Etsi ja varaa matka.

search
Krabi - Ao Nang
» Matkakohteet » Thaimaa » Etelä-Thaimaa » Krabi - Ao Nang

Krabi - Ao Nang kohteessa Thaimaa

Pitkiä hienojyväisiä rantoja ja ainutlaatuinen saarimaailma.

Krabi - Ao Nang kohteessa Thaimaa

Kristallinkirkas turkoosinvärinen meri ja pitkät hienojyväiset rannat yhdistettyinä ainutlaatuiseen saarimaailmaan. Hyvää ruokaa ja ehkä Thaimaan upeimmat snorklausmahdollisuudet saarten ympärillä. Tämä on täydellinen paikka lapsiperheille ja kaikille niille, jotka haluavat rauhallisen ja levollisen loman.

Manner vai saaret? Ao Nangissa on rantoja jokaiseen makuun. Valitse Ao Phai Plongin ja vähän kauempana olevan upean Nopharat Thara -rannan välillä – jos haluat pysyä mantereella. Myös Railay-ranta on erittäin suosittu – vaikka se sijaitsee mantereella sinne pääsee vain veneellä. Jos haluat kokea paratiisin, tee lyhyt matka veneellä lähisaarten unohtumattomille rannoille. Testaa hiekka ja hienot snorklauspaikat pidetyllä Chickenillä ja Poda Islandilla tai tee vaikkapa retki veneellä Phi Phi -saarille.

Ao Nang ja ympäristö Parasta Ao Nangissa on, että kaikki on kävelymatkan päässä. Kylä sijaitsee loivan rinteen päällä meren lähellä ja muodostuu pääkadusta, joka erottaa useimmat hotellit rannasta. Juuri ennen auringonlasku perheet ja pariskunnat kuljeksivat rannalla ja nauttivat laskevasta auringosta, joka kuvastuu märkään hiekkaan. Kun valot syttyvät illalla, katu herää eloon. Ilma tuoksuu magnolialta ja pian siihen sekoittuu jännittäviä aromeja yksinkertaisista katukeittiöistä. Ravintolat kattavat pöydät ja täyttyvät nälkäisistä ihmisistä. Elämä voi olla upeaa. Kauden uutuuksia ovat rannat Klong Muang ja Tup Kaek, joista ensimmäinen on noin 15 km:n ja toinen 20 km:n päässä Ao Nangista. Täällä on rauhallisempaa ja ranta näyttää samalta kuin Ao Nang muutama vuosi sitten. Molemmilla rannoilla on hienot uimamahdollisuudet mutta rajallinen tarjonta ostomahdollisuuksia, ravintoloita ja huvituksia. Tänä vuonna voit myös asua Railay-rannalla. Myös täällä ravintoloiden ja shoppailun tarjonta on rajoitettua.

Lähde riippukeinusta hetkeksi… Jos väsyt vain rannalla rentoutumiseen, täällä on monia aktiviteetteja. Mukavan taksimatkan päässä on useita temppeleitä. Wat Tham Seua (Tiikeriluolan temppeli) on yksi Etelä-Thaimaan suosituimmista temppeleistä syvässä kalkkikiviluolassa. Useilla lähisaarilla on myös hyvät snorklailumahdollisuudet. Osallistu päiväretkelle kajakilla, kiipeä kalkkikiviportaat mantereelle tai saarille. Jos haluat kokea jotakin erilaista – tee matka elefantin selässä viidakossa ja tinkaa markkinoilla Krabissa. Jos ehdit, osallistu jännittävälle retkelle Khao Pran kansallispuistoon.

Makuaisti hullaantuu Pääkatu on Ao Nangin valtimo. Kaikkein mukavin on osa meren rannalla. Täällä on ahtautuneena pieniä yksinkertaisia myymälöitä: matkatoimistoja, baareja ja ravintoloita. Löydät täältä lukemattomia kauppoja, joissa myydään tekstiilejä, musiikkia ja pelejä edulliseen hintaan. Ravintolat houkuttelevat hyvällä valikoimalla thairuokaa, paikallisia pizzerioita sekä kansainvälisen keittiön ravintoloita. Testaa paikallinen mausteinen kalakeitto ”gaeng som” ja mieto currypata ”massaman”. Tätä on vaikea tunnustaa, mutta kylän reunamilla on myös McDonalds.

SEMBO SUOSITTELEE – Ravintola Kruathara – kalaravintola, joka tarjoaa ehkä parhaat kala-ateriat koko Krabi-provinssissa. Tänne vaelletaan päivälliselle läheltä ja kaukaa. Nopharat Thara -ranta. – Nauti kilpaa thaimaalaisten kanssa! Ta Phom on makean veden puro, joka paikoitellen muodostaa pieniä järviä, joissa voit vilvoitella. Paikallisten suosikki. Ta Phom – noin 20 min taksilla Ao Nangista. – Aamuruuhka rannan veneille. Todellista kansanhuvia, jota soveltuu parhaiten seurattavaksi varjosta kahvikuppi kädessä. – Katugrillien tuoksu illalla.

* HYVÄ TIETÄÄ* Voit tilata valmiiksi Sembon kuljetuksen Krabin lentokentältä alkaen noin 50 :-/hlö/matka (vähintään 4 henkilöä) – matka-aika 40–60 min. Krabin kaupungista paikallisbussit jatkavat Ao Nangiin – matka-aika noin 30 min. Krabin lentokentältä Krabin kaupunkiin on käytettävissä vain takseja. Yhdistä Ao Nang vierailuun Ko Lantassa tai Ko Ngaissa. Siirtoaika noin 2 tuntia.