1 / 8

Matkat kohteeseen Meksiko

Lähdetkö tänä vuonna lomamatkalle? Tule Meksikoon! Auringonottoa, uimista, rentoutumista ja löytöjä. Asu all inclusive -hotellissa tai omassa huoneistossa. Miten ja kuten haluat.

Tietoja Meksiko

Playa del Carmenissa ja Playacarissa on rauhallista ja hiljaista. Cancunissa on vauhdikkaampaa. Kaikkialla huojuvat palmut tarjoten mukavaa varjoa. Aallot kimmeltävät sinisinä. Meksikolaiset ovat ystävällisiä, ruoka jännittävää ja historia tuntuu kaikkialla. Meksikoon ei kyllästy ikinä!

Sembo ja meri

Elämä Meksikossa keskittyy paljolti mainioille uimarannoille. Siellä rentoudutaan, snorklataan, leikitään, sukelletaan, syödään ja juodaan. Me tiedämme sen. Olemme siksi valinneet hyvän vastineen rahoille tarjoavat majoitusvaihtoehdot veden läheltä. Muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta kävelymatkaa on korkeintaan 150 metriä. Tuntuuko se liian pitkältä matkalta tai liehuuko uimarannalla tänään punainen lippu? Jää silloin uima-altaalle lukemaan kirjaa. Mutta varaa ainakin puoli päivää snorklaamiseen Xcaretissa tai Xel-Hassa Playa del Carmenin eteläpuolella. Tai vietä päivä Isla Mujeresin tai Cozumelin saarilla.

Kuin silloin ennen

Ensimmäiset espanjalaiset astuivat vuonna 1517 maihin Cancunin ulkopuolella Isla Mujeresin saarelle. Mekin Sembolla ihastuimme heidän näkemiinsä maisemiin. Tämän me haluamme, ajatteli valloittaja Francisco Hernández de Córdoba. Samaa tuumi Sembon tuotepäällikkö. Nyt saat mahdollisuuden kokea saman. Mahtavat rakennukset kertovat Mayojen valtakunnasta. Kaikkialla on monipuolinen kasvi- ja eläinkunta. Vedenalainen maailma saa monet snorklaukseen tyytyneet suorittamaan sukeltajan sertifikaatin.

Älä jätä väliin

Meksiko on yli kuusi kertaa Suomea suurempi. Siksi Yucatanin alue riittää tyydyttämään uteliaisuuden. Tutustu mayojen vaikuttaviin muinaisjäännöksiin Chichen Itzassa. Tai raunioihin Tulumin rannalla ja Xel-Han luonnonpuistoon. Siellä pääset kirjaimellisesti uimaan akvaarioon. Cozumelin saarelle pääsee kätevästi Playa del Carmenista ja Playacarista. Tällä Karibian meren saarella on rauhallista, mutta ohjelmaa on niin paljon kuin haluat.

Chili, Tequila ja ostokset

Kuuluuko arkeesi miedoin chili eli paprika? Siihen tuli nyt loppu. Täällä on yli 200 chilin muotoa, jotka yhdessä limetin, korianterin, äyriäisten, lihan, kalan ja maissitortillojen kanssa tarjoavat matkailijalle mukavia yllätyksiä. Tequilakin on erilaista. Täällä juodaan mieluiten vuosikertatequilaa, jonka makua tynnyrissä kypsyttäminen mukavasti pehmentää. Voit tehdä ostoksia pienissä paikallisissa myymälöissä tai suurissa mukavissa ostoskeskuksissa. Hopeaa, lasia ja uimarannalla tarvittavaa myydään lähes kaikkialla.

Lasten kanssa Meksikossa

Vaikka matka on pitkä, se kannattaa tehdä. Monet hotellit myöntävät kunnon lapsialennukset. Jos valitset all inclusive -hotellin, luvassa on mukava perheloma. Myös lapset pitävät auringon ottamisesta kohtuullisesti, uimisesta lämpimissä vesissä ja uusista kavereista. Tarkkaile kuitenkin uimarannoilla näkyviä lippuja, sillä paikallisesti voi esiintyä voimakkaita vedenalaisia virtauksia.

Meksiko kartta

Suunnittele matkasi AI-Amelian kanssa