1 / 30

Matkat kohteeseen Wismar

Hieno vanha hansakaupunki.

Tietoa kaupungista Wismar, alue Itämeren rannikko

Wismar kuuluu Mecklenburgin kauneimpien kaupunkien joukkoon. Sen keskusta lisättiin äskettäin maailmanperintökohteiden luetteloon. Se oli keskiajalla tärkeä hansakeskus. Tästä muistomerkkinä toimiva valtava tiilikirkko näyttää suhteettoman suurelta verrattuna kaupungin muihin rakennuksiin.

Vuonna 1648 ruotsalaiset asettuivat tähän kaupunkiin 30-vuotisen sodan päätteeksi ja tekivät siitä Euroopan mahtavimman linnoituskaupungin. Vuonna 1803 Wismar pantattiin Mecklenburgille sadaksi vuodeksi. Ruotsi luopui vaatimuksistaan tämän jälkeen.

Kaupungin keskustassa on suuri tori ja hollantilaiseen renessanssityyliin vuonna 1602 rakennettu Wasserspiele-paviljonki. Vuoteen 1897 saakka tänne johdettiin vettä neljän kilometrin päässä sijaitsevasta lähteestä sen toimittamiseksi 220 yksityiseen ja 16 julkiseen rakennukseen.

Torin vanhin talo Alter Schwede (vanha ruotsalainen) on rakennettu noin vuonna 1380. Siinä on ulos työntyvät goottilaiset tiilikoristeet. Talossa sijaitsevassa ravintolassa on Kustaa II Adolfin muotokuva.

Georgenkirche ovat Marienkirche synkkiä esimerkkejä DDR:n vaikutuksesta kaupungin historialliseen perintöön. Vaikeita toisen maailmansodan aikaisia vaurioita on ryhdytty korjaamaan vasta nyt.

Joulumarkkinat. Upeat Weihnachtsmarkt-markkinat järjestetään Wismarissa..

Wismar kartta

Suositut majoituspaikat kaupungissa Wismar

Suunnittele matkasi AI-Amelian kanssa