Etsi ja varaa matka.

search
Phuket
» Matkakohteet » Thaimaa » Etelä-Thaimaa » Phuket

Phuket kohteessa Thaimaa

Pehmeitä hiekkarantoja ja paljon tehtävää.

Phuket kohteessa Thaimaa

Phuket on tunnettu kilometrien mittaisista pehmeistä hiekkarannoista, kristallinkirkkaasta merestä, säteilevästä auringoista ja valtavasta määrästä vesiurheilulajeja. Täällä sekoittuvat kansainvälinen keittiö kodikkaiden thaikrouvien kanssa, shoppailu rihkamasta laatutuotteisiin ja kaupungissa on huvielämää, joka sopii sekä lapsiperheille että innokkaammille juhlijoille.

Rantojen helminauha Phuketin upeat rannat ovat miltei peräkkäin – kuin helminauha. Etelässä on hieno Kata Beach, jonka leveä ja matala ranta sopii lapsiperheille erinomaisesti. Pohjoisessa on taas Karon Beach, joka on lapsiperheiden toinen suosikki. Ranta tuntuu uskomattoman pitkältä pienine pehmeine hiekkadyyneineen ja vesiurheilulajien määrä on upea. Vielä hieman pohjoisempana on pitkä hiekkaranta Patong Beach, jossa on vauhdikasta rantamenoa. Runsaan 10 kilometrin päässä Patongista pohjoiseen on hieno, pitkä Kamala Beach. Täällä on aurinkotuoleja pitkin rantaa ja kodikas kylä sekä suosittu Fantasea. Kamala Beach on hyvin suosittu lapsiperheiden keskuudessa. Lähempänä lentokenttää noin 5 km pohjoiseen Kamala Beachiltä on Surin Beach. Ranta on erittäin hieno lukuisine paikallisine ravintoloineen ja baareineen, kun tarjonta yleensä on rajoitettu. Pääset helposti liikkumaan eri rantojen ja paikkojen välillä minibussilla tai taksilla.

Lapsiystävällisyys vai baaritiheys? Katassa on useita keskustoja, joissa on liikkeitä, vaattureita, ravintoloita ja baareja. Suosittu ostoskeskus on Kata Center Point, joka toimii iltaisin myös kokoontumispaikkana. Hurmaava Karon on jonkin verran suurempi ja siellä on myös monipuolisempi tarjonta. Täällä on useita retkijärjestäjiä, internetkahviloita, paljon vaattureita sekä muutamia hyviä ja hintansa arvoisia optikoita. Patong on vilkkain lukemattomine ravintoloineen, baareineen ja huvituksineen – useimmissa niistä epäilyttäviä kiinnostuksenkohteita lapsiperheille.

Tekemisen tulva Voit yksinkertaisesti mennä paikallislinja-autolla omin päin ”pääkaupunkiin”, joka on samanniminen kuin saarikin. Phuketin kaupunki on historiansa aikana toiminut tärkeänä kauppapaikkana arabeille, intialaisille ja portugalilaisille. Kaupungin vanhemmissa osissa on edelleen portugalilais-kiinalaistyylisiä rakennuksia. Temppeli Saan Jao Sang Tham on vierailun arvoinen, kiilautuneena kapean kujan päähän (lähellä Th Phang-Ngata). Kun olet kaupungissa, älä jätä väliin paikallisia markkinoita Th Ranongissa. Paikan päällä tarjottavien retkien runsaasta valikoimasta on helppo varata omansa (mutta valinta voi joskus olla vaikea). Mitä sanoisit elefanttiretkestä viidakossa – jännittävä retki elefantin selässä sademetsän halki. Tai melomisesta kapeassa Sea Canoe -kumikanootissa, jota melotaan ryhmissä, turvallisesti, mukavasti ja aina valloittavan kauniisti. Klassinen veneretki suuntautuu Phang Ngaan, saarien maailmaan James Bond -elokuvista tunnetun saaren ympärillä. Toinen retkisaari on uskomattoman kaunis Virgin Island tai Kho Kai Nai. Pikaveneet ajavat sinne ja saarella sinua odottavat valkoinen, sametinsileä hiekka ja kristallinkirkas vesi.

Ruoka ja ostokset Täällä voit syödä thaimaalaista, intialaista, italialaista tai ruotsalaista ruokaa – useiden keittiöiden ja makujen ihana sekoitus. Muutaman päivän jälkeen olet varmaankin löytänyt suosikkipaikkasi, ehkä rannan varrelta tai jostakin kulmasta, jonne tuskin löydät takaisin. Jos matkustat lasten kanssa, saat aina ylimääräistä huomiota. Yhtä valtava on ostosmahdollisuuksien ja iltaelämän tarjonta. Valitse mieleisesi, äläkä unohda tinkiä! Kata ja Karon on täydellisiä lapsiperheille. Patong sopii ehkä parhaiten hieman nuoremmille, jotka kaipaavat enemmän toimintaa.

SEMBO SUOSITTELEE – Laem Singh -ranta, vaikea löytää, mutta vain muutaman minuutin matkan päässä autolla Patong Beachiltä. Jyrkkä tie alas rinnettä. Vaivan arvoinen – ranta on huippu. – Huvipuisto Fantasea Kamalassa – esityksiä, ravintoloita ja ostoksia – kaikki samalla alueella. Vain iltaisin. – Radsada Handmade. Fantastisia kankaita Kaakkois-Aasian eri osista. Hieman kalliimpi. Rasada Road 29, Phuketin kaupunki – Vaihtoehtojen Phuket – jotakin jokaiseen makuun ja jokaisen lompakolle ja lyhyiden etäisyyksien ulottuvilla.

HYVÄ TIETÄÄ Phuketin lentokenttä on noin 25–40 km:n päässä eri rannoilta. Sembon kautta voit tilata valmiiksi kuljetuksen kaikkiin hotelleihimme, hinnat noin 65:-/hlö/matka – matka-aika noin 50 min (4–6 henkeä). Voit myös valita matkan pienoisbussilla, joka kulkee lentokentän ja eri rantojen välillä. Hinnat alkaen noin THB 100/hlö/matka. Yhdistä oleskelu Phuketissa rauhalliseen Khao Lakiin. Siirtymisaika Phuketin lentokentältä Khao Lakiin noin 1 tunti.