Etsi ja varaa matka.

search
Bilbao
» Matkakohteet » Espanja » Suurkaupungit » Bilbao

Bilbao kohteessa Espanja

Lentomatka Bilbaoon on lyhyt: vain puoli tuntia pidempi kuin Pariisiin.

Bilbao kohteessa Espanja

Oletko kuullut lentokapteenin kuuluttavan, että lennät parhaillaan Biskajanlahden yläpuolella? Ja miettinyt, kuinka kauan lento vielä kestää? Ota rauhallisesti. Jos matkakohde on Bilbao, olet pian perillä Sembon kyydissä!

*Sekoitus vanhaa ja uutta * Biskajan hallitsija antoi 15.6.1300 Bilbaon kaupungille oikeudet käydä kauppaa. Sen jälkeen ei ole tapahtunut kovin paljoa. Ainakaan vanhassakaupungissa, jonka oletetaan jääneen nykyisen vanhankaupungin alle. Bilbaossa kohtaa hienoja kontrasteja vuosisatoja jatkuneiden mielenkiintoisten arkkitehtuurikokeilujen tuloksena. Bilbaon Guggenheim-museo jää varmasti kaupungin upeimmaksi museoksi pitkäksi ajaksi. Jo se on hyvä syy käydä Bilbaossa. Äyriäiset ovat toinen hyvä syy. Tai ehkä ostokset.

Perinteikäs kauppakaupunki Lähde sunnuntaiaamuna vahvan kahvikupillisen jälkeen Plaza Berria-Nuevalle. Se on muuttunut värikkääksi markkinapaikaksi. Nuorekkaimmat ja yllättävimmät myymälät sijaitsevat yleensä vanhassakaupungissa, mutta El Corte Inglés, Zara ja muut tunnetut merkkimyymälät sijaitsevat keskustassa Gran Vian ympärillä. Suuret ja hyvin varustellut kauppakeskukset sijaitsevat heti kaupungin ulkopuolella. Kengät, päähineet, nahkatavarat, chorizo ja vuohenjuusto ovat erinomaisia hankintoija Bilbaosta.

Baskimaan keittiö Lainaus matkaopaskirjasta: ”Baskimaa kuuluu ruoan ja juoman suhteen maailman parhaiden alueiden joukkoon”. Ylimainostustako? Vai olisiko opaskirja sittenkin oikeassa? Ratkaise itse. Kaikkialla Espanjassa suositellaan baskien ruokia, jos haluaa jotain todella hyvää. Pintxos eli Baskimaan tapas hivelee makuhermoja. Siipikarjaa, kalaa tai molempia. Et varmasti pety! Ravintola Zortzikossa pääset unohtumattomalle makumatkalle. Ei ihme, että Michelinin ravintolaopas on jaellut tähtiä sekä haarukka ja veitsi -tunnuksia avokätisesti.

Huvit ja tapahtumat Bilbao sinänsä on huvia ja tapahtumia. Sillä sitähän taide, ostosmahdollisuudet ja herkuttelu ovat. Jalkapallon ystävien on suorastaan pakko käydä Athletic Bilbaon Son Mames -stadionilla, joka tunnetaan myös nimellä La Catedral. Siellä pelataan joka toinen sunnuntai Espanjan ykkösdivisioonan ottelu. Perjantai-iltana kannattaa lähteä Cotton Clubille kuuntelemaan elävää musiikkia. Bilbaossa on helppo liikkua jalkaisin, sillä etäisyydet ovat lyhyet ja valikoimat runsaat.

Sembo suosittelee Vuokraa auto ja majoitu jollekin Riojan alueen pienistä viinitiloista, jotka sijaitsevat vain runsaan tunnin ajomatkan päässä.

Katsele Bilbaota Nervionista käsin. Opastettu veneretki lähtee kaupungintalon luota. Katsele kaupunkia sen läpi kulkevalta joelta. Puente del Ayuntamiento.

Café Iruña. Ehdotettu Monument of Special Interest -kohteeksi. Valittu Espanjan parhaaksi kahvilaksi vuonna 2000. Mielenkiintoinen ruokalista ja erinomaisia juomia. Jardines de Albia 5.

Pintxosien nauttiminen Plaza Nuevaa ympäröivissä baareissa on yksi matkan kohokohdista. Valitse esimerkiksi laadukkaisiin kuuluva Victor's.

Bilbaon Guggenheim-museo. Tietysti. Mutta se on sen arvoista! Abandoibarra 2. Metro: Moyua. Suljettu maanantaisin tiettyyn aikaan vuodesta.