Matkakohteet » Ranska » Languedoc-Roussillon » Cap d´Agde
Cap d´Agde

Cap d´Agde

Livlig badort med fina stränder

Etsi ja varaa matka.

search

Cap d´Agde

Cap d’Agde är den största och livligaste badorten längs Franska Solkusten. I själva centrum finner du en småbåtshamn som är uppbyggd kring flera kanaler där kajerna kantas av restauranger och barer. Härifrån har Cap d’Agde växt längs den breda och långgrunda sandstranden. En ny stadsdel ”Rochelongue” har skapats ytterligare några kilometer längre västerut.

Badland och golf

Mitt i stan ligger ett stort badland som är öppet under sommaren (ca 15/6-15/9). På ön ”Ile des Loisirs” finns ett tivoli och det är här nattlivet lever upp under juli och augusti. Cap d’Agde har också en golfbana med 9 +18 hål och det finns gott om tennisbanor.

Familjeanpassad badort

Cap d’Agde är framför allt en familjevänlig badort som är mycket väl lämpad för dig som reser med små barn. Stranden är bred och långgrund och större delen av byn saknar nivåskillnader. Allting finns på bekvämt gångavstånd – stranden, matbutiker, restauranger – och du kan ofta promenera längs bilfria gränder och mindre stigar.

NÄIN PÄÄSET PERILLE

Lentäen: Närmaste flygplatser är Toulouse och Montpellier. Vi rekommenderar att man hyr en bil som du kan hämta och lämna på flygplatsen i samband med ditt flyg.

Omalla autolla: Följ gärna den ”röda vägen”.

    Lue lisää

    Piilota

    Näytä kartta