Etsi ja varaa matka.

search
Khao Lak
» Matkakohteet » Thaimaa » Etelä-Thaimaa » Khao Lak

Khao Lak kohteessa Thaimaa

Pitkiä rantoja, rauhaa ja hiljaisuutta.

Khao Lak kohteessa Thaimaa

Khao Lak on jälleen vehreä. Sen hotellit on rakennettu uudelleen, ja trooppinen vihreys on palautunut. Luonto ja ahkera paikallinen väestö ovat korjanneet tsunamin tuhot.

Pitkiä rantoja sekä rauhaa ja levollisuutta haluavat lapsiperheet viihtyvät täällä. Täällä voit vaellelle hiekkarantoja pitkin, nauttia hiljaisuudesta tai lähteä mukaville retkille. Tervetuloa takaisin hienoon Khao Lakiin! Ko Kho Khaon saari sijaitsee noin 30 kilometriä pohjoiseen Khao Lakista. Siellä olet kaukana massaturismista. Siellä pääset lähelle luontoa ja voit rentoutua aidosti.

Auringonottamista ja uimista upean luonnon keskellä Rauhallisuus ja kauneus kuvaavat tunnelmaa Khao Lakissa. Luonto, uiminen, snorklaaminen ja sukeltaminen houkuttelevat tänne. Useimmat tulevat tänne hienojen pitkien rantojen vuoksi. Hienohiekkaisia rantoja on kymmeniä kilometrejä. Suuret yksittäiset kalliot katkaisevat ne silloin tällöin. Täällä on erinomainen tilaisuus opetella sukeltamaan. Vesi on kirkasta ja mukavan lämmintä, joten voit pulikoida pitkään. Vasta-alkajille tarkoitettu kurssi kestää noin neljä kokonaista päivää. Ko Kho Khaon saarella on lähes 20 kilometriä pitkä upea hiekkaranta. Siellä ei ole tungosta, joten paikka auringossa löytyy helposti.

Pieni ja rauhallinen kylä, jolla on suuri sydän Khao Lak sijaitsee noin 80 kilometriä Phuketista pohjoiseen loputtomilta näyttävien hiekkarantojen äärellä. Kylä on aika pieni. Se keskittyy pääkadun ympärille, ja siellä asuu vakituisesti muutama sata asukasta. Tahti on yleensä rauhallinen. Kylässä on runsaasti ravintoloita, baareja, myymälöitä ja huveja. Pääosa paikallisesta väestöstä saa toimeentulonsa matkailusta. He iloitsevat turistien palatessa hitaasti mutta varmasti. Tätä ei voi olla huomaamatta, Ko Kho Khao on muutama pieni kylä sekä rajoitetusti ravintoloita ja myymälöitä. Siksi ostokset kannattaa tehdä mantereella. Lähin pieni kaupunki Takuapa sijaitsee noin 15 km:n päässä saaresta. Aitoa ja hyvin paikallista.

Näkemistä ja tekemistä Khao Lakin ympäristössä Useimmat retket on taas aloitettu. Voit tutustua viidakkoon ja mereen mielenkiintoisella tavalla. Voit lähteä esimerkiksi maailman parhaimpien sukelluspaikkojen joukkoon kuuluville Surin- ja Similan-saarille (sukeltaminen edellyttää sertifikaattia). Voit myös tutustua James Bond -saareen veneretkellä tai meloa kanootilla viidakossa. Maan parhaiden luonnonpuistojen joukkoon kuuluva Khao Sok on vain muutaman tunnin automatkan päässä. Vilkkaaseen Phuketiin on vain tunnin tai puolentoista automatka ja hieman pidempi bussimatka. Bussit kulkevat säännöllisesti.

Kohtuullinen valikoima rauhalliseen tahtiin Khao Lakin ”iso” keskusta koostuu kylän ohittavasta noin 400 metrin mittaisesta päätienpätkästä. Sen molemmin puolin on ravintoloita, myymälöitä, räätäleitä ja muita lomalla tarvittavia palveluita. Älä anna sen kuitenkaan hämätä. Täällä on rauhallista. Ero Phuketin laajaan tarjontaan on melkoinen. Jos jostain syystä kaipaat ostoksille tai vilkasta iltaelämää, pääset Phuketiin runsaassa tunnissa autolla. Monet hotelleistamme ovat rannalla. Niiden ympärillä on usein pieniä keskuksia ravintoloineen ja myymälöineen.

SEMBO SUOSITTELEE - Yksi maailman viimeisiä sukellus- ja snorklausparatiiseja. Valkoiset rannat, kristallinkirkas vesi ja vaikuttavat vedenalaiset maisemat. Näitä vesiä pidetään yleensä maailman 10 parhaan joukkoon kuuluvana sukelluskohteena. Retki Similanin saarille - Kaakkois-Aasian laajimpiin ja lajirikkaimpiin kuuluva sademetsäalue on alle tunnin matkan päässä Khao Lakista koilliseen. Thaimaan viidakkojen villeistä norsuista osa elää täällä. Lisäksi täällä on villejä tiikereitä, leopardeja ja muita kissaeläimiä sekä upeita suuria sarvinokkalintuja. Khao Sok National Park - Saat paikallisessa viihtyisässä ravintolassa hyvää thairuokaa ja muutaman hyttysenpiston. Chong Fah -rantaravintola Bang Niang Beachilla - Tällä pienellä saarella koet edelleen rauhallisuuden, saariston elämän ja thaimaalaisen arkipäivän. Jos et halua asua täällä, voit vuokrata mopon Khao Lakista ja ajaa tänne päiväretkelle (noin 30 kilometriä). Lauttoja kulkee usein. Saarelle pääsee myös longtail-veneillä. Merimatka on lyhyt. Kho Kaon saari - Khao Lakin oma kansallispuisto sijaitsee tien varrella meren puolella ennen ensimmäisiä hotelleja ja kylää. Kiertele itsenäisesti merkittyjä vaelluspolkuja pitkin tai opastetusti. Khao Lakin kansallispuisto on vaihtoehto rantaelämälle.