Etsi ja varaa matka.

search
Piemonte
» Matkakohteet » Italia » Pohjois-Italia » Piemonte

Piemonte kohteessa Italia

Sielu lepää.

Piemonte kohteessa Italia

Piemonte vuoren juurella on oikea valinta, jos haluat kaunista luontoa, hyvää ruokaa ja maistuvia viinejä. Viiniköynnöksiä on lukuisia. Piemonte on yksi Italian tunnetuimmista viinialueista. Olemme koonneet koko tarjontamme Piemonte-nimen alle. Siksi saat yleiskatsauksen ja löydät etsimäsi helpommin.

Useita kauniita kaupunkeja ja provinsseja

Piemontessa on useita tutustumisen arvoisia kaupunkeja. Viihtyisässä Torinossa on hyvät ostosmahdollisuudet, kahviloita ja ravintoloita. Jos olet kiinnostunut historiasta ja kulttuurista, tämä on oikea valinta. Kaupungissa on Rooman ajalta peräisin oleva suorakulmainen katurakenne. Kaupunki jakautuu 10 kaupunginosaan, ja ne puolestaan eri kortteleihin. Kaupungin ympärillä on kauniita luostareita ja linnoja. Lisäksi on egyptiläinen museo, joka on yksi maailman tärkeimmistä. Tutustu myös Quartiere Romanoon. Keisari Augustus perusti tämän Torinon vanhimman kaupunginosan vuonna 28 eKr.

Alessandrian kauniissa piirikunnassa on upea luonto ja vanha linna. Täällä tuotetaan monia laadukkaita viinejä, kuten muissakin Piemonten piirikunnissa. Acqui Terme on viihtyisän rauhallinen kaupunki, jossa vallitsee tyypillinen italialainen ilmapiiri. Siellä on runsaasti myymälöitä, ravintoloita ja baareja. Kaupunki tunnetaan myös kuumista lähteistään. Acqui Termen alueellinen Enoteca sijaitsee Palazzo Robellinissa. Siellä myydään kaikkia Piemonten viinejä. Jos käyt tässä kaupungissa, tätä kohdetta ei kannata jättää väliin, sillä siellä voit maistella ja ostaa tuliaisiksi monia oikein hyviä viinejä.

Viihtyisässä Cuneon kaupungissa tunnetun Langhen alueen sydämessä on hieno historiallinen keskusta ja keskiaikaisia portteja. Antiikkinen Madonna del Boscon kirkko on vuodelta 1198. Kaupunki perustettiin tuolloin. Tiistaisin järjestetään kuuluisat suuret markkinat. Sieltä löydät kaikkea mahdollista vaatteista paikallisiin erikoisuuksiin.

Vilkkaalla pienellä Monforte d´Alballa on värikäs historia. Kaupunki sijaitsee Langhen alueella noin 500 metrin korkeudella merenpinnasta. Monforte kuuluu alueen merkittävimpien Baroloa tuottavien kuntien joukkoon. Siellä on useita historiallisia cantinoja, osa maalauksellisia, osa hienoja.

Dogliani on kahteen osaan jaettu keskiaikainen kaupunki. Ylempänä sijaitsevan osan nimi on Castello, alempana sijaitsevan il Borgo. Sitä ympäröivällä alueella on paljon viiniviljelyksiä. Dolcetto di Dogliani on yksi tämän kaupungin tunnetuimmista viineistä.

Asti kuuluu alueen tunnetuimpien paikkakuntien joukkoon. Tästä on paljolti kiittäminen esimerkiksi Asti Cinzanon kaltaisia hyviä viinejä. Kaupungin vanhassa keskustassa on historiallisia kirkkoja ja rakennuksia. Siellä on runsaasti myymälöitä, ravintoloita ja baareja. Viiniviljelmät, pienet viinitilat ja keskiaikaiset muistimerkit täplittävät kaupunkia ympäröivää maaseutua.

Kaunis maaseutu

Loman viettäminen Piemontessa ei ole pelkästään rentouttavaa ja kauniiden maisemien katselemista. Se on myös gastronominen elämys. Alue on tunnettu upeista viineistään ja hyvästä ruoastaan. Jos majoitut kaupunkiin, voit tehdä retkiä maaseudulle ja käydä viinitiloilla. Kumpuileva maaseutu on vaihtelevaa. Hasselpähkinäpuita ja viiniköynnöksiä on runsaasti. Kuuluisan nutellan valmistajan Ferreron pääkonttori on Torinossa.

Paikan päällä maksettavaa turistiveroa suunnitellaan. Paikkakuntia ei ole vielä päätetty.