Etsi ja varaa matka.

search
Ateena
» Matkakohteet » Kreikka » Suurkaupunki » Ateena

Ateena kohteessa Kreikka

Ateena: kulttuuria, ostosmahdollisuuksia ja huveja

Ateena kohteessa Kreikka

Nähtävyyksiä, yöelämää, ostoksia, uimista, herkullista ruokaa ja mukavia ihmisiä. Ateena on mukava ja suuri kaupunki. Täällä voit tehdä ostoksia ja ihailla muinaisaikaisia mestariteoksia. Useimpiin paikkoihin voi kävellä.

Euroopan mielenkiintoisin suurkaupunki? Nähtävyyksiä, yöelämää, ostoksia, uimista, herkullista ruokaa ja mukavia ihmisiä. Ateena on mukava ja suuri kaupunki. Täällä voit tehdä ostoksia ja ihailla muinaisaikaisia mestariteoksia. Useimpiin paikkoihin voi kävellä.

Aloita huipulta Akropolis ja Parthenonin temppeli sijaitsevat vuoren huipulla kaupungin yläpuolella. Kun aloitat täältä, saat kattavan yleiskuvan. Matkusta köysirataa pitkin Lycavittokseen, Ateenan korkeimmalle paikalle. Täältä avautuu upea näkymä. Näet, kuinka kaupunki on kehittynyt. Kaupungin mielenkiintoisimmat nähtävyydet ovat täällä. Tutustu vanhan kaupungin Plakan alueeseen, arkeologisen kansallismuseon ainutlaatuiseen Kreikan taiteen kokoelmaan, parlamentin tiloihin entisessä kuninkaan palatsissa, vahdinvaihtoon Syntagman aukiolla sekä vanhaan ja uuteen olympiastadioniin.

Kultaa, hopeaa, nahkaa ja oliiviöljyä Ateenalaiset itse ostavat päivittäistavaransa ja vaatteensa Syntagman, Omonoian ja Monastirakin torien väliseltä alueelta. Syntagmasta Plakalle vievällä Ermoun kävelykadulla on runsaasti varsinkin kenkämyymälöitä. Plakassa ja Monastirakia ympäröivällä alueella on paljon pieniä myymälöitä, joissa myydään kaikkea mahdollista mausteista ja hedelmistä kynttilänjalkoihin. Jos haluat shoppailla laadukkaasti, lähde Kolonakin hienostokaupunginosaan. Siellä on kohtuuhintaisia muoti-, kulta- ja hopealiikkeitä. Mielenkiintoinen ruokamarkkinatosi sijaitsee Omonian aukion lähellä. Monastirakissa järjestetään sunnuntaiaamuisin kirpputori.

Oliiveita, oliiveita ja oliiveita Kreikassa tuotetaan paljon eri makuisia ja lajisia oliiveita. Kreikkalaisessa keittiössä käytetään usein niin mietoja mausteita, että ruoka-aineiden maku pääsee esille. Ateenassa on kaikenhintaisia ravintoloita. Plakan alueella on paljon pikaruokapaikkoja ja myös oikeita tavernoja. Psirin alue oli aikanaan nuhjuista pienteollisuusseutua. Ravintolat, myymälät ja klubit ovat levittäytymässä sinne. Tänne on mukava tulla illalliselle. Maista mausteisia oliiviöljyssä paistettuja keftedes-jauhelihapihvejä. Niissä maistuu kumina ja korianteri. Tai tuoreita äyriäisiä ja kalaa. Ne tarjoillaan usein paistettuina tai grillattuina hiilillä mausteina hieman oliiviöljyä, suolaa ja sitruunaa.

Huvit Valikoima on suuri ja monipuolinen. Psirin alueella on paljon musiikkiklubeja ja tavernoita. Rivieralla tapahtuu kesällä paljon. Siellä on yökerhoja, bouzuki-klubeja ja baareja. Aito kreikkalainen buzuki-klubi on myös kreikkalaisten suosiossa. Siksi hinnat ovat suhteellisen kovat ja on suositeltavaa varata pöytä etukäteen. Ateenassa on kolme merkittävää jalkapallojoukkuetta. Otteluissa on tunnelma korkealla. Jos haluat jalkapallo-ottelun sijasta uimaan, lähde paikallisbussilla Glyfadaan noin 12 kilometrin päähän.

Sembo suosittelee - Syömään taverna Avissiniaan. Erilaisia pieniä herkkupaloja. Avissinian torin laidalla Monastirakissa. - Lalaounis korumuseon kulta-aarteet. Plakan alueella osoitteessa Kallisperi Street 12. - Viinejä: Cellier, kreikkalaisen viinin uusi tuleminen. Kokeile ja nauti. Syntagman aukion lähellä osoitteessa Kriezotou Street 1. - Ravintola Grande Bretagnen kattoterassi näköalan vuoksi. Ruokakin on hyvää. Syntagman aukion laidalla hotelli Sheratonin katolla.