1 / 17

Matkat kohteeseen Italia

Mielestäni Italia on lumoava maa. Sen iloiset ja vieraanvaraiset asukkaat tekevät vaikutuksen. Suurenmoisessa luonnossa on paljon vaihteluita oliivilehtoineen sekä sitrus- ja viinitarhoineen. Nähtävyyksiä on loputtomasti, ostosmahdollisuudet ovat mainiot ja ruoka on erinomaista.

Tietoja Italia

Italiassa on jokaiselle jotakin

Siirryttäessä maan pohjoisosasta eteläisemmille leveysasteille luonnon lisäksi myös ruoka ja viinit muuttuvat. Täällä odottaa esimerkiksi majesteettisia vuoria, kauniita järviä, kimaltava meri, pieniä uimalahtia sekä kilometrien mittaisia leveitä hiekkarantoja. Taidetta ja kulttuuria kohtaa kaikkialla pienistä maalauksellisista kylistä suuriin kulttuurikaupunkeihin, kuten Firenze tai Rooma. Minusta on kiehtovaa, että vaikka maassa vierailee useita kertoja, aina pystyy kokemaan uusia asioita. Vaikka olen matkustellut Italiassa yli 20 vuoden aikana, löydän aina jotain uutta.

Ruoka on osa elämää

Italiassa on helppo syödä ja juoda hyvin. Se onkin tärkeä osa arkipäivää. Ruoanvalmistukseen panostetaan paljon rakkautta ja aikaa. Kun ajattelen Italiaa, ajattelen vastavalmistetun pastan herkullisia tuoksuja, jotka viipyilevät talojen seinissä, paikallisesta leipomosta tulvivaa vastapaistetun leivän tuoksua tai oikein valmistetun espresson aromia. Lisäksi ajattelen tietysti lämpöä ja kasvoja lämmittäviä auringon säteitä.

Sembo auttaa valitsemaan laajasta matkakohdevalikoimasta

Jos pidät auringon ottamisesta tai haluat tutustua Italian lukuisiin nähtävyyksiin, valitse oma suosikkisi Sembon valikoimasta. Meillä on paljon mukavia paikkoja Adrianmeren rannalla. Kilometrien mittaisten hiekkarantojen vieressä on monia vilkkaita rantalomakohteita.

Olemme valinneet viehättäviä kohteita myös Italian Rivieralta. Siellä vihreät kukkulat reunustavat sinistä merta. Valikoimassamme on tietysti myös huolella valittuja rantalomakohteita Toscanasta. Toscanan sisämaassa voit majoittua viinitilalle tai hotelliin tai vaikka molempiin. Toscanassa kannattaa tehdä retkiä. Vaihtelevassa luonnossa kauniita vihreitä pieniä kukkuloita ja suuria keltaisia peltoja.

Etelä-Italian saaret ovat unohtumattomia. Täällä odottaa dramaattinen rannikko, upeat hiekkarannat, sinisenä kimmeltävä meri ja uskomattoman hyvä ruoka. Kalabria, Apulia, Sisilia tai Sardinia: valitse omasi laajasta valikoimastamme.

Viihdettä ja huveja kaikille

Jokaisella seudulla on jotain mukavaa tarjottavaa. Se voi olla tivoli, vesipuisto, eläintarha, paikalliset markkinat tai jännittävä näyttely. Tiettyinä vuodenaikoina voit osallistua tryffelien etsimiseen tai viinirypälesadonkorjuuseen. Italiassa koko perheelle tarkoitettu viihde on osa onnistunutta lomaa. Viihdettä on tarjolla myös monissa hotelleissa.

Italia kartta

Usean kohteen matkat

Hotelliehdotukset

Suositut majoituspaikat Italia

Suositut kaupungit

Suunnittele matkasi AI-Amelian kanssa