Etsi ja varaa matka.

search
Koh Chang & Koh Kood
» Matkakohteet » Thaimaa » Kaakkois-Thaimaa » Koh Chang & Koh Kood

Koh Chang & Koh Kood kohteessa Thaimaa

Thaimaan kaunein saari?

Koh Chang & Koh Kood kohteessa Thaimaa

Ko Changin saari on suuri, vehmas ja vihreä. Meri kimaltelee turkoosinsinisenä. Palmuja on melkein veden rajaan asti.

Täällä on todella kaunista! Thaimaan puut ja kasvit hakevat vertaisiaan. Valkoiset pitkät hiekkarannat levittyvät kutsuvina rannikolle. Ko Chang National Marine Park -kansallispuisto on tällä saarella. Saaren sisäosa on lähes koskematonta, sillä maasto on vaikeakulkuista. Lähes koko saarta kiertää asvaltoitu tie, joka kapenee saaren etelärannikolla. Tiessä on paljon jyrkkiä mutkia ja mäkiä. Sitä pitkin on hauska ajaa, jos ei ole kiire. Tie ohittaa pieniä kyliä, joissa paikalliset asukkaat ovat pystyttäneen myyntikojuja tien varrelle. Tieltä näkyy pieniä ravintoloita ja monia kylttejä, jotka osoittavat tietä hotelleihin ja lomakohteisiin.

Tutustu saareen Ko Chang kehittyy erittäin nopeasti. Päätien varrelle nousee ravintoloita, baareja ja myymälöitä huimaa vauhtia. Paikoissa, joissa oli autiota ja tyhjää muutamia vuosia sitten, on nyt hotelleja ja lomanviettokohteita. Saaren suurimman kylän nimi on Khlong Son. Se sijaitsee saaren pohjoiskärjessä lähellä lauttasatamaa. Tässä pienessä ja uneliaassa kylässä on kansallispuistosta kertova tiedotuspiste. White Beachissa saaren matkailukeskuksessa noin 5 km etelään Khlong Sonista on myymälöitä, valintamyymälä, apteekki ja muita lomalla tarvittavia palveluita. Klong Prao -rannalla on toinen keskusta, mutta siellä on vähemmän palveluita. Täällä kuten muuallakin Thaimaassa on helpointa ja edullisinta liikkua songthaew-autoilla. Ne pysähtyvät saaren päätien varteen.

Uskomattomat rannat Saaren parhaat rannat sijaitsevat länsirannikolla. White Strand -ranta on 5 km pitkä. Siellä on kookospalmuja ja paljon väkeä. Coconut Bayn ranta (Khlong Phrao) sijaitsee vielä 5 km etelään. Sitä pidetään yhtenä parhaista rannoista, ja siellä on hieman väljempää. Seuraavana etelässä sijaitsee Hat Kai Baen ranta. Se on erinomainen ja vieläkin rauhallisempi. Jos ei halua maata rannalla, voi tehdä retkiä saaren sisäosiin tai Nam Tok Tan Mayomin vesiputoukselle. Ko Changin ulkopuolella sijaitsevilla pikku saarille pääsee veneellä sukeltamaan tai snorklaamaan. Lauantaisin järjestetään thai-nyrkkeilyotteluita. Ko Changilla vietetyistä lomapäivistä tulee upeita.

SEMBO SUOSITTELEE - Eksoottisille Ko Wain ja Ko Rangin saarille järjestetään snorklausretkiä. - Kalaravintola Chaolay sijaitsee Bang Baon kalastajakylässä. Kaikki talot on rakennettu siellä paalujen varaan. - Uiminen delfiineiden kanssa. Koko päivän retki mantereella sijaitsevaan Chantaburiin.

TIETOA MATKAKOHTEESTA LENTO: KULJETUKSET: Matka Ko Changiin autolla kestää noin 4,5–5 tuntia. Bangkokiin on matkaa noin 360 kilometriä. Lauttamatka kestää noin 35 minuuttia. Voit tilata Sembolta etukäteen kuljetuksen Bangkokin lentokentältä Ko Changiin. Hinta on noin 20,- euroa henkilöä kohden (vähintään 6 henkilöä). HUOMIO! Viimeinen yhteysalus Ko Changiin lähtee noin kello 19.00. On myös mahdollista lentää Tratin lentokentälle. Matka kestää noin tunnin. Lauttasatamaan on lyhyt matka. Tällöin pääset tutustumaan kaupungin ulkopuolella sijaitsevaan Tratin viehättävään lentokenttään. LIIKENNEYHTEYDET: Minibusseilla ja taksilla on edullista matkustaa. Mopon vuokraaminen maksaa n. 150 THB/päivä. Rantaan: Pieniä hienoja rantoja, joilla on vitavalkoista pehmeää korallihiekkaa. Vuorovesi on voimakasta. Rannikolla ja saarella esiintyy voimakasta merituulta. Siksi rannoille voi kasaantua roskia.