Etsi ja varaa matka.

search
Wien
» Matkakohteet » Itävalta » Suurkaupunki » Wien

Wien kohteessa Itävalta

Wien on upea maailmankaupunki.

Wien kohteessa Itävalta

Wien on nautintojen kaupunki. Täällä voit nauttia unohtumattomista valsseista, keisarillisen ja modernin arkkitehtuurin välisestä jännitteestä tai shoppailusta. Tai voit ottaa rauhallisesti kahviloissa tai maistella vuoden viinisatoa baareissa, ravintoloissa, klubeissa ja pubeissa.

Kiehtova suurkaupunki. Lähde kävelylle Ringstrasse-paraatikadulle, joka ympäröi kaupungin keskustaa. Tutustu goottilaiseen Stefansdomen-tuomiokirkkoon ja jugend-tyyliin rakennettuun keisarilliseen Hofburgiin. Schönbrunnin barokkilinna on vaikuttava. Museokorttelin (Museumsquartier) taidehistoriallisen museon arkkitehtuuri puolestaan edustaa nykytyyliä. Espanjalainen ratsastuskoulu ja Praterin maailmanpyörä muistuttavat vanhan keisarikunnan loistosta ja kunniasta.

Trendikästä tai klassista shoppailua Mariahilfer Strasse satoine muoti-, koru- ja asusteliikkeineen on kaupungin trendikkäintä ostosseutua. Kärntner Strassen, Grabenin ja Kohlmarktin seuduilla on paljon tyylikkäitä koruliikkeitä ja muodikkaita boutiqueja. Ringstrassen-Galerien, Kaufhaus Steffl, Gerngross ja muodikas Gasometer ovat houkuttelevia kauppakeskuksia. Tyypillisillä wieniläisillä markkinoilla kaupungin pilailunhalu yhdistyy itäeurooppalaiseen viehätysvoimaan, itämaiseen tunnelmaan ja etelämaalaiseen temperamenttiin. Der Wiener Naschmarktilla on aina vihanneksia, hedelmiä, mausteita, lihaa, kalaa ja muita erikoisuuksia koko maailmasta. Täällä järjestetään lauantaisin kirpputori kello 6.30–18.00.

Nautintojen kaupunki tarjoaa kaikkea Wien on ainoa suurkaupunki, jossa on merkittävää viininviljelystä. Voit nauttia lasillisen Rieslingiä, Veltlineriä tai Heurigeria, joka on yhdistelmä vuoden sadosta. Wienin monet kahvilat ovat usein vanhoja mutta eloisia ja monipuolisia. Ne ovat arkisen kiireen keskellä keitaita, joissa voi olla rauhassa ja nauttia. Wienissä on monipuolista iltaelämää, sillä kaupungissa on pieniä klubeja ja baareja sekä kesällä mainioita ulkoterasseja. Ravintoloita löytyy joka makuun. Paikallista ruokaa kannattaa kokeilla, esimerkiksi maistuvaa wieninleikettä. Paljon hupia! Praterin suuri huvipuisto sijaitsee Tonavan vieressä. Suuri maailmanpyörä rakennettiin jo 1896–97. Täällä on vuoristoratoja, radio-ohjattavia autoja ja paljon muuta viihdettä koko perheelle. Perhe viihtyy myös Schönbrunnin eläintarhassa. Voit liikkua tässä kauniissa kaupungissa helposti käyttämällä erityistä bussilinjaa, jolla on 13 pysäkkiä.

SEMBO SUOSITTELEE - Heuriger Maly. Malyn suku on toiminut kolmessa sukupolvessa tämän Heurigerin eli perinteisen viinituvan isäntinä. Tarjolla on omia viinejä ja itse valmistettua ruokaa. Tämä Heuriger sijaitsee Wienissä Grinzingin alueella, joka tunnetaan viineistään.

  • Ravintola Führich. Tämä ravintola sijaitsee Wienin keskustassa oopperan ja torin välillä St Stephanin katedraalin luona. Tänne tullaan kaikkialta maailmasta nauttimaan paitsi perinteisistä herkuista myös tyylistä. Ruokalistalla on perinteisiä itävaltalaisia ruokalajeja, kuten Wienerschnitzel, Tafelspitz (keitettyä naudanlihaa) ja jälkiruoaksi Apfelstrudel (omenastruudeli).

  • Café Central. Tämä kuuluisa perinteinen kahvila avattiin vuonna 1876. Se oli 1920-luvulla suosittu taiteilijoiden, kirjailijoiden, poliitikkojen ja tiedemiesten kohtauspaikka. Esimerkiksi Sigmund Freud kävi täällä. Se oli jo silloin kaikenikäisten suosikki. Ainutlaatuinen arkkitehtuuri yhdistyy hyvään kahviin, perinteisiin itävaltalaisiin ruokiin ja upeisiin itsetehtyihin leivoksiin.

  • Euroopan suurimmat museot sijaitsevat Mariahilfer Strassen museokorttelissa. Niissä on taidetta, ja niiden välissä on ravintoloita.