Etsi ja varaa matka.

search
» Matkakohteet » Itävalta » Alpit » Gasteinertal

Gasteinertal kohteessa Itävalta

Keskellä kansallispuistoa, Itävallan monien vuorien lomassa, sijaitsevat Bad Gastein, Bad Hofgastein ja Dorfgastein. Niillä on pitkät perinteet aina 1300-luvulta lähtien kylpyläpaikkakuntina luolineen ja parantavine vesineen, mikä luo niille erityisen tyylinsä ja loistonsa. Bad Gastein on laakson paikkakunnista suurin ja tunnetuin, ja sen vesiputouksen äärellä on suuria, hienoja rakennuksia. Täältä löydät myös houkuttelevimman yöelämän. Bad Hofgastein on eksklusiivinen kylpyläpaikkakunta, jossa on kodikas kaupungin keskusta. Dorfgasteinissa on aitoja vanhoja rakennuksia ja todellista kylätunnelmaa, jota erityisesti perheet arvostavat. Kaikilla paikkakunnilla on runsaasti erilaisia ravintoloita sekä paikallisine että kansainvälisine keittiöineen.

Metsäisiä rinteitä ja aurinkoisia mäkiä. Gasteiner-laaksossa on neljä hissijärjestelmää, ja se luetaan yhdeksi Itävallan suurimmista. Alueella on tarjolla kaikkea metsäisistä vaativista rinteistä aurinkoisiin leveisiin rinteisiin. Ylläpidettyjä rinteitä on yli 200 km. Suhteellisen matalasta sijainnista huolimatta lunta on runsaasti ja vaihtoehtoja on monia. - Schlossalm - Angertal - Stubnerkogel (860–2300 m). Tällä suurimmalla yhtenäisellä laskettelualueella on rinteitä yli tuhannen metrin korkeuserolla. Vaihtelevaa laskettelua täydellisessä modernien hissien ja köysiratojen verkostossa. Täydellinen kokeneille laskettelijoille. Aloittelijoille suositellaan Judauliftiä Angertalin hiihtoalueella. Erityisen suosittu on Hohe Scharte Nord (lasku H 1 rinnekartalla) – pituus 8 km, laskukorkeus 1440 m, yksi pisimmistä laskuista Alppien itäosassa. - Sportgastein (1590–2650 m). Sportgastein tekee matkasta muistamisen arvoisen. Korkein huippu lähes 2700 metrin korkeudella tekee laskettelusta luontoelämyksen korkeassa maastossa. Seikkailunhaluisille suositellaan "Nordabfahrtia" täysin koskemattomassa luonnossa (oppaan seurassa). - Graukogel (1079–2007 m). Graukogel tarjoaa pitkän ja vaikean laskun, jossa on suuria haasteita. Suureksi osaksi laskettelet metsäalueella ja siten tuulelta suojassa. Jos näkyvyys on huono, tuulen suojassa on helpompi edetä. Huono puoli on, että muihin hiihtojärjestelmiin ei ole suoria yhteyksiä. - Dorfgastein – Grossarltal (850–2003 m). Gasteiner-laakson ensimmäinen rinne tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia perheille; vaihtelevia rinteitä aloittelijoille, mutta myös kokeneemmille. Gipfelbahn - Fulseck -hissillä pääset ylös tähän järjestelmään. Ylhäältä on upeat näkymät Großglocknerille ja kauas Dachsteiniin.

Riippumatta siitä, minkä järjestelmän valitset, tarjolla on monia viihtyisiä, ainutlaatuisia ravintolamökkejä, joissa jalat saavat kaivattua lepoa.

Interaktiivinen rinnekartta (Gasteiner-laakso) http://www.skigastein.com/en/info/pistenpanorama

Matkustusvinkkejä. Jos lennät Müncheniin, autamme sinua auton vuokraamisessa, jotta pääset matkakohteeseesi. Lentokentältä on myös junayhteydet monille itävaltalaisille hiihtopaikkakunnille kuten Bad Gasteiniin, ks. www.oebb.at. Kannattaa varata riittävästi aikaa lentokentälle matkustamiseen paluumatkalla.