Etsi ja varaa matka.

search
Avoriaz
» Matkakohteet » Ranska » Alpit » Avoriaz

Avoriaz kohteessa Ranska

Avoriaz ja Châtel - laskettelua kahdessa maassa

Avoriaz kohteessa Ranska

Tervetuloa ainutlaatuiselle paikkakunnalle, joka on suunniteltu nimenomaan laskettelulle. Avoriaz ja Chatel kuuluvat Portes du Soleil'n hiihtoalueeseen, joka yhdistää toisiinsa 14 hiihtokeskusta ja 650 km rinteitä kahdessa maassa. Laskettelumahdollisuusia on alueella loputtomasti, ja luontoelämykset ylhäällä ovat sanoinkuvaamattomia. Rinteistä on näkymiä Mont Blancille, Dent du Midille ja Genevenjärvelle.

Avoriaz. Avoriaz sijaitsee vaikuttavalla paikalla 1 800 metrin korkeudessa. Avoriazissa on tarjontaa kuin suuremmassa kaupungissa, mutta kodikkuutta kuin pienessä kylässä. Kylässä käytetään autojen sijasta hevosia ja rekiä, ja rinteet sijaitsevat vain muutaman vedon päässä majoituksesta. Avoriazissa on tarjolla huveja kaikille – ystäväporukoille, jotka haluavat juhlia, mutta myös perheille, jotka haluavat viettää rauhallisempaa lomaa. Mitä tulee lasketteluun, Avoriaz on taivas – vain mielikuvitus voi asettaa rajoja. Off-pistet ovat verrattain helppolaskuisia, ja viime vuosina on panostettu erilaisiin maastoihin, jotka houkuttelevat lumilautailijoita kaikkialta maailmasta. Itse Avoriazissa on 70 km rinteitä ja 36 hissiä. 6 rinteistä on mustaa, 15 punaista ja 24 sinistä.

Chatel. Sembolla on majoituksia myös Chatelissa, joka on aito ja ihastuttava alppikylä, jossa on vanhaa arkkitehtuuria. Kylässä on ihanan rento tunnelma, ja se sopii yhtä hyvin niille, jotka haluavat matkustaa kahdestaan kuin niille jotka tulevat perheensä tai ystäviensä kanssa – täällä on tarjolla jotain kaikille. Chatelissa on sitä paitsi halvempaa kuin Avoriazissa. Chatelista pääsee köysirataa pitkin ylös Avoriaziin, josta laskettelun voi aloittaa. Chatelissa myydään paikallisia hissikortteja hintaan 144 € aikuiset, 108 € lapset.

Interaktiivinen rinnekartta Laskettelualue (Avoriaz): http://www.avoriaz.com/ski-holidays/snowsports/pistes-map.php Hiihtoalue (Chatel): www.chatel.com/ftpclient/pdf/planpisteschatel.pdf

Matkustusvinkkejä Tänne pääsee helposti autolla, mutta otathan huomioon, että itse Avoriaz on autoton. Saapuessasi tapaat paikallisen oppaan, joka auttaa paikoituksen löytämisessä ja kuljetuksen järjestämisessä majoitukseen. Jos saavut lentäen, Genèven lentokenttä on lähin, ja sieltä voimme järjestää vuokra-auton. Lentokentältä on myös suoria bussiyhteyksiä www.altibus.com.