa ja päätä ilta tanssilattialla. Vaihtoehdot eivät lopu koskaan. Teattereissa voit ihastella taitavia roolisuorituksia. Akustiikastaan tunnetussa hienossa rakennuksessa järjestetään konsertteja vuoden ympäri.

Lapsille ja perheelle Göteborgissa on paljon tekemistä lapsille ja perheille. Täällä on suuri viheralue leikkipaikkoineen ja runsaasti tilaa urheilun harrastamiseen. Mutta ennen kaikkea Göteborgilla on jotain, mikä muilta kaupungeilta puuttuu: Liseberg! Tässä huvipuistossa on jokaiselle jotakin: 35 ajolaitetta, ruokaa ja juomaa sekä viihdettä näyttämöllä ja teatterissa. Jos tulet Göteborgiin joulukuussa, miljoonat jouluvalot hehkuvat Lisebergin vuosittaisilla joulumarkkinoilla.

Göteborg kartta

Suositut majoituspaikat kaupungissa Göteborg

Amelia avatar
Tutustu Ameliaan, uuteen matkasuunnittelijaamme