1 / 16

Matkat kohteeseen Stralsund

Elävä hansakaupunki.

Tietoa kaupungista Stralsund, alue Itämeren rannikko

Jo Rügenin sillan kohdalla voit nähdä Stralsundin kauniit goottilaiset kirkot ja muut keskiaikaiset rakennukset, jotka tekevät kaupungista tutustumisen arvoisen. Tutustu Stralsundin vanhaankaupunkiin tai kiertele satamassa ja nauti raikkaasta meri-ilmasta. Stralsundin kaupunki kuului Ruotsille 1648–1815. Täällä on uskomattoman paljon historiallisia rakennuksia ja viehättäviä vanhoja katuja, jotka ovat joutuneet kokemaan monia sotia. Niiden vieressä on goottilaistyylinen raatihuone ja yli 750 vanha Nikolain kirkko. Kirkon alttari purettiin toisen maailmansodan aikana pommitusten pelossa. Sitä säilytettiin laatikkoihin pakattuna lähistöllä sijaitsevalla maatilalla. Kun alttari pystytettiin sodan jälkeen uudelleen, noin 80 hahmon huomattiin puuttuvan. Maatilan lapset tunnustivat käyttäneensä näitä "nukkeja" leikeissään.

Ozeaneum. Kaupungin hienoon merimuseoon kannattaa tutustua.. Lisätietoja on osoitteessa www.ozeaneum.de.

Hansedom. Tämä yksi Saksan hienoimmista vesipuistoista sijaitsee täällä Stralsundissa. Se on upea elämys koko perheelle. Aikuiset voivat nauttia hienosta kylpylästä saunoineen. Kun varaat Wyndham Stralsund HanseDom -majoituksen meiltä, pääsette kylpyläosastolle ilmaiseksi.

Lähiseudut. Rügenin täysin ainutlaatuinen luonto sijaitsee lähellä. Nationalpark Jasmund -kansallispuisto valkoisine liitukallioineen on tunnettu jo Caspar David Friedrichin ajoista alkaen. Ne sijaitsevat saaren koillispuolella. Täällä voit ottaa aurinkoa tai uida Itämeressä jollakin monista hiekkarannoista. Itäpuolella sijaitsee Usedomin saari ja länsipuolella Fischland-Darß-Zingstin niemimaa. Stralsundista lähtee päivittäin risteilyaluksia Hiddenseen saarelle tai Zingstiin, joka on merihenkinen luonnonpuisto Nationalpark Vorpommersche Boddenlandschaft. Kaikki Itämeren rannikon tarjonta on koottu tänne yhteen ja samaan paikkaan. Täällä pääset tutustumaan maan kauneimpien ja biologisesti arvokkaimpien joukkoon kuuluvaan alueeseen. Bodden sijaitsee Fischland-Darß-Zingstin ja Hiddenseen välissä. Se on yksi Keski-Euroopan harvoista alkuperäisessä kunnossa säilyneistä alueista. Rannikkoluonto muuttuu jatkuvasti. Missään muualla ei ole näin jyrkkiä ja matalia rannikoita, Nehrungenin kaltaisia kapeita pitkiä saaria, rantajärviä, Bodden-lahdenpoukamia ja hiekkarantoja yhtä tiheässä vierekkäin.

Muistoja Ruotsin vallan ajoilta. Kun tässä hansakaupungissa kävelee, sen huomaa selvästi kuuluneen Ruotsille 200 vuoden ajan. Kustaa II Aadolfin patsas Stralsundin raatihuoneen pylväikössä muistuttaa 30-vuotisesta sodasta, jonka aikana tämä Ruotsin kuningas menestyksekkäästi uhmasi voittoisaa sotapäällikkö Wallensteinia. Stralsundin sisääntulon luona vanhan kaupungin laidalla on Kaarle XII:n muistotaulu. Hän vietti puolet elämästään tässä hansakaupungissa.

Joulumarkkinat. Upeat Weihnachtsmarkt-markkinat järjestetään Stralsundissa 29.11.-23.12.2013.

Stralsund kartta

Suositut majoituspaikat kaupungissa Stralsund

Suunnittele matkasi AI-Amelian kanssa