1 / 10

Matkat kohteeseen Provence-Alpes-Cote d'Azur

Provenceen on helppo rakastua. Ajomatka Rhône-laakson läpi kohti etelää ja teiden varsien kukkivat mantelipuut, koreat saksanherneet ja kumpuilevat niityt laventeleineen ovat todella kauniita. On helppo ymmärtää, miksi niin monet taiteilijat, kirjailijat ja trubaduurit ovat vuosisatojen ajan ihastuneet tämän maiseman kauneuteen.

Tietoa kaupungista Provence-Alpes-Cote d'Azur, alue Ranska

Kyliä ahtaine kujineen

Kukkuloilla ja laaksoissa on pieniä, viehättäviä kyliä harmaine taloineen ja kapeine, mutkittelevine kujineen, jotka tuntuvat uinuvan. Jos ei satu olemaan markkinapäivä. Silloin ne pursuavat elämää. Myynnissä on kaikkia paikallisia tuotteita – kankaita ja ruukkuja, hedelmiä, mausteita, oliiviöljyä, viiniä, hunajaa ja vuohenjuustoa. Provence on elämännautintojen maakunta.

Mielenkiintoisia retkiä ja golfin pelaamista

Provensessa on runsaasti retkikohteita. Niistä mielenkiintoisimpia ovat paavien kaupunki Avignon, Arles'n roomalainen areena ja keskiaikainen Les Baux de Provencen kylä. Provencen pohjoisosassa sijaitsevassa Les Gorges du Verdonin on Ranskan vastine Grand Canyonille. Myös vilkkaaseen yliopistokaupunkiin Aix-en-Provenceen kannattaa tutustua.

Provencessa voit pelata golfia vuoden ympäri. Monet majoitusvaihtoehdoistamme sijaitsevat golfkentän lähellä.

Provence-Alpes-Cote d'Azur kartta

Suunnittele matkasi AI-Amelian kanssa