Matkakohteet » Ranska » Languedoc-Roussillon » Camargue
Camargue

Camargue

Långa, grunda och fina sandstränder

Etsi ja varaa matka.

search

Camargue

Camargue kallas området som utgör gränsen mellan Provence och landskapet Languedoc i Sydfrankrike. Det är här floden Rhône når havet vilket skapat oändliga sträckor med långgrund, fin, sandstrand. Även djurlivet är särpräglat – här lever rosa flamingor sida vid sida med stora svarta tjurar och vita hästar.

Le Grau-du-Roi

Detta är en fiskeby med en charmig äldre stadskärna och många trevliga restauranger. Stränderna är extremt långgrunda och byn gränsar till den kända stranden ”L’Espiguette” där det bl a anordnas ridturer för den som vill uppleva Camargues särpräglade natur till häst.

La Grande-Motte

Denna badort är känd för sin moderna och mycket speciella arkitektur. Orten lever året runt då den även är en sovstad till Montpellier som bara ligger 2,5 mil bort. La Grande-Motte har två 18-håls golfbanor vilket gör staden till ett bra golfresmål.

Nära Provence

Närheten till Provence gör att det finns många intressanta utflyktsmöjligheter. På mindre än en timmes bilresa tar du dig till de romerska städerna Nîmes och Arles. Den sydfranska universitetsstaden Montpellier finns en halvtimmes resa bort.

NÄIN PÄÄSET PERILLE

Lentäen: Närmaste flygplats är Montpellier. Vi rekommenderar att man tar taxi till boendet eller hyr en bil som du kan hämta och lämna på flygplatsen i samband med ditt flyg.

Omalla autolla: Följ gärna den ”röda vägen”.

    Lue lisää

    Piilota

    Näytä kartta