1 / 30

Matkat kohteeseen Ostseebad Binz

Saksan suurin saari.

Tietoa kaupungista Ostseebad Binz, alue Itämeren rannikko

Tälle mielenkiintoiselle ja kauniille saarelle pääsee helposti Trelleborgin-Sassnitzin lautalla. Saaren rannikko muistuttaa Tanskan Möns Klintin ja Doverin valkoisia kalkkikivikallioita. Jasmundin kansallispuiston Königstuhlin kalkkikivikallioista on tullut Pohjois-Saksan suosituimpiin kuuluva lomakohde.

Lautalta ajetaan Sagardin kautta rannikkotietä Kap Arkonaan, joka on Saksan pohjoisin piste. Täällä on jäänteitä vendien linnasta, jonka tanskalainen piispa Absalon joukkoineen valloitti 1100-luvulla ja jossa julma Svantevit-jumala poltettiin. Paikallisessa Putbusin kaupungissa voit kävellä viheralueella, osallistua linnassa järjestettäviin konsertteihin tai Putbus Festspiele -tapahtumaan tai kokeilla uutta 18-reikäistä golf-kenttää. Putbusista on 24 kilometrin museorautatiematka Rasender Rolandiin.

Upealle Hiddenseen saarelle on vain lyhyt matka Rügenin länsirannikolta. Tämän autottoman saaren kapein kohta on vain 125 metriä leveä, mutta sen 17 km:n tarjoaa uskomattoman monimuotoisuuden. Majakan tornin sekä ruusupensaiden peittämien jyrkkien rantojen lisäksi täällä on maalauksellinen Kloster ja Vitten satama. Maisema jatkuu etelän kukkiville niityille.

Rügenin saarelta pääsee hienoa siltaa pitkin Saksan mannermaalle Stralsundin kohdalla. Tämä vanha hansakaupunkikin on tutustumisen arvoinen. Hansedomin kylpylä ja Ozeaneumin merimuseo ovat uusia hienoja nähtävyyksiä.

Saksalaisten oma lomakausi alkaa tavallisesti heinäkuun puolivälissä ja päättyy elokuun loppuun. Tuona aikana on syytä varata tavallista enemmän aikaa ajamiseen.

GÖHREN Kylpyläkaupungit Binz, Sellin ja Göhren reunustavat Rügenin kaakkoisrannikkoa kuin helminauha. Niiden välillä on vain muutama kilometri. Göhrenin kylpyläkaupunki eroaa saaren muista paikkakunnista, sillä sen maisema kumpuilee. Luonnonsuojelualueen keskellä pyökkimetsässä. Sekä pitkiä valkoisia hiekkarantoja että jyrkänteitä. Rantaa reunustaa kaunis kävelykatu. Göhrenissä on pitkä kaunis meren päällä kulkeva kävelylaituri. Kylän pääkatu on erittäin mielenkiintoinen. Sen varrella on useita myymälöitä ja viihtyisiä ravintoloita.

Sellin Selliner Seebrücke eli uimalaituri on suosittu valokuvauskohde. Se otettiin käyttöön ensimmäistä kertaa vuonna 1906, mutta se on muuttanut muotoaan monesti. Se on saanut nykyisen ulkomuotonsa 1990-luvulla. Kylpyläkaupungin pääkatu Wilhelmstrasse alkaa sen luota. Vehreässä hieman kumpuilevassa maisemassa on huolellisesti restauroituja kauniita taloja. Upeassa Inselparadies-kylpylässä on hauskaa ohjelmaa ja mukava ilmapiiri. Selliner See -järvi sijaitsee kylän lähellä.

BINZ Binz on merkittävä kylpyläalue. Sen 370 metriä pitkä laituri on peräisin 1800-luvun puolivälistä. Tämän paikkakunnan nimi on mainittu ensimmäistä kertaa vuonna 1318, tuolloin muodossa Byntze. 1870-luvulla Binz kehittyi matkailukohteeksi. Sitä alettiin kutsua virallisesti kylpyläkaupungiksi muutama vuosi myöhemmin. Silloin rakenettiin paljon uutta, ja paikkakunnalle tuli rautatie. Hieno kävelylaituri on rakennettu ja tuhottu useita kertoja, viimeksi vuonna 1942. Uusi rakennettiin vasta vuonna 1994. Rügenissä ryhdyttiin 1950-luvulla pakkolunastamaan saaren hotelleja ja täysihoitoloita. Talopaketit muuttivat alueen ilmettä. Saksojen yhdistymisen jälkeen monet talot palautettiin oikeille omistajilleen. Aluetta ryhdyttiin kunnostamaan. Nyt tämä kylpyläkaupunki toivottaa vierailijat tervetulleiksi raikkaan kutsuvana. Hiekkarannat ovat todella hienot.

Hiddenseen kansallispuisto. Suuri Hiddenseen saari sijaitsee Rügenin länsiosassa Darssin niemimaan länsipuolalle. Zingstin hieno kylpyläpaikkakunta sijaitsee tällä saarella. Rügenin alueen luonnonparatiisissa mielenkiintoinen linnusto. Kesäkuusta syyskuuhun järjestetään opastettuja saarikierroksia. Saari on autoton, mutta siellä vuokrataan polkupyöriä. Myös hevosen vetämillä vaunuilla ja saaribussilla voi liikkua, mutta aikataulunmukaista liikennettä ei ole. Jos saavut lautalla Vitteen/Klosteriin, voit tutkia saarta jalkaisin. Radisson BLU Hotel Rügen on viehättävä vaihtoehto luonnonkauniilla paikalla Rügenin länsipuolella. Klosterin kylässä on luostari, kuten nimestä voi päätellä. Ennen vanhaan munkkiveljeskunta hallitsi saarta. Luostari ja kirkko ovat mielenkiintoisia käyntikohteita. Täällä on jäljellä muistoja taiteilijayhdyskunnista. Maisemat ovat maalaismaisia. Neuendorfin kylässä on valkoisiksi kalkittuja olkikattoisia taloja vehreässä maisemassa. Ne on suojeltu. Leveillä hienoilla hiekkarannoilla on runsaasti tilaa. Vitten kylä on peräisin 1500-luvulta. Sielläkin on vanhoja hienoja taloja. Tämä on saaren "suurkaupunki", sillä asukkaita on noin 600. Saaren ainoa koulu toimii täällä.

Prora. Binzin pohjoispuolella sijaitsee Prora, vuosina 1936–1939 rakennettu lomanviettopaikka ja kylpyläkaupunki Prorer Wiek -lahden rannalla. Valtavaan viisikerroksiseen rakennukseen suunniteltiin majoitustilaa 20 000 henkilölle 150 metrin päähän 4,5 kilometriä pitkästä rannasta. Siellä "kunnon työläiset" (natsipuolueen valitsemat) olisivat rentoutuneet ja virkistyneet. Prora jäi keskeneräiseksi, sillä toinen maailmansota syttyi. DDR rakensi osan siitä valmiiksi. Osa on raunioina ja osa räjäytettiin, mutta se oli vaikeaa kestävien betoniperustusten vuoksi. DDR käytti tätä aluetta sotilaallisiin tarkoituksiin. Se kuului yhdistyneelle Saksan armeijalle vuosina 1990-92, ja vuonna 1993 se avattiin kaikille.

Samanlaisia rakennuksia suunniteltiin Timmendorfin rannalle Lyypekin ulkopuolelle ja Pommerin Kolbergiin. Suunnitelma ei koskaan toteutunut.

Ostseebad Binz kartta

Suositut majoitukset

Suunnittele matkasi AI-Amelian kanssa