Etsi ja varaa matka.

search
Cannes
» Matkakohteet » Ranska » Ranskan Riviera » Cannes

Cannes kohteessa Ranska

Klassinen matkakohde, jos haluat lomailla palmujen reunustamilla rannoilla

Cannes kohteessa Ranska

Cannes on monille itsestäänselvä valinta matkakohteeksi Ranskan Rivieralla. Vaikka Cannesissa käy joka vuosi runsaasti matkailijoita, se on onnistunut säilyttämään pikkukaupungin viehätysvoimansa.

Tiukalla budjetilla vai ylellisesti?

Edullisia vaateostoksia Zarasta vai sadoilla euroilla Diorista? Halpa kahvikupillinen korttelikahvilassa vai upea gourmet-illallinen jossakin julkkisten suosimista ravintoloista? Valitse itse. Parasta Cannesissa on, että matkustaminen tänne sopii joka kukkarolle. Tarjolla on erilaisia majoitusvaihtoehtoja. Halusitpa sitten ensiluokkaista hotellia tai mukavaa loma-asuntoa, löydät sen valikoimastamme.

Cannesissa voit lomailla aitoon Ranskan Riviera -tyyliin. Cannesin keskustassa on kauppojen reunustamia kävelykatuja ja toreja viihtyisine ulkoilmaravintoloineen. Vanhassakaupungissa kujat nousevat jyrkästi La Castren tornia kohti. Tarjolla on runsaasti erilaisia eri hintaluokkien ravintoloita.

"Croisetten" varrella voit nauttia vilvoittavasta merituulesta lämpiminä iltoina. Saman kuuluisan rantabulevardin varrella kohtaavat maailman kuuluisimmat filmitähdet toukokuun elokuvafestivaalien aikaan.

Hienoja hiekkarantoja

Cannesin rannat ovat hiekkaisia ja leveitä rantoja. Keskustassa on monia yksityisiä rantapätkiä, jotka useimmissa tapauksissa kuuluvat suurille hotelleille. Niille päästäkseen on maksettava sisäänpääsymaksu, johon sisältyy aurinkotuoli sekä pääsy pukuhuoneeseen ja suihkuun. Mutta alueella on myös yleisiä rantaosuuksia, jotka ovat maksuttomia. Vähän keskustan ulkopuolella, esim. Cannes-la-Boccaan päin mentäessä, yleiset rannat pitenevät ja levenevät ja tilaa on enemmän.

Monipuoliset retkimahdollisuudet

Cannesista on erinomaiset kulkuyhteydet junalla ja bussilla useimpiin Rivieran kaupunkeihin. Voit tehdä päiväretken Nizzaan tai St Raphaëliin ja käydä tutustumassa myös Monacon ruhtinaskuntaan.

Jos olet autolomalla, mahdollisuuksia on vielä enemmän. Lähistön Biot'n ja St Paul de Vencen taiteilijakyliin kannattaa tutustua. Grassessa voit käydä tutustumassa parfyymitehtaaseen ja käydä sen jälkeen jossakin vanhankaupungin kahviloista.

SUOSITTELEMME

Rue d’Antibes'ssä kannattaa käydä ostoksilla. Muutamat Rivieran parhaista kenkäkaupoista löytyvät täältä.

  • Lähde retkelle Lérins-saarille. Heti Cannesin ulkopuolella sijaitseville kahdelle saarelle pääset veneellä, joita lähtee Festivaalipalatsin viereisestä satamasta.

  • Lähde lasten kanssa Marinelandiin – suureen delfinaarioon Antibes'ssä, n. 15 km:n päässä Cannesista.

  • Opi kaikki parfyymeistä – käy tutustumassa Fragonardin parfyymitehtaaseen, joka sijaitsee n. 20 km Cannesista pohjoiseen.