Etsi ja varaa matka.

search
Oslo
» Matkakohteet » Norja » Suurkaupunki » Oslo

Oslo kohteessa Norja

Oslo: hymyilevä ja erittäin viehättävä kaupunki!

Oslo kohteessa Norja

Oslo on keskisuuri suurkaupunki, joten siihen kannattaa tutustua. Sembo järjestää lennot tai auttaa lähtemään Osloon autolla.

Karl Johanilla Oslon sydämessä on mukavaa kävellä. Tutustu Rådhusetiin ja Aker Bryggeen. Raatihuoneentorilta pääsee lautalla tutustumaan Bygdøyn mielenkiintoisiin museoihin. Sitten bussilla takaisin Frognerparken-puistoon ja Vigelandin hienoja veistoksia katselemaan. Ylös Holmenkolleniin kannattaa lähteä yhtä hyvin talvella kuin kesällä.

Kävelyretkelle Frognerparken-puistoon, joka on Vigelandin puiston vieressä. Tämä kuvanveistäjä lahjoitti työnsä Oslon kaupungille ja sai itse ateljeen, asunnon ja palkkaa. Korkealla kaupungin yläpuolelle kohoava Holmenkollen otettiin käyttöön jo vuonna 1892. Silloin hyppyjen pituudet jäivät 20 metriin. Se toimi vuonna 1952 Oslon talviolympialaisten keskuksena. Nykyään hypätään 100 metriä pidemmälle. Hiihtosimulaattoria on mukava kokeilla. Norjan kansallispäivää vastaavana perustuslain päivänä 17.5. Oslon paraatikadulla Karl Johanilla järjestetään juhlakulkue. Tämä katu on saanut nimensä Norjan ja Ruotsin yhteisen kuninkaan eli ensimmäisen Bernadotten mukaan.

Käsitöitä ja neuleita Osta hienoja talvella lämmittäviä neuleita. Husflidsbutik- ja Heimen Husflid -myymälöissä on runsaasti valinnanvaraa. Grønneberget on kokonainen kortteli täynnä kultasepänliikkeitä, muotoilijoita ja keraamikkoja. Koruja myydään osoitteessa Karl Johans gate 20. David-Andersenin myymälä on 120-vuotias. Keskustan suurin kauppakeskus Oslo City sijaitsee Oslon päärautatieaseman vieressä. GlasMagasinet Stortorvet-torin laidalla ja Paléet Karl Johans gate -kadulla ovat nykyaikaisia kauppakeskuksia lukuisine myymälöineen. Steen & Strøm on kaupungin suurin tavaratalo. Youngstorgetin kauppahallit ovat vuodelta 1878. Niissä on pieniä myymälöitä ja kahvila, jossa myydään itsetehtyjä konvehteja.

Täällä kannattaa syödä kalaa. Norja on kalastusmaa. Osloon saapuu päivittäin suuria ja monipuolisia kalansaaliita. Lisäksi täälläkin kannattaa syödä perinteistä kotiruokaa, esimerkiksi karbonadea (pannupihvi) tai kjøttkaker (suuria lihapullia). Pizzerioita on runsaasti. Niissä tarjoillaan paksumpia pizzoja kuin Suomessa. Suuri perhepizza maksaa yli 200 Norjan krunua, mutta siitä riittääkin syömistä vähintään neljälle. Hemmottele itseäsi Linie Aquavit -snapsilla. Sitä valmistetaan Løiten Brænderissa Hamarin ulkopuolella. Sitä pidetään riittävän kypsyneenä juotavaksi, kun se on matkustanut laivalla maailman seitsemällä merellä. Jäätelöstä käytetään nimitystä "is", kuten tanskassa.

Aina jotain kivaa meneillään Oslosta on kehittynyt viime vuosina kosmopoliittinen suurkaupunki, jossa on houkuttelevia ravintoloita, kahviloita ja elävää musiikkia. Kesällä ravintolaelämä keskittyy Karl Johan -kadun ja Aker Bryggen ympärille. Viimemainittu alue toimi aikaisemmin satamana. Homansbyen on viihtyisä paikka, samoin Hegdahaugsveien Slottsparken-puiston ja Majorstuenin välisellä alueella. Sama koskee Grünerløkkaa. Siellä ravintoloita on tiheässä.

SEMBO SUOSITTELE - Kon-Tiki-museo. Alkuperäiset Kon-Tiki- ja Ra II -alukset ovat siellä, samoin patsaita Pääsiäissaarilta. - Wallmans Salonger sijaitsee osoitteessa Mølleparken 6. Syö hyvin ja nauti ensiluokkaisesta musiikista. Lisätietoja Oslon musiikkitapahtumista on sivustossa www.oslospektrum.no.