Etsi ja varaa matka.

search
Berliini
» Matkakohteet » Saksa » Berliinin Osavaltio » Berliini

Berliini kohteessa Saksa

Lähde viettämään viikonloppua yhdessä Euroopan mielenkiintoisimmista pääkaupungeista.

Berliini kohteessa Saksa

Berliini on lähempänä kuin luuletkaan. Lähde sinne viikonlopuksi ja varaa majoitus jostakin Sembon hintansa arvoisesta hotellista. Koe erilaiset kaupunginosat ja tunne historian siipien havina idästä ja lännestä. Tee ostoksia Kurfürstendammilla tai valtavalla Potsdamer Platzilla. Juhli Itä-Berliinissä trendikkäässä Hackesche Höfessa.

Muuri kaatui yli 20 vuotta sitten.

Brandenburger Tor kuuluu mielenkiintoisen Berliinin tärkeimpien nähtävyyksien joukkoon. Jos kuljet paraatikatu Unter den Lindeniä voitonkaaren luota itään, vastaan tulee monia kaupungin kuuluisimmista kulttuuriaarteista: oopperatalo Deutsche Staatopera, Neue Wache eli muistomerkki fasismin ja tyrannian uhreille sekä historiallinen museo Deutsches Historisches Museum. Myös Checkpoint Charlien luona sijaitseva Mauermuseum on kiinnostava. Tämä entisen raja-aseman luona sijaitseva museo kertoo Berliinin muurin lähes 30-vuotisesta historiasta.

KaDeWe ja paljon muuta.

Aloita kierros Kurfürstendammilta, joka on kaupungin ostoskatu numero 1. Kurfürstendammilla on kaikkea tavarataloista ja trendikkäistä vaatekaupoista ravintoloihin ja elokuvateattereihin. Fasanenstrassen ja Bleibtreustrassen kaltaisten pikkukatujen varsilla on tunnettujen merkkien myymälöitä, kuten Jill Sander, Rene Lezard, Prada, Zegna ja Windsor. Täällä on myös todella kalliita koruliikkeitä, kuten Cartier ja Tiffany.

Berliinin shoppailukeskus on kuitenkin tavaratalo KaDeWe. Se kuuluu Euroopan suurimpien tavaratalojen joukkoon, ja siellä myydään lähes kaikkea mahdollista. Siellä on ehdottomasti käytävä! Erityisen kiinnostava on kerros, jossa myydään elintarvikkeita.

Makuja kaikkialta maailmasta.

Berliinissä kaikilla on varaa syödä ulkona hyvin. Ja annokset ovat suuria! Esimerkiksi Oranienburger Strasse on yhtä pitkää terassia. Valittavana on esimerkiksi intialaista, italialaista, vietnamilaista, vegetaarista tai kosher-ruokaa. Pääruoka hyvässä ravintolassa ei maksa enempää kuin 7–9 euroa.

Myös saksalainen keittiö on hyvin edustettu tässä kaupungissa. Keitety porsaanpotka ja hapankaali ovat tyypillistä saksalaista ruokaa. Kannattaa kokeilla myös erilaisia makkaroita, kuten Currywurst, Frankfurter ja Bockwurst. Ja valittavana on loputtomasti erilaisia olutmerkkejä. Saksassa on yli 4000 erilaista olutta.

Oopperaan, jalkapallo-ottelua katsomaan vai bilettämään?

Berliinissä ei aika käy pitkäksi. Täältä löytyy jotain jokaiselle. Huipputason teatterin ja oopperan lisäksi tarjolla on modernia ilmaisua, josta kaupunki on aina tunnettu. Myös jalkapallo on suosittua Berliinissä. Jos haluat tanssia ja pitää hauskaa yökerhoissa, Berliini on oikea valinta. Täällä on paljon erilaisia klubeja.

Paikallinen turistivero (City tax)

Berliinissä otetaan 1. tammikuuta käyttöön uusi hotellivierailta perittävä turistivero. Se maksetaan suoraan hotellin vastaanottoon saavuttaessa tai luovutettaessa huone. Ilmoitamme valitsemiemme hotellien ja huoneistohotellien tiedot. Jos tieto puuttuu, se on yleensä 2-3,5 €/hlö/yö.

Sembo suosittelee

  • Astu linjan 100 bussiin. Se kulkee kaikkien merkittävien nähtävyyksien ohi. Edullista ja mukavaa!

  • Koe nostalgiaa Die Tagung -baarissa, Wühlischstrasse 29. Baari on koristeltu kommunistiselta ajalta peräisin olevin tavaroin, punalippu on seinällä ja Leninin patsas baaritiskillä.

  • Ravintola ja baari Solar tarjoaa upeat näköalat. Salamannopea näköalahissi vie 16. kerrokseen. Lisätietoja on osoitteessa www.solarberlin.com.

  • Arena Berlin on suuri ulkoilma-allas Spree-joessa. Lue lisää: www.arenaberlin.de. Talviaikaan suuri kylpyläkeskus. Aja U1-metrolinjalla: U-Bhf Schlesisches Tor ja 10 minuutin kävelymatka. Tai S9, S42, S41: S-Bhf Treptower Park ja 5 minuutin kävelymatka. Tai bussi 265, N48: Eichenstraße.

Joulumarkkinat. Upeat Weihnachtsmarkt-markkinat järjestetään Berliinissä 25.11.-31.12.2013.