1 / 17

Matkat kohteeseen Praha

Hintansa arvoinen kulttuuriaarre euroopan keskellä!

Tietoa kaupungista Praha, alue Praha (alue)

Prahan kauniilla, keskiaikaisella keskustalla on rikas historia. Kaupungissa on myös uskomaton kulttuuritarjonta ja vilkas huvielämä. Voit tehdä ostoksia trendikkäissä vaatekaupoissa, antikvariaateissa ja moderneissa ostoskeskuksissa. Kävelyetäisyydellä on runsaasti hintatasoltaan uskomattoman edullisia baareja ja ravintoloita.

Vanhakaupunki aamun kajossa Kävely Kaarlen sillan yli aamun sarastaessa on todellinen elämys. Näkemisen arvoisia ovat luonnollisesti myös vanhankaupungin tori ja sen Tyn-kirkko, johon on haudattu tanskalainen tähtitieteilijä Tyko Brahe. Torin toisella laidalla sijaitsevassa kellotornissa on myös kuuluisa 1400-luvulta peräisin oleva astronominen kello. Prahan linna on myös tutustumisen arvoinen – kannattaaa myös kurkistaa sisään Svatý Vít -katedraaliin. Jos olet jalkeilla varhain - tee pieni aamukävely juutalaisten kortteleiden halki ja koe historian siipien havinaa. Kävelyretken kruunaa käynti jossakin torin laidan kahviloista.

"Nähdään hevosenhännän luona" Vaclav-aukiolle nouseminen on myös ehdottomasti koettava. Aukiolla on suuri symbolinen merkitys vieraan vallan vastaisten mielenosoitusten ja urheilusaavutusten juhlimisen keskipisteenä. Vaclavaukion korkeimmalla paikalla on Myslbekin kuuluisa hevospatsas vuodelta 1912. Hevospatsaan häntä on epäilemättä prahalaisten suosituin kohtaamispaikka. Kivenheiton päässä on komea valtionooppera. Köysirataa pitkin pääset ylös Petrín-puistoon. Siellä on kopio Eiffel-tornista, tosin kolme kertaa pienempi. 299 porrasta ylös ja loistava näkymä alas. Jos haluat ihailla kaupunkia todella korkealta, suosittelemme tv-tornia, joka on 216 m korkea.

Max Mara vai Kotva? Praha on kehittymässä ostosten mekaksi. Täältä löytyvät paraatikatu Parízská trendikkäine merkkiliikkeineen, Na Príkope tavallisimpine merkkiliikkeineen ja suuria tavarataloja, kuten Tesco ja Kotva. Kotva on tšekkiläinen tavaratalo, jonka valikoima on vaihteleva ja useimmiten hintansa arvoinen. Käsinmaalattua paikallista keramiikkaa ja Bohemian klassista ja modernia kristallidesignia voi ihailla kalliissa Moserissa. Mm. Bontonlandistä saa halvalle klassista musiikkia cd-levyillä. Tarjolla on myös korkealaatuisia tšekkiläisiä nahkatuotteita, puisia leluja ja "loutky"-marionettinukkeja lapsille. Koruja granaatista, meripihkasta ja vihreistä Vltava-joen vltavín-kivistä. Luonnollisesti myös pullo Becherovkaa, tšekkiläistä kansallisjuomaa (joka useimmiten joutuu baarikaapin perälle). Hauskaa ja halpaa Havelský trhssä.

Prahassa on ravintoloita tiheässä Suuri annos tšekkiläistä kotiruokaa saa kenet tahansa ruuanystävän runolliseksi. Mutta Prahassa on tarjolla myös paljon muita vaihtoehtoja. Na Príkopessa vanhassakaupungissa sijaitsevassa suositussa Kogossa on tarjolla ruokaa, joka vetää vertojaan Italian parhaille keittiöille. Samalla kadulla sijaitseva amerikkalainen Fridays ja monet etniset ravintolat pitävät huolen siitä, ettet näe nälkää. Jos haluat syödä todella edullisesti paikalliseen tyyliin, kokeile lähellä Havelský trhiä sijaitsevaa Korunaa. Itsepalvelu ja usein jono, ruokalista seinällä (vain tšekiksi), mutta hyvää ruokaa ja reiluja annoksia. Pääruoka pilsnerin kera maksaa noin 30 SEK. Turistikohteet kuten U Fleku och Novomestský ovat ihan mukavia kokemuksia. 606 (620)

Savuisia jazzluolia ja klassista musiikkia Prahassa on tarjolla paljon jazzia. U Malého Glenassa pienellä puolella esiintyy nuoria lupauksia. U Tigru on intellektuellien kohtaamispaikka. Café Slaviessa käy nykyään enimmäkseen turisteja. Solidní Nejistotan trendikkääseen baari-diskoon kerääntyy kaunista nuorisoa. Suurempaa klassisen musiikin tarjontaa voi tuskin löytää muualta. Filharmonikot harjoittelevat Rudolfinumissa ja ovat suuresti arvostettuja. Konsertteja pidetään 12 konserttitalossa, kirkoissa ja kesäisin jopa ulkona eri puistoissa ja puutarhoissa.

Lasten Praha Prahan eläintarha (U Trojského zámku), joka on uudelleenrakennettu vuoden 2002 tulvan jälkeen, on upea kokemus kaikenikäisille. Siellä voi viettää vaikka koko päivän. Prahan linnassa on Euroopan toiseksi suurin vanhojen lelujen näyttely - Jirská ulice 6. Käynti Petrín-puistossa tekee varmasti hyvää pienille keuhkoille ja jaloille. Vahdinvaihto Prahan linnassa tapahtuu tasatunnein. Kello 12 soitetaan myös fanfaareja. Prahassa voi olla kuuma kesäkuukausina. Uinti Podolín ulkouima-altaassa virkistää (väkeä voi olla paljon). Tutustumisen arvoinen on myös vuonna 2008 avattu suuri Aquapalace Praha, Keski-Euroopan suurin vesipuisto, joka sijaitsee noin 10 km:n päässä keskustasta. Jos pidät suklaasta, kannattaa käydä suklaamuseossa Celetna-kadulla. Tutustu suklaan jännittävään historiaan, valmistukseen ja nauti maistiaisista.

SEMBO SUOSITTELEE "Dum u Cerné Matky Bozí" Kolmannen kerroksen kubistinen kahvila ja pohjakerroksen myymälä. Celetná

"Bretschneider" Yksi monista, viehättävistä kirjakaupoista vanhassakaupungissa, avoinna ma–su klo 10–19. Tyn 2

"Alfons Mucha -museo" Pieni ja viihtyisä museo-galleria - kunnianosoitus Art Nouveaun perustajista ehkä kuuluisimmalle taiteilijalle. Panská 7

"U Provaznice" Keskustassa sijaitseva pieni ja ihana, melko vaatimaton hospada-ravintola, joka on myös prahalaisten suosiossa. Provaznická 3

Praha on näkemisen arvoinen myös Vltava-joelta nähtynä. Kaikkein paras tapa tutustua kaupunkiin, kun jalat ovat väsyneet. Ihana 2,5 tunnin laivakierros ja lounas laivalla, n. 26 €/hlö (lapsilta n. 22 €). Lyhyt (n. 2 t) kaupunkikierros bussilla ja kävellen antaa hyvän ja tiivistetyn yleiskuvan tämän "kultaisen kaupungin" nähtävyyksistä, n. 13 €/hlö (lapset n. 7 €).

Praha kartta

Suositut majoituspaikat kaupungissa Praha

Amelia avatar
Tutustu Ameliaan, uuteen matkasuunnittelijaamme