1 / 15

Matkat kohteeseen Lontoo

Tee ostoksia, syö ja nauti. lontooseen voi lähteä mihin vuodenaikaan tahansa!

Tietoa kaupungista Lontoo, alue Englanti

Tämä suurkaupunki isolla S-kirjaimella on mainio valinta pitkää viikonloppua varten. Tällä metropolilla on paljon tarjottavaa joka makuun ja budjettiin. Täällä on historiaa, taidetta, musiikkia ja teatteria. Täällä on loistohotelleja, ostosmahdollisuuksia merkkitavaramyymälöissä, tunnettuja tavarataloja ja markkinoita, joilta voi tehdä löytöjä. Voit valita mieleisesi yli 400 hotellimme joukosta. Täällä on ruokakulttuuria maailman kaikilta laidoilta. Täällä on puistoja, pubeja, vilinää, vauhtia ja englantilaista charmia.

Valtavasti nähtävyyksiä

Täällä on paljon nähtävää. Kuningasperhe ottaa nykyään vieraita vastaan Buckinghamin palatsissa, kuningattaren kodissa. Vahdinvaihto on kello 11.30. Lontoon Towerin satulinnassa on kruununjalokiviä ja 900 vuotta Britannian historiaa. St Paulin katedraalissa voi kiivetä 530 askelmaa ihailemaan kaupunkia tornin huipulta. Täällä Diana ja Charles sanoivat toisilleen "tahdon". Varo kuiskaamasta salaisuuksia Wispering Galleryssä. Kaikki kuuluu sen toiseen päähän saakka. Lontoon British Museumissa on maailman suurin antiikkikokoelma. Siellä on erinomaiset kokoelmat Egyptistä sekä antiikin Kreikasta ja Roomasta. Ja tietysti Iso-Britannian historia pähkinänkuoressa.

Ota rauhallisesti, sillä et millään ehdi kaikkea

Victoria & Albert Museumissa on huippuluokan korukokoelma ja hyvinvarusteltu myymälä. London Dungeon laittaa varmasti kauhun väreet kulkemaan selkäpiissä. Se on maailman ensimmäinen keskiaikainen kauhumuseo. Kuuluisassa Tate Galleryssä voit perehtyä nykytaiteeseen. Design Museumissa voit ihailla tulevaisuuden muotoilua. Ja tietysti Lontoossa odottavat Big Ben, Trafalgar Square ja muut nähtävyydet. Mutta valitse huolellisesti, sillä et millään ehdi kaikkea.

Shoppaile pääsi pyörälle

Haluatko aloittaa Oxford Streetiltä vai lopettaa sinne? On vain ajan kysymys, koska päädyt tälle pitkälle suositulle ostoskadulle, jossa on vaate-, kenkä- ja levymyymälöitä. Kalliimmat merkkitavaramyymälät ovat Old Bond Streetillä. Ylellisissä valtavissa tavarataloissa Harrod´silla ja Selfridge´sillä menee puoli päivää. Ostoskasseja tarvitaan useita. Valikoimat ovat valtavat. Haluatko tehdä brittiläisiä ostoksia? Klassiset miesten kengät ovat erittäin laadukkaita mutta kalliita. Naisten ja miesten Burberryä voi saada edullisesti tämän yrityksen outlet-myymälästä Chatham Placesta. Kirjojen ystävien kannattaa tutustua Charing Cross Roadin liikkeisiin ja Waterstonen jättimäiseen myymälään Picadillyllä. Markkinoita järjestetään esimerkiksi Portobello Roadilla ja Camdenissa. Ruoan ystävät viihtyvät Borough Marketissa.

Makuja kaikkialta maailmasta

Riittääkö yksinkertainen pubilounas vai haluatko panostaa enemmän päivälliseen? Eri puolilla Lontoota on monia ravintoloita. Monet lähtevät illalla Sohoon. Siellä on paljon vaihtoehtoja lähellä toisiaan. Voit valita aasialaista, italialaista, ranskalaista tai intialaista. Jos intialainen on mieliruokaasi, kokeile Brick Lanen tai Bayswaterin Westbourne Groven lukuisia, hyviä ja edullisia ravintoloita. Chinatownissa on edullisia kiinalaisravintoloita kuin helmiä nauhassa. Nekin ovat edullisia. Hyvää aasialaista ruokaa kannattaa mennä syömään Wagamaman ravintoloihin. Raikkaita suuria annoksia pelkistetymmässä ilmapiirissä.

Nauti iltapäiväteetä legendaarisessa Ritzissä. Kattauksia on viisi. Muista varata pöytä. Kallista, tyylikästä ja perienglantilaista.

Iltaelämää Lontoossa

Monet Lontoon yli sadasta teatterista sijaitsevat Piccadilly Circusin ja Covent Gardenin välillä.

Lontoossa valittavana on musikaaleja, konsertteja, teattereita, jazz-klubeja ja yökerhoja. Viikoittain ilmestyvässä Time Out -lehdessä kerrotaan, mitä on meneillään juuri sinun matkasi aikana. Erilaisia pubeja on tuhansia! Vanhoja, uusia, historiallisia, kellariholveihin tai entisiin pankkikonttoreihin perustettuja, ulko-ovella hirttolava...

Lasten Lontoo

Lontoon eläintarhassa (metrolla Camden Towniin) voit ihailla yli 8000 eläintä. Siellä on vehreää, rauhallista ja rentoa. Maailman korkein näköalapyörä London Eye tarjoaa loistavat näkymät kaupungin ylle. Kesto n. 30 min. Heti sen vieressä sijaitsevassa London Aquariumissa on kaloja kaikkialta maailmasta. Kyllä, myös haita.

Toisen maailmansodan taistelulaiva HMS Belfast on hieman pidemmällä Thames-joen rannalla Tower Bridgen vieressä (ja London Dungeonin lähellä.). Tämä kelluva museo kiinnostaa myös aikuisia.

Maailmankuulu Hamley´n lelutavaratalo sijaitsee Regent Streetilla. Siellä on ehdottomasti käytävä, mutta lompakkoa ei ehkä kannata ottaa mukaan...

Harry Potter -fanit voivat tutustua Harry Potter -elokuvien ympäristöihin. Warner Brothersin elokuvastudio Leavesdenissä Lontoon ulkopuolella on yleisölle avoin.

SEMBO SUOSITTELEE

"Rules" Covent Gardenin ravintola. Lontoon vanhin, perustettu vuonna 1798, kaikkea mahdollista vanukkaista riistaan aidossa vanhassa englantilaisessa ympäristössä.

35 Maiden Street

Ye olde Chesire Cheese Nauti olutta Samuel Johnsonin ja Charles Dickensin vanhassa kantapaikassa. Juuret juontavat vuoteen 1528, uudistettu vuonna 1667.

145 Fleet Street

Angel, Islington

Tämä viehättävä alue sijaitsee heti Kings Crossin pohjoispuolella. Camden Passagen antiikkimyymälät ja hallit, maalaukselliset korttelit kanavineen ja kauniine taloineen, katumarkkinat, modernit ostosmahdollisuudet, runsaasti houkuttelevia ravintoloita ja pubeja.

"James Smith & Sons"

Ainutlaatuinen sateenvarjomyymälä ja valmistaja vuodesta 1830! Mikä olisi parempi paikka ostaa "brolly" kuin Lontoo?

53 New Oxford Street

Kannattaa kokeilla

Jos haluat oppia tuntemaan kaupungin, astu bussiin. Big Bus Companyn järjestämillä kaupunkikiertoajeluilla on lähes 50 pysäkkiä. Astut bussiin kyytiin tai poistut siitä siellä missä haluat. Lippu on voimassa 24 tuntia.

Lähde veneretkelle Thames-jokea pitkin Greenwichiin. Tutustu observatorioon ja nollapituuspiiriin. Tunnettu klipperi Cutty Sark on aivan vieressä. .

DLR eli Docklands Light Railway vie yksiraiteisella junalla Tower Hillistä Docklandsiin. Siellä voit nähdä maailman suurimpiin kuuluvan rakennustyömaan. Alue on kehittynyt valtavasti viime vuosina. Suuri osa vuoden 2012 olympialaisista järjestetään täällä.

Lontoo kartta

Hotelliehdotukset

Suositut majoituspaikat kaupungissa Lontoo

Amelia avatar
Tutustu Ameliaan, uuteen matkasuunnittelijaamme