Etsi ja varaa matka.

search
Nürnberg
» Matkakohteet » Saksa » Baijeri » Nürnberg

Nürnberg kohteessa Saksa

Suurkaupunki, viihtyisä keskusta, lähellä Playmobil landia.

Nürnberg kohteessa Saksa

Nürnberg sijaitsee Pegnitzjoen rannalla. Se ei ole pelkästään paratiisi kuuluisien paikallisen piparkakkujen ja makkaroiden ystäville vaan myös Saksan historian symboli. Vanhimmassa tästä Baijerin toiseksi vanhimmasta kaupungista kertovan asiakirjan mukaan se on kauppakaupunki.

Vuodesta 1219 Nürnberg oli vapaakaupunki Saksalais-roomalaisessa valtakunnassa. Siitä kehittyi merkittävä käsityöläisten ja teollisuuden keskus.

Kaupunki kasvoi nopeimmin 1400- ja 1500-luvuilla. Silloin monet eturivin taiteilijat, käsityöläiset ja intellektuellit työskentelivät siellä nostaen Nürnbergin yhdeksi Euroopan kulttuurikeskuksista.

Kaikki ovat varmasti kuulleet toisen maailmansodan päätyttyä järjestetyistä Nürnbergin oikeudenkäynneistä. Sodan aiheuttamat suuret tuhot alueen historiallisille aarteille on korjattu huolellisesti.

Frauentor on yksi kaupungin vanhan keskustan kauneimmista porteista. Se on osa massiivista 1400- ja 1500-luvuilla rakennettua massiivista kaupungin muuria. Mahtava Dicker Turm rakennettiin 1400-luvulla. Frauentorin takana on useita kujia, joita reunustavat ristikkotalot myymälöineen ja kahviloineen on rakennettu sodan jälkeen.

Playmobil Fun Park on mukava tutustumiskohde Zirndorfin kylässä heti kaupungin ulkopuolella. Lisätiedot: www.playmobil-funpark.de

Erlangenin yliopistokaupunki erikoistuu lääketieteelliseen tekniikkaan. Se sijaitsee Mittelfrankenissa vain 16 km:n päässä Nürnbergistä. Kaupungissa on runsaat 100 000 asukasta. Siemensillä on siellä suuri tehdas.