Matkakohteet » Espanja » Costa Brava
Costa Brava

Costa Brava

Kauniita maisemia ja hyvää ruokaa

Etsi ja varaa matka.

search

Costa Brava

"Villillä rannikolla" on jyrkkärinteisiä maisemia huimaavan kauniine kallioineen ja pienine uimalahtineen. Rantakeskukset sijaitsevat kuin helminauhana rannikon varrella Ranskan rajalta Barcelonaan asti.

Costa Brava on osa Katalonian maakuntaa, jonka pääkaupunki on Barcelona. Tulet ihastumaan katalonialaisten elämäniloon, itsenäisyyspyrkimyksiin ja aivan erityiseen historiaan. Rantakeskukset ovat usein syntyneet vanhojen kalastajakylien ympärille. Kauniit rannat houkuttelevat auringonottajia toukokuusta syyskuuhun. Täältä löytyy silmänkantamattomiin leveitä hiekkarantoja, joissa ei ole ahdasta, sekä kauniilla paikoilla vuorten välissä sijaitsevia pieniä uimalahtia. Täällä syöt ja juot hyvin – katalanialainen keittiö on ranskalaisen keittiön inspiroima ja raaka-aineet ovat Välimeren keittiölle tyypillisiä. ”Pan con tomate”, grillatut sardiinit, friteeratut "calamaresit" ja tuore kala ovat tyypillisiä katalanialaisia ruokalajeja. Ruuan kanssa maistuu lasillinen kylmää, kuohuvaa Cavaa tai Penedésin punaviiniä.

Dalí-maa ja pittoreskejä kalastajakyliä

Muutaman kymmenen kilometrin päässä Ranskan rajasta sijaitseva Figueresin kaupunki on tunnettu ja suosittu Salvador Dalín ansiosta. Tämän surrealistisen taiteilijan töihin voit tutustua yhtä surrealistisessa museossa. Museossa käyminen on elämys koko perheelle! Pienessä Cadaquesin kalastajakylässä on myös pienempi Dalí-museo. Tämä jo itsessään tutustumisen arvoinen kylä sijaitsee hyvin erityisellä paikalla, jossa Pyreneiden vuoristo kohtaa meren. Kylässä on valkoiseksi kalkittuja taloja ja värikkäitä kalastajaveneitä. Pysähdy lounalle johonkin rannikolla sijaitsevista pienistä tapasbaareista. Yksi tutustumisen arvoisista vuoristokylistä on Begur. Kylän korkeimmalla paikalla on vanhan linnan rauniot, jonka alapuolella sijaitsevat kaupungin kapeat, kiemurtelevat kujat ja pieni tori. Kylästä on upea näkymä Välimerelle, Medes-saarille ja ympäröivälle maaseudulle. Toinen Costa Bravan helmistä on Tossa de Mar. Taidemaalari Chagall kutsui kylää aikoinaan siniseksi paratiisiksi. Tossa de Mar on vanha, 1100-luvulta peräisin oleva kaupunki kapeine, kiemurtelevine kujineen ja viehättävine, pienine taloineen. Kaupunkia ympäröi kaupunginmuuri suurine torneineen, joista on näkymä merelle ja Tossan upeille uimalahdille päin.

Ostoksia ja kulttuuria Gironassa

Girona on Katalonian pohjoisosan suurin kaupunki, joka sijaitsee n. 60 km:n päässä Ranskan rajasta. Gironassa on Rooman ajalta peräisin olevia raunioita ja vanha keskusta, jossa on värikkäitä taloja ja kapeita kujia. Kaupunki on huomattavasti pienempi kuin Barcelona, mutta tarjolla on hyviä ostosmahdollisuuksia ja runsaasti hintansa arvoisia ravintoloita. Useimmista Costa Bravan rantakohteista pääsee Gironaan autolla vajaassa tunnissa.

Pyreneet ja Ranska

Suurin osa Costa Bravasta sijaitsee mahtavien Pyreneiden välittömässä läheisyydessä. Lähistöllä on monia vaelluspolkuja jännittävissä vuoristomaisemissa. Tee retki ylhäällä sijaitseviin vuoristokyliin ja koe rauhaa, jota et löydä rannikolta! Käy myös naapurimaassa Ranskassa, joka sijaitsee tunnin ajomatkan päässä useimmista Costa Bravan rantalomakohteista. Perpignan on pieni, tyypillinen eteläranskalainen kaupunki ihastuttavine kävelykatuineen ja keskustassa sijaitsevine, kahviloiden reunustaminen toreineen. Ranskan rannikolla sijaitsevat pienet rantalomapaikat Collioure ja Banyuls ovat myös ehdottomasti tutustumisen arvoisia.

Lue lisää

Piilota

Näytä kartta