Etsi ja varaa matka.

search
Venetsia
» Matkakohteet » Italia » Suuret kaupungit » Venetsia

Venetsia kohteessa Italia

Yksi Euroopan romanttisimmista kaupungeista.

Venetsia kohteessa Italia

Tämä mielenkiintoinen kaupunki lepää miljoonien paalujen päällä. Venetsiaa pidetään yhtenä Italian tarunhohtoisimmista kaupungeista. Monet tänne ensimmäistä kertaa saapuvat lumoutuvat tästä pienestä viehättävästä kaupungista. Lukemattomat sillat ja kauniisti laulavat gondolien kuljettajat tekevät tunnelmasta satumaisen.

Autottomassa Venetsiassa pääsee helposti kävellen eri paikkoihin kapeita kujia pitkin, jotka johtavat pienille, pittoreskeille toreille. Pyhän Markuksen aukio, kampaniili ja Dogen palatsi muodostavat Venetsian sydämen ja kuuluvat Huokausten sillan ja Rialton sillan kanssa niihin nähtävyyksiin, jotka ovat ehdottomasti näkemisen arvoisia. Jos haluat kuitenkin kokea tuntemattomampaa Venetsiaa, kannattaa hakeutua johonkin kaupungin kortteleista, esim. Castelloon. Täällä pyykit ripustetaan naruille talojen väliin ja herkullista spagettia saa edulliseen hintaan.

Lumoava kaupunki Päiväsaikaan kaupunki on täynnä elämää, mutta illalla se muuttuu rauhalliseksi ja romanttiseksi. Viihtyisiä osteripaikkoja ja ravintoloita on tarjolla runsaasti. Hinnat kallistuvat Pyhän Markuksen aukiota kohti. Kapeilta kujilta voi kuitenkin löytää monia hintansa arvoisia ravintoloita. Jos haluat illallisen jälkeen lähteä gondooliajelulle, mikä sopii hyvin kuvaan, selvitä hinta etukäteen.

Posliinia kaikissa muodoissa Ostoksille kannattaa lähteä Calle Merceriehen, joka ulottuu Pyhän Markuksen aukiolta Rialtoon asti. Myös Lista di Spagnan lähistöllä on runsaasti viihtyisiä kauppoja, baareja ja ravintoloita. Muutoin tarjolla on enimmäkseen lasia ja festivaalinaamioita kotiin vietäväksi. Venetsialaiset ovat maailmankuuluja lasitaiteestaan ja nimet Murano ja Burano ovat useimmille tuttuja.

Tärkeää tietää Venetsiassa peritään turistiveroa. Vero on € 5/hlö/yö 5 tähden hotelleissa, € 4,50/hlö/yö 4 tähden hotelleissa, € 3,50/hlö/yö 3 tähden hotelleissa, € 2/hlö/yö 2 tähden hotelleissa ja € 1/hlö/yö 1 tähden hotelleissa ja aamiaismajoituksessa. Vero on pienempi hiljaisen matkailukauden aikana. Tähtiluokituksena käytetään virallista luokitusta, ei Sembon luokitusta. Vero maksetaan suoraan hotelliin käteisenä useimmiten uloskirjautumisen yhteydessä.