Matkakohteet » Kreikka » Kreikan saaristo
Kreikan saaristo

Kreikan saaristo

Silmänkantamattomiin rantoja, mielenkiintoista kulttuuria ja ylenpalttista vieraanvaraisuutta.

Etsi ja varaa matka.

search

Kreikan saaristo

Upea Kreikan saaristo kuuluu valikoimaamme. Kreeta on saarista suurin ja eteläisin. Ateenan saaristo muodostuu neljästä suuresta ja muutamasta pienemmästä saaresta.

Vain harvat matkakohteet vetävät vertoja Kreikan saaristolle. Melkein jokaisella saarella on omat erikoispiirteensä ja omanlaisensa tarjonta – minkä saarista valitsetkin, viihdyt varmasti. Kausi on pitkä ja alkaa heti pääsiäisen jälkeen. Silloin on miellyttävän lämmintä, melko vähän muita matkailijoita ja hintataso on kohtuullinen. Korkeasesonki kestää kesäkuun puolestavälistä elokuuhun loppuun. Silloin on ihanan lämmintä ja vilkasta. Syyskuun puolestavälistä lokakuun loppuun meno rauhoittuu ja silloin upeat rannat ovat melkein yksinomaan omassa käytössäsi. Valinnanvaraa on paljon - saaret ottavat aina vieraanvaraisesti vastaan, minä ajankohtana sitten saavutkin.

Rantaelämä

Valikoimamme parhaat rannat löydät Kreetalta ja Spetsesistä. Kreikan länsipuolella sijaitsevissa Plataniaksessa ja Agia Marinassa on silmänkantamattomiin hiekkarantoja, joiden hiekka tarttuu mukaasi pitkäksi aikaa. Ateenan lähistön saariston rannat ovat siistejä. Hydran saari ei kuitenkaan ole varsinainen uimapaikka.

Huvit ja aktiviteetit

Ouzoa ja grillattua mustekalaa jossain sataman tavernoista ja sitten korot kattoon musiikkibaarissa tai diskossa. Ateenan saaret vetävät ateenalaisia puoleensa magneetin tavoin, erityisesti viikonloppuisin. Silloin meno kiihtyy ja yöelämä on huipussaan. Plataniaksessa ja Agia Marinassa Kreetalla on myös hyvä valikoima baareja ja klubeja. Saarilla on myös nähtävyyksiä, mutta huomattavasti vähemmän kuin mantereella. Aina löytyy kuitenkin jotain mielenkiintoista tekemistä. Eginan saarella on lasten suosikki "Egina Water Park". Syvällisempää tarjontaa kaipaava voi tutustua Aphian temppeliin, joka sijaitsee korkealla paikalla n. 10 km Eginan kaupungin yläpuolella. Hydrassa on museo, joka on omistettu Lazaros Koundouriotisille, yhdelle nykykreikan historian merkkihenkilöistä. Kesäkuun lopussa vietetään suurta Miaoulia-nimistä festivaalia, jolloin muistellaan toista saaren merkkihenkilöä. Niin kuin sanottu - jokaisella saarella on omat erikoispiirteensä ja oma erityinen tarjontansa.

Retket

Kaikilla saarilla Hydran saarta lukuun ottamatta voit vuokrata mopon tutustuaksesi seutuun omin päin. Autoliikenne on saarilla satunnaista Kreetaa lukuun ottamatta, mutta varovaisuus on kuitenkin tarpeen saarilla ajettaessa. Agistrillä voit melkein kävellä saaren ympäri ja pyöräily on melkein parempi vaihtoehto kuin mopon vuokraaminen. Jos lähdet Kreetalle, ota mukaasi mukavat kengät ja käy tutustumassa suosittuun Samaran raviiniin. Vietät koko päivän auringonpaahteessa mäkeä alas patikoiden. Kävelyretken jälkeen voit olla ylpeä suorituksesta, vaikka paikat voivatkin olla hellänä. Retken jälkeen nukut taatusti makeasti.

Ruoka ja juoma

Ruoka on erinomaista ja monipuolista. Kreikkalaiset syövät päivällisensä myöhään ja alkupalaksi monenlaisia, pieniä alkuruokia. Tarjolla on eri hintaisia aterioita erilaisissa miljöissä. Varmimpia valintoja ovat perheiden omistamat tavernat, joissa käytetään raaka-aineina oman tuotannon oliiviöljyä, vihanneksia ja lihaa. Kreikan nykykeittiön pahe ovat mikroaaltouunit. Jos mahdollista, kuuntele, jos keittiöstä kuuluu mikron kilahdus - ja valitse joku muu taverna. Yhä tänäkin päivänä löytyy sellaisia tavernoita, joissa pärjää käsillä puhuen ja joissa asiakkaat ovat tervetulleita keittiöön raottamaan kattilan kantta.

Lue lisää

Piilota

Näytä kartta