1 / 20

Matkat kohteeseen Rostock

Rostockin hansakaupunki, bad doberan ja kühlungsborn.

Tietoa kaupungista Rostock, alue Itämeren rannikko

Pääset Rostockin hansakaupunkiin lautalla Tanskan Gedseristä tai Trelleborgista. Saavut Rostockin suureen satamaan. Warnemünden kylpyläkaupunki jää vasemmalle puolelle. Hansakaupunki Rostock oli 600 vuotta sitten kosmopoliittinen vauraan elinkeinoelämän tyyssija yliopistoineen.

Toisen maailmansodan tuhojen jälkeen se on nyt modernein hansakaupunki. DDR-ajan rakennukset ja vanhojen talojen jäljennökset leimaavat katukuvaa. Kävelykatu Kröpeliner Strasse on uudistettu hienosti. Siellä on paljon myymälöitä.

Rostockin merkittävimmät kirkot sijaitsevat sen keskustassa: S:t Marienkirchessa on astronominen kello vuodelta 1472. S:t Petrikirchen tornista avautuu hieno näköala vanhaankaupunkiin ja satamaan. Historiallinen raatihuone sijaitsee Neuen Marktilla. Yliopiston päärakennus on kävelykatujen keskellä.

Merenkulkumuseoita on kaksi. Toinen niistä on rahtilaivan sisällä. Kaupungin eläintarha on erikoistunut jääkarhuihin.

Joulumarkkinat. Upeat Weihnachtsmarkt-markkinat järjestetään Rostockissa 28.11-22.12.2013.

Kühlungsborn Yksi Saksan vanhimmista kylpyläpaikkakunnista sijaitsee 25 km kaakkoon Rostockista. Siellä on pitkä rannan kävelykatu ja useita kylpylähotelleja. Kylä perustettiin kylpyläpaikkakunnaksi jo 1860-luvulla. Se on kesäisin kylpylävieraiden ja polkupyörämatkailijoiden suosiossa. DDR:n aikana kaikki Kühlungsbornin hotellit ja täysihoitolat otettiin valtion haltuun. Ne annettiin ammattiliiton hallintaan. Tästä paikkakunnasta tuli Itä-Saksan suurin kylpyläpaikkakunta. Länsi-Saksa oli lähellä, joten aluetta vartioitiin tarkasti vuosina 1961-1989 loikkausten estämiseksi Itämeren kautta. Nykyään matkailijavirta suuntautuu tännepäin. Hieno ranta ja luontoa Itämeren rannalla.

Bad Doberan Vanha Bad Doberanin kylpyläpaikkakunta sijaitsee 15 km länteen Rostockista. Heiligendammin kaupunginosassa Itämeren rannalla noin 6 km Bad Doberanin keskustasta luoteeseen on upea hiekkaranta. Suurherttua Fredrik Frans I perusti Heiligendammin kylpyläpaikkakunnan jo vuonna 1793. 1800- ja 1900-luvuilla Euroopan ylimystö lomaili siellä. Se oli myös Venäjän tsaariperheen suosiossa. Muutama vuosi sitten maailman johtajat tapasivat toisensa täällä G8-kokouksessa.

Rostock kartta

Suositut majoituspaikat kaupungissa Rostock

Amelia avatar
Tutustu Ameliaan, uuteen matkasuunnittelijaamme