1 / 7

Matkat kohteeseen Istria (piirikunta)

Suuri Istrian niemimaa sijaitsee lähimpänä pohjoisesta tultaessa. Vehreässä ja kauniissa Istriassa on pinjoja, hedelmätarhoja ja viinitiloja. Alueella on viljavia tasankoja, romanttisia viinitiloja ja pieniä, pittoreskeja kyliä. Maisemaan mahtuu niin laaksoja, kukkuloita kuin vuoriakin. Lisäksi on pitkiä rantoja ja puhdasta, kirkasta uimavettä.

Tietoa kaupungista Istria (piirikunta), alue Kroatia

Kallioita, lahtia ja ihanaa snorklausta

Ilmaston on miellyttävä ja heinä–elokuussa aurinko voi paistaa kymmenen tuntia päivässä. Rannat ovat suurimmaksi osaksi kallio- ja mukulakivirantoja, joissa on uimarantaterasseja. Useimmiten uima-altaissa on makeaa vettä (katso majoituskohteen kuvauksesta), mutta joissain altaissa on merivettä. Uima-altaat avataan useimmiten yhdeksän, kymmenen aikaan aamupäivällä ja suljetaan kuuden, seitsemän aikaan. Yleensä niitä ei suljeta keskellä päivää, mutta poikkeuksia löytyy.

Ostokset ja ajanvietto

Ostostarjontaa löytyy laidasta laitaan: virkattuja liinoja, puisia matkamuistoja, halpoja koruja, oliiviöljyä, juustoja ja paikallisia, yrteistä valmistettuja väkijuomia. Paikallisia markkinoita on monissa paikoissa rannikolla ja sisämaassa - niillä käyminen on mielenkiintoinen kokemus. Istrian rannikolla on monia gallerioita. Mutta taiteilijoita on etenkin kaduilla ja toreilla, satamissa ja muista paikoissa, jonne kerääntyy turisteja. Jos pidät modernista taiteesta, kannattaa käydä tutustumassa Forma viva -ulkoilmanäyttelyyn Dubrovan kylässä, muutaman kilometrin päässä Labinista. Tarjolla on myös runsaasti urheiluaktiviteettejä sekä vedessä että maalla. Useimmat eivät ole majoituskohteiden, vaan yksityisyrittäjien järjestämiä ja maksullisia.

Gondoleja, tippukiviluolia ja kansallispuistoja

Istriassa lomaillessasi voit käydä tutustumassa myös Venetsiaan (päiväretki veneellä tai omalla autolla), Postojnan kuuluisiin tippukiviluoliin sekä Sloveniassa sijaitsevaan Lipican hevossiittolaan. Veneretket heti Fažanan kylän ulkopuolella sijaitsevien Brijuni-saarten pieneen kansallispuistoon ovat myös suosittuja. Kannatta käydä myös Pulan kuuluisassa, Rooman ajalta peräisin olevassa amfiteatterissa, joka on yksi maailman suurimmista ja parhaiten säilyneistä amfiteattereista.

Ruoka on maukasta ja annokset suuria

Ruoka on italialaistyylistä - paljon pastaa, grillattua lihaa ja meren antimia. Liharuuat ovat tavallisesti kalaruokia edullisempia. Vihannekset ovat paikallisia – täällä tomaatit maistuvat tomaatilta. Runsaat keitot kuten minestrone ja "jota" ovat suosittuja ja riittävät erinomaisesti lounaaksi. Kuuluisa ilmakuivattu kinkku, ”pršut”, on herkullinen alkuruoka – yhdestä annoksesta riittää yleensä mainiosti kahdelle. Jos pidät meren antimista, kannattaa tutustua Limvuonon ravintoloihin. Pienessä Limvuonossa viljellään simpukoita ja ostereita. Viinilasillisen kera nautittuina simpukat ja osterit ovat juhla-ateria. Maista myös paikallisia karahviviinejä – suosio on taattu. Kroatialaiset arvostavat itse hyvää viiniä. Viinin tuotannolla onkin täällä pitkät perinteet.

Istria (piirikunta) kartta

Amelia avatar
Tutustu Ameliaan, uuteen matkasuunnittelijaamme