Etsi ja varaa matka.

search
Val d´Isere -Tignes
» Matkakohteet » Ranska » Alpit » Val d´Isere -Tignes

Val d´Isere -Tignes kohteessa Ranska

Val d’Isère - ainutlaatuinen ja taianomainen paikka.

Val d´Isere -Tignes kohteessa Ranska

Val d’Iseressa ja Tignes'ssa on kaikkea: ilmapiiri, perinteet ja Ranskan Alppien parhaiden joukkoon kuuluva hissijärjestelmä. Matkailijat ovat lasketelleet täällä jo 1930-luvulla. Täällä osataan saada vieraat tuntemaan itsensä tervetulleiksi. Vanha tai nuori, kokenut tai innokas aloittelija: täältä kaikki saavat mieliinpainuvia laskettelukokemuksia. Espace Killy -niminen järjestelmä koostuu kahdesta suuresta alueesta: Tignes (2100 metriä merenpinnan yläpuolella) ja Val d’Isère (1850 metriä merenpinnan yläpuolella). Hyvin hoidetussa hiihtoverkostossa on helppo liikkua, joten löydät haluamasi helposti. Itseluottamusta karttuu Solaisin rinteillä. Le Fornet'ssa voit kokeilla off-pist-laskettelua metsässä. Voit ostaa koko alueella kelpaavan hissikortin ja siirtyä vapaasti kohteiden välillä. Muista kuitenkin aloittaa aikaisin, jotta aikaa riittää koko valtavan suuren alueen läpi laskettelemiseen. Jos haluat laskea kaikissa rinteissä, varaa aikaa kokonainen viikko. Täällä on kaikkea mahdollista, esimerkiksi jäätiköllä tai metsässä laskettelemista.

Val d’Isère on noussut keskiaikaisen kaupungin ytimen ympärille. Kirkko on 1200-luvulta. Viehättävissä pienissä kivitaloissa on puiset koristeet. Tämä paikkakunta ei ole suuri, mutta siellä on erittäin hyviä ravintoloita, joissa tarjoillaan kaikkea mahdollista taitavasti valmistetuista paikallisista erikoisuuksista kansainvälisen keittiön herkkuihin. Iltaa ei tarvitse päättää päivällisen jälkeen. Huvielämää on tarjolla laajasti. Täällä on monia tutustumisen arvoisia baareja. Niiden jälkeen odottaa yökerho. Muitakin mahdollisuuksia on: elokuvat, uiminen, hiihtäminen tai liikunta. Val d’Isère tarjoaa loputtomat mahdollisuudet.

Tignes on rakennettu 1950-luvun lopulla puusta ja kivestä, joten alkuperäinen viehätysvoima on tallella. Kylä jakautuu kahteen alueeseen. Molemmista pääsee helposti Le Lacin ja Val Claret'n rinteisiin. Le Lac sijaitsee hieman alempana, ja Val Claret korkeammalla. Tignes'ssä ja Vald’Isèressä on hyvä valikoima ravintoloita ja baareja, mutta Tignes on hieman rauhallisempi kuin Val d’Isère.

Lasketteluvihjeitä Bellevarde-vuori tarjoaa haasteita. Rinteet vaihtelevat. Useimmat niistä ovat punaisia tai mustia. Tignes'n jäätiköillä on hienoa kylmää lunta. La Grand Mottessa on useita hieman jyrkempiä mäkiä. Le Fornet, josta puhuttiin jo aikaisemmin, tarjoaa hienot mahdollisuudet lasketella metsässä. Off-pisteä on tarjolla myös L’Aguille Perceessä alas Tignes'n Les Brevieres -kylään saakka. Aurinkoisena päivänä kannattaa istahtaa johonkin kylän viihtyisistä ravintoloista nauttimaan lounasta ulkona.

Vuorovaikutteinen rinnekartta http://www.valdisere.com/fr/glisse/domaineskiable/planpistes_popup.php

MatkustusvinkkejäJos tulet lentäen, suosittelemme Genèven lentokenttää, josta voit vuokrata auton kauttamme. Myös bussilla pääsee helposti suoraan Genèven lentokentältä, www.altibus.com. Huolehdi siitä, että kotimatkalla on tarpeeksi aikaa lentokentälle matkustamiseen.