Etsi ja varaa matka.

search
Rooma
» Matkakohteet » Italia » Suuret kaupungit » Rooma

Rooma kohteessa Italia

Mielenkiintoinen ja romanttinen matka

Rooma kohteessa Italia

Lazio

Rooman kaikkiin nähtävyyksiin ei ehdi tutustumaan yhden viikonlopun aikana. Jotta saisit kaupungista hyvän kokonaiskuvan, suosittelemme vähintään neljän päivän lomaa. Roomassa on kauniita kirkkoja, antiikinaikaisia muistomerkkejä ja pieniä piazzoja toinen toisensa jälkeen. Colosseumiin, Anita Ekbergin kuuluisaksi tekemään Fontana di Treviiin ja Espanjalaisiin portaisiin kannattaa ehdottomasti tutustua. Myös Vatikaani kuuluu näkemisen arvoisiin nähtävyyksiin. Jos aikaa riittää, voit käydä Vatikaanin museoissa ja ihailla Michelangelon uskomattoman kauniita maalauksia Sikstiiniläiskappelissa.

Anna sinunkin tiesi viedä Roomaan

Forum Romanumin ja Domus Aurean rauniot ovat mielenkiintoisia. Jos aikaa jää, käy myös Via Appialla tai Via Anticalla. Anticaa käytettiin jo Rooman aikana. Se kulkee keskustasta katakombeihin. Tai pakkaa evääksi leipää, herkullisia juustoja ja hyvää viiniä ja hyppää bussiin, joka vie Tivoliin ja Villa d'Esteen. Täällä voit nauttia hiljaisuudesta sekä ihailla italialaista arkkitehtuuria ja puutarhasuunnittelua.

Tässä kaupungissa on jokaiselle jotakin

Via Condottilla ja Espanjalaisia portaita ympäröivissä kortteleissa on runsaasti designmyymälöitä. Jos edulliset, mutta kuitenkin trendikkäät vaatteet ja kengät kiinnostavat, valitse Via del Corso. Kaiken kiertelyn jälkeen voit levähtää Café El Grecossa. Tämän Rooman tunnetuimman kahvilan juuret ovat keskiajalla. Asetu sisempiin salonkeihin sekä nauti rauhasta ja hiljaisuudesta taitavasti valmistetun espresson äärellä.

Roomassa on runsaasti markkinoita. Suosituimpiin kuuluvat markkinat järjestetään Porta Portesessa joka sunnuntai. Siellä on kaikkea mahdollista maan ja taivaan väliltä. Muista tinkiä reilusti!

Jos jalkapallo kiinnostaa enemmän kuin ostokset, käy Stadio Olimpicolla. Voit seurata otteluita myös jossakin kaupungin lukuisista baareista. Jalkapallo-otteluita ei kannata Roomassa jättää väliin, varsinkaan jos kotijoukkue pelaa.

Roomalainen ruoka maistuu upealta

Jos haluat syödä lomalla hyvin, älä ole huolissasi. Roomassa on taitavia kokkeja, jotka käyttävät kauden sadon taitavasti hyödyksi.

Kukkatori Campo dei Fioria ympäröivä alue tunnetaan ravintoloistaan ja viihtyisistä baareistaan. Kiertele kapeilla kaduilla ja kokeile paikallisia trattorioita. Piazza Navonan terasseilla voit katsella ihmisiä ja nauttia auringonpaisteesta. Café del Pace sijaitsee vähän matkan päässä torilta. Tässä trendikkäässä paikassa on viihtyisä terassi. Trasteveressa voit kokea työläishistoriaa. Tässä vanhassa korttelissa majailee nykyään boheemeja ja taiteilijoita. Trattoriat ja osteriat ovat vaatimattomia, perheiden omistamia ravintoloita. Niissä saa yleensä hyvän vastineen rahoilleen.

Hyvä tietää ennen matkaasi

Roomassa peritään turistiveroa. Vero on 3 €/hlö/yö 1 tai 2 tähden, 4 €/hlö/yö 3 tähden, 6 €/hlö/yö 4 tähden ja 7 €/hlö/yö 5 tähden hotelleissa. Tähtiluokituksena käytetään virallista luokitusta, ei Sembon luokitusta. Vero maksetaan suoraan hotelliin käteisenä useimmiten uloskirjautumisen yhteydessä.

Jos lähdet autolomalle

Jollakin alueilla ajamiseen tarvitaan Roomassa lupa. Soita hotelliin ja ilmoita tulostasi etukäteen. Anna tällöin auton rekisterinumero. Hotellin henkilökunta lähettää numeron edelleen poliisille. Jätä matkalaukut hotelliin ja vie auto lähimpään autohalliin. Vastaanotto kertoo, mikä autohalli soveltuu sinulle parhaiten.

Keskustaan ei saa ajaa autolla arkisin klo 6.30-18.30 eikä lauantaisin klo 14.30-18.30. Sunnuntaisin saa autoilla vapaasti. Maksullinen sisäpaikoitusmahdollisuus, kysy vastaanotosta.

Juna kulkee Fiumincinista Stazione Terminille 2 kertaa tunnissa klo 06.30–23.30. Matka maksaa noin 9 euroa. Lentokenttäbussi kulkee melkein vuorokauden ympäri. Matka kestää n. 45–60 minuuttia ja maksaa n. 4,50 €. Sukkulabussien hinnoista saat lisätietoa osoitteesta www.airportshuttle.it. Taksimatka maksaa n. 40–45 €.