Matkakohteet » Brasilia
Brasilia

Brasilia

Aurinkoa, sambaa ja jännittäviä elämyksiä!

Etsi ja varaa matka.

search

Brasilia

Aurinkoa, uimista ja kuumia sambarytmejä. Tapaat Brasiliassa ystävällisiä ihmisiä. Ilmasto on mukava vuoden ympäri. Lomasi aikana voit ottaa aurinkoa ja uida, kokea kauniin luonnon sekä tuntea Rio de Janeiron suurkaupunkirytmin.

Brasilia sijaitsee eteläisellä pallonpuoliskolla, joten vuodenajat ovat päinvastaiset kuin Euroopassa. Kun meillä on talvi, Riossa on kesä. Silloin lämpötila ylittää päivällä 30 astetta, ja veden lämpötila on noin 25 astetta. Talvikuukausina kesäkuusta elokuuhun lämpötila on parhaimmillaan samalla tasolla kuin Suomessa kesällä. Brasiliassa on rantoja joka makuun. Rion Copacabanalla voit viettää kokonaisen viikon katselemassa auringonottajien, myyjien, hölkkääjien ja jalkapallon ystävien mukavaa sekoitusta. Ylellisessä Buzion lomakohteessa on paljon hienoja rantoja, baareja, ravintoloita ja julkkiksia. Ilmapiiri on kuitenkin paljon maalaismaisempi.

Karnevaaleja ja caipirinhaa

Lämmin ilmasto houkuttelee viettämään pitkiä päiviä rannalla. Elämä keskittyy asuntojen sijasta kaduille. Brasiliassa eletään päivä kerrallaan. Monet eivät haaskaa aikaa suunnittelemiseen. Siispä ota rennosti ja anna brasilialaisten ylitse pursuavan elämänilon tarttua. Helmikuussa järjestettävä karnevaali on vuoden kohokohta. Näiden päivien aikana rentoudutaan perinpohjaisesti. Normaali elämä muuttuu villiksi. Silloin pukeudutaan upeisiin naamiaispukuihin, sambataan ja nautitaan kansallisjuomaa Caipirinhaa.

Vesiputouksia ja siirtomaa-arkkitehtuuria

Tietysti voit matkustaa Brasiliaan ottamaan aurinkoa ja uimaan. Mutta voit myös tehdä elämäsi löytöretken tässä suuressa ja monipuolisessa maassa. Tutustu mahtavaan Iguassun vesiputoukseen, joka sijaitsee kolmen valtakunnan eli Brasilian, Argentiinan ja Paraguayn rajalla. Käy Salvador da Bahian siirtomaakaupungissa ja tee retki Bahian piirikunnan hienoille rannoille Jos pidät vesiurheilusta, olet oikeassa paikassa. Buzios tarjoaa hyvät mahdollisuudet snorklaamiseen ja sukeltamiseen. Lainelautailijat kokoontuvat Rion Praia Arpoadorille, kun aallot nousevat korkeiksi.

Rodizio ja kiloravintolat

Brasiliassa syödään hyvin ja paljon. Ruoka tehdään ensiluokkaisista raaka-aineista, ja annokset ovat suuria. Niin suuria, että annos riittää useimmiten kahdelle. Rodizio on brasilialainen erikoisuus. Maksat kiinteän hinnan, ja sinulle tarjoillaan erilaista grillattua lihaa, kunnes et jaksa enempää. Niin sanotuissa kiloravintoloissa on tarjolla seisova pöytä, josta poimit niin paljon kuin haluat ja maksat ruoan painon mukaan. Tämä on halpaa, sujuu nopeasti eikä aseta portugalintaitoasi koetukselle.

Matkalla lasten kanssa

Brasiliassa perheellä on tärkeä asema samaan tapaan kuin Etelä-Euroopan latinalaisissa maissa. Lapset otetaan tietysti mukaan rannalle, ravintolaan ja ostoksille. Rion rannat viettävät jyrkästi ja aallot voivat nousta korkeiksi. Lisäksi niillä esiintyy vedenalaisia virtauksia. Buziosissa on useita matalia hiekkarantoja. Geribá ja Ferradura ovat suosituimpia lapsiperheiden keskuudessa.

Lue lisää

Piilota

Näytä kartta