Etsi ja varaa matka.

search
Saint-Jean-de-Luz
» Matkakohteet » Ranska » Aquitaine » Saint-Jean-de-Luz

Saint-Jean-de-Luz kohteessa Ranska

Viehättävä kalastajakylä, hienot rannat

Saint-Jean-de-Luz kohteessa Ranska

St Jean de Luz sijaitsee Ranskan lounaiskulmassa Biarritzin ja espanjan rajan välissä. Tästä pienestä maalauksellisesta kalastajakylästä on tullut suosittu kohde auringonpaistetta haluavien ranskalaisten keskuudessa. Täällä on pieni viehättävä keskusta myymälöineen ja ravintoloineen sekä kalastus- ja huviveneitä kuhiseva satama. Nivelle-joen toisella puolella on naapurikylä Ciboure. Sielläkin on mukava pieni keskusta. Molemmat kylät ovat käytännöllisesti katsoen kasvaneet yhteen. Niitä yhdistää silta. Cibouressa ja St Jean de Luzissa on hienot matalat hiekkarannat. Lapsiystävällisiä rantoja on myös Hendayessa lähellä Espanjan rajaa noin 14 km etelään.

Dramaattinen rannikko Pyreneiden vuoret ovat lähellä maalaiskylineen ja kauniine maisemineen. Dramaattiset kalliot niiden väliin jäävine pitkine upeine hiekkarantoineen täplittävät tätä kaunista rannikkoa. Atlantin mahtavat aallot houkuttelevat paikalle lainelautailijoita kaikkialta maailmasta. Täällä voi myös pelata golfia ja tennistä, ratsastaa ja purjehtia.

Paljon retkimahdollisuuksia Lähellä sijaitsee tyylikäs rantalomakohde Biarritz. Siitä on tullut Euroopan parhaiden lainelautailijoiden kohtaamispaikka. Viehättävän naapurikaupungin Bayonnen vanhassa keskustassa on maalaismaista viehätystä vastakohtana suihkuseurapiirien suosimalle Biarritzille. Tee myös retki Espanjaan. Kaunis San Sebastianin kaupunki on vain 30 kilometrin päässä.