1 / 8

Matkat kohteeseen Thaimaa

Auringonpaistetta, uimista, ostoksia ja hiekkaa varpaiden välissä

Tietoja Thaimaa

Kristallinkirkasta vettä, paratiisirantoja huojuvine palmuineen, lämpöä ja vieraanvaraisia ihmisiä, jotka vaikuttavat aina hymyilevän. On helppoa ymmärtää, miksi Thaimaa on niin suosittu matkakohde. Tunnettu thaikeittiö tarjoaa eksoottisia makuja, kuten limetti, sitruunaruoho, kookosmaito, chili, inkivääri, korianteri ja ananas.

Helmenvalkoiset rannat ja turkoosi meri

Thaimaassa on maailman parhaat hiekkarannat. Palmuja kasvaa vedenrajaan saakka, ja meri kimaltelee sinisenä. Tämä muistuttaa paratiisia. Jos haluat vain loikoilla riippukeinussa tai lähteä sukellus- tai snorklausretkille, se onnistuu Thaimaassa. Monissa matkakohteissa voit suorittaa sukelluskurssin edulliseen hintaan. Missä oppisitkaan paremmin kuin lämpimän sinisessä meressä? Useimmat rannat ovat matalia, lapsiystävällisiä ja uimalämpöisiä vuoden ympäri. Muista aurinkovoide!

Hymyn maa

Thaimaa merkitsee "vapaiden maata". Se on aina Kaakkois-Aasian maa, joka ei ole koskaan ollut siirtomaa. Pohjoismaissa sitä kutsutaan "hymyn maaksi", sillä kaikkialla tapaa hymyileviä ihmisiä. Tällainen ilo tarttuu. Thaimaalaiset ovat erittäin vieraanvaraisia. Matkailijat tuntevat olonsa nopeasti mukavaksi. Vain harvat asiat ovat tärkeämpiä kuin vierailijan saaminen tuntemaan itsensä tervetulleeksi, ehkä vain maan suosittu kuningas.

Tutustu omin päin

Thaimaassa on uskomattoman paljon nähtävää ja koettavaa. Maan eri osien ja saarien välillä on suuret vaihtelut. Useimmat yhdistävät Thaimaahan lukemattoman määrän temppeleitä. On mielenkiintoista ja opettavaista lähteä opastetulle kierrokselle perehtymään Thaimaan kulttuuriin. Saarilla on hienot retkimahdollisuudet. Voit esimerkiksi lähteä veneretkelle snorklaamaan ja kokemaan värikkään pinnanalaisen elämän. Voimme taata mieleenpainuvan kokemuksen. Jos pysyttelet mieluummin maalla, voit tutustua viidakkoon. Viidakkoretkiä voi tehdä lähes kaikilla saarilla jalkaisin tai norsun selässä.

Makuelämyksiä ja ostoksia

Thaimaassa saa kansainvälisen ja paikallisen keittiön herkkuja. Valinnanvaraa on paljon. Kala ja äyriäiset ovat edullisia. Thaikeittiön voimakkaat mausteet rikastavat elämystä. Moni palaa kotiin ylimääräinen laukku täynnä, sillä shoppaalumahdollisuuksia on paljon. Moni ostaa edullisia vaatteita paikallisilta markkinoilta, mutta tavaratalojakaan ei saa unohtaa, sillä niissä voi tehdä edullisia ostoksia. Ehkä elektroniikkaakin kannattaa tuoda tuliaisiksi. Jos aikaa riittää, voit myös hankkia mittatilausvaatteita paikallisilta räätäleiltä.

Lasten kanssa Thaimaassa

Lasten kanssa on helppoa lomailla Thaimaassa. Kun pitkästä lentomatkasta on selviydytty, heitä odottaa suoranainen taivas. Rannat ovat pitkiä ja lapsiystävällisiä. Tietyillä rannoilla on tosin varottava vedenalaisia virtauksia tiettyinä vuodenaikoina. Kaikissa matkakohteissa on kaiken ikäisille matkailijoille jotakin. Sellaisia lapsia on harvassa, jotka eivät halua ratsastaa norsuilla, katsella värikkäitä kaloja ja pulikoida lämpimässä turkoosissa vedessä.

Thaimaa kartta

Amelia avatar
Tutustu Ameliaan, uuteen matkasuunnittelijaamme