Etsi ja varaa matka.

search
Valencia
» Matkakohteet » Espanja » Suurkaupungit » Valencia

Valencia kohteessa Espanja

Hotellit, huoneistot ja vinkit

Valencia kohteessa Espanja

Espanjan kolmanneksi suurin kaupunki, paellan synnyinsija ja yllättävä sekoitus vanhaa ja uutta. Valitse hotelli ja lennot sekä kokoa oma matkasi. Sembo auttaa kokemaan Valencian.

Nyt on Valencian aika. Ehkä ei niinkään kaupunkina, sillä se on ollut olemassa jo yli 2000 vuotta. mutta matkailukohteena se ansaitsee paikkansa missä tahansa kiinnostavien suurkaupunkien luettelossa. Kulttuuri ja historia yhdistyvät siellä ainutlaatuisella tavalla moderniin arkkitehtuuriin ja elämäniloon, jota tarttuu kaikkiin kävijöihin.

Voit lopettaa etsimisen Pyhä Graalin malja on nimittäin Valenciassa eikä missään muualla. Pikari, josta Jeesus joi viiniä viimeisellä ateriallaan, on ihailtavana vaikuttavassa La Seun katedraalissa. Cuidad de las Artes y Las Ciencias on mahtava modernin arkkitehtuurin voimannäyte. Se sijaitsee kaupungin jo kauan sitten tyhjentyneessä jokiuomassa. Kun käyt Valenciassa, sisältö on tärkeää. Euroopan suurin akvaario Oceanographic kiehtoo kävijöitä esittelemällä maailman kaikki valtameret vaikuttavasti.

Euroopan suurimmat markkinat? Mercado Central sijaitsee vanhan kaupungin sydämessä Plaza del Ayuntamienton lähellä. Tällä valtavalla alueella on yli 1000 myyntikojua. Tarjolla on kaikkea mahdollista syötävää taivaan ja meren väliltä. Samalla alueella on myös suuria ostoskatuja, joiden varsilla on kansallisia ja kansainvälisiä myymälöitä. Esimerkiksi Barceloninan kaltaisten poikkikatujen varsilla on hieman ylellisemmät valikoimat. Tuliaisiksi kotiin kannattaa ostaa Paellera. Tämä pannu on onnistuneen paellan perusedellytys. Osta myös erityistä paellariisiä, sahramia ja paprikajauhetta. Olethan paellan synnyinkaupungissa.

Paellasta puheen ollen Espanjasta löytyy tietysti muutakin purtavaa. Mutta ainakin yksi ateria kannattaa pyhittää juuri tälle perinteiselle riisiruoalle. Kun paella tulee tutuksi, seuraava vaihe on Paella Negra. Sen riisi saa makunsa ja värinsä mustekalan musteesta. Monet kansalliset ja eksoottiset keittiöt kohtaavat tässä kaupungissa. Valencian iltaelämä on nuorekasta. Jos et tarkkaile kelloa, se venyy helposti aamunkoittoon saakka. Vanhassakaupungissa Calle Quartin kanssa risteävällä Calle Caballerolla on vaikuttava määrä baareja. Löydät varmasti oman suosikkisi.

Huveja ja tapahtumia Maan ehkä suurin festivaali Fallas järjestetään maaliskuussa. Silloin kaikkiin kadunkulmiin pystytetään kaiken kokoisia patsaita pienistä jättimäisiin. Ne poltetaan myöhemmin näyttävien ilotulitusten räiskeessä. Palau de la Musicassa järjestetään konsertteja lähes päivittäin. Jos haluat viettää iltaa jazzia tai bluesia kuunnellen, osoitteessa Calle Polo y Peyrolón 15 sijaitseva Black Note on tässä suhteessa kaupungin ykkönen. Jos olet kiinnostunut jalkapallosta, Valencia pelaa ykkösdivisioonan kärjessä.