Etsi ja varaa matka.

search
Koh Samui
» Matkakohteet » Thaimaa » Eteläinen Golfrannikko » Koh Samui

Koh Samui kohteessa Thaimaa

Upea lomasaari, jossa on laaja tarjonta.

Koh Samui kohteessa Thaimaa

Ko Samuissa on hienoja, pitkiä rantoja huojuvine kookospalmuineen. Täältä löydät sekä rauhaa että menoa ja meininkiä, runsaita ostosmahdollisuuksia ja ravintolatarjontaa. Rantoja on erilaisia ja jokaisella on omat erityispiirteensä. Rantojen välillä kulkee minibusseja.

Rantoja kaikille mauille Chaweng Beach on rannoista vilkkain. Tällä pisimmällä rannalla sijaitsevat useimmat hotelleista. Tilaa on silti mukavasti. Jos haluat istua mukavasti, tilaa drinkki rantabaarissa ja nauti pehmeistä tuoleista. Rannalla on lukemattomia myyjiä sekä mahdollisuus vesiurheilulajeihin, kuten vesiskootterilla ajamiseen, vetovarjoiluun ja purjehtimiseen. Vähän matkaa etelämpänä on rauhallinen, karkeahiekkainen Lamai Beach. Se on ihanan pitkä ja tilaa ja rauhaa on enemmän. Toinen suosikki on Choeng Mon, kaunis kuunmuotoinen hiekkaranta korkeine palmuineen ja muutamine hotelleineen. Kodikasta ja rauhallista.

Pääkatu, hotelleja ja rantoja Ko Samui on yksi Thaimaan suurimmista ja trendikkäimmistä saarista. Saarella on parikymmentä rantaa. Saaren ympärillä ja kylien läpi kulkee asfaltoitu päätie, jossa on melko vähän liikennettä. Kylistä suurimmat ovat vilkkaita. Laajin tarjonta löytyy Chaweng Beachiltä. Lamai Beachillä on monia ravintoloita ja baareja. Pienessä, viihtyisässä Choeng Monissa on vain jonkin verran ravintoloita ja ostosmahdollisuuksia. Sieltä on kuitenkin vain 15 minuutin matka minibussilla Chaweng Beachille.

Tutustu saaren omatoimisesti Suuri Big Budda -patsas Hin Ngussa saaren pohjoisosassa on tutustumisen arvoinen. Saaren sisäosissa on vesiputouksia pienine, luonnonmukaisine uimapaikkoineen, joista useimmissa voi uida. Saaresta itään sijaitsee merellinen Ang Thongin kansallispuisto. Saaristo muodostuu noin 42 asumattomasta saaresta ja tarjoaa upeita maisemia sekä veden ala- että yläpuolella. Saari sopii kokonsa puolesta myös omatoimiseen tutustumiseen. Saarella voit liikkua paikallisbussilla, taksilla tai mopolla. Liikenne on rauhallisempaa kuin monissa turistipaikoissa ja etäisyydet ovat miellyttävän lyhyitä. Teiden varsilla on pieniä, vaatimattomia ravintoloita. Uimarantoja on lähietäisyydellä kaikkialla.

Kookospalmuja, ananaksia ja ostosmahdollisuuksia Ko Samui houkuttee paikallisilla erikoisuuksillaan ja intialaisen ja kansainvälisen keittiön antimillaan. Viihtyisiä rantaravintoloita on helppo löytää. Kaiva jalat hiekkaan ja nauti aaltojen kohinasta. Taatusti ihanaa. Chaweng Beachillä, pääkadun takana sillan toisella puolella, on pieni markkinapaikka, jossa on vaatimattomia thairavintoloita. Vähän matkan päässä on kylän baarialue, jossa tunnelma on korkealla. Ostosmahdollisuuksia on runsaasti – yli viisi kilometriä kauppoja vieri vieressä!

SEMBO SUOSITTELEE - Upea kalastajakylä Bho Phut. Viihtyisiä ravintoloita ja baareja. Paikallista tunnelmaa. - The Sportsman´s Bar suurine tv-näyttöineen, joista tulee urheiluohjelmaa. Tiivistä tunnelmaa, ilmastointi ja hyvää olutta. Chaweng Beach Road - Baan Hoa Thon kylä, jossa saaren merimustalaiset asuvat. Erilainen elämys. - Mopon vuokraaminen maksaa n. 150–250 THB/päivä. Maksetaan erikseen. Tarkista vakuutukset ja muista kypärä!

HYVÄ TIETÄÄ Ko Samuin lentokentältä pääsee 10–25 minuutissa minibussilla rannoille, joilla hotellit sijaitsevat. Kuljetusta ei tarvitse varata etukäteen. Tuloaulan edessä odottaa takseja ja minibusseja. Minibussimatkan hinnat alk. 250 TBH/hlö/suunta. Taksimatkat ovat kalliimpia, mutta niiden hinnoista voi neuvotella. Voit yhdistää lomaan Ko Samuissa myös päiviä Phuketissä. Sisämaan lento kestää noin tunnin, kuljetukset perille veneellä tai autolla noin viisi tuntia.