Etsi ja varaa matka.

search
Livigno
» Matkakohteet » Italia » Alpit » Livigno

Livigno kohteessa Italia

Hiihtoparatiisi, leveitä ja hyvin hoidettuja rinteitä.

Livigno kohteessa Italia

Vieraanvarainen Livigno sijaitsee kauniissa laaksossa lumipeitteisen alppein keskellä noin1800 metrin korkeudessa. Suurin rinnekorkeus on 2800 metriä merenpinnan yläpuolella. Tässä ihastuttavassa vuoristokylässä vanha ja uusi sekoittuvat viehättävällä tavalla. Päiväsaikaan voit omistautua laskettelemaan erinomaisissa rinteissä, ja iltaisin voit tehdä löytöjä verovapaissa myymälöissä.

Merkittävä alppimatkakohde Yli tuhat vuotta vanha Livigno koostuu Santa Marian, San Antonion ja San Roccon alueista. Se julistautui itsenäiseksi 1600-luvulla. Napoleon vapautti kaupungin kaikista veroista ja tulleista laakson vaikeapääsyisen sijainnin takia. Edut ovat voimassa vielä tänäänkin, ja joka vuosi Livigno houkuttelee paikalle hiihtämisestä kiinnostuneita turisteja, jotka haluavat lomaltaan vähän enemmän. Paikkakunnan etuna on myös sen soveltuvuus kaikille perheenjäsenille.

Laadukasta laskettelua ja avoimia rinteitä Tämä on oikea valinta, jos haluat runsaasti tilaa rinteessä. Laskettelumahdollisuuksien suhteen enempää tuskin voi toivoa. Hissijärjestelmiä on kolme. Rinteet ovat leveitä ja avoimia, ja ne pidetään hyväkuntoisina. Ilma laaksossa on kuivaa, joten rinteet ovat harvoin jäisiä. Rinteitä on kylän molemmilla puolilla, joten voit nauttia päivästä pidempään. Jos haluat kokeilla vähän helpompaa off-pisteä, Livigno on oikea valinta. Rinteiden välissä on helppopääsyinen off-pist, ja siinä voit lasketella omassa rauhassa. 20 km mustia, 55 km punaisia ja 40 km sinisiä rinteitä. Hissijärjestelmä on moderni, ja paikkakunnan suosiosta huolimatta pitkiä jonoja ei synny. Livignossa voit liikkua hissien välillä ilmaisilla hiihtobusseilla. Kausi alkaa joulukuun lopussa ja jatkuu huhtikuun loppuun saakka. Kylässä on hiihtokoulu, myymälöitä ja välinevuokraamoja.

**Lumilautailua ja murtomaahiihtoa</b< Lumilautailijoille on tarjolla kaksi snow parkia. Mottolino Snow Parkissa on super pipe, half pipe, reilejä ja kickereitä. Livigno Park Carosello 3000:ssa on 6 helppoa ja 5 keskivaikeaa fun boxia, 9 reiliä, 11 puureiliä sekä keskivaikea ja helppo 1 boarder cross. Jos murtomaahiihto kiinnostaa, latuja on 40 km.

Muutakin kuin talviliikuntaa Livignolla on paljon enemmän tarjottavana. Aquagrande Livigno Wellness Parkissa on esimerkiksi sisäuima-allas ja sauna. Voit vaeltaa, kiipeillä, luistella, käydä elokuvissa tai pelata biljardia tai tennistä. Tai kokeilla koiravaljakkoajelua. Livigno sijaitsee Sveitsin rajalla, joten voit tehdä päiväretken kuuluisaan St. Moritz'iin. Siellä on tarjolla kehittyneempää laskettelemista. Bormiossa noin tunnin ajomatkan päässä on kuumia lähteitä.

Ruokaa, juomaa ja ostoksia Livignon pitkä pääkatu ulottuu kylän läpi. Sen varrella on useita merkkimyymälöitä. Varsinkin bensiini, tupakka, parfyymit ja alkoholi ovat erittäin edullisia. Viihtyisiä ravintoloita, viinibaareja ja pubeja on runsaasti afterskitä varten. Ja diskoja.

Matkustaminen Livignoon pääsee helposti autolla Itävallasta ja Sveitsistä. Vereinin tunnelin kautta pääsee kätevästi solan läpi 37-42 eurolla yhteen suuntaan (hinta vaihtelee kauden mukaan). Bergamoon voi lentää edullisesti, mutta huomaa, että lennot saapuvat perille usein vasta myöhään illalla. Voimme järjestää vuokra-auton Bergamon, Milanon tai Innsbruckin lentokentälle.